Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  15 Kasım 2010 (00:24), Konuya Son Cevap : 05 Ocak 2011 (22:35). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Kasım 2010, 00:24   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Nimet ve Refahta Şımarmış Kodamanlar

Nimet ve Refahta Şımarmış Kodamanlar

Açlıktan kıvranan mideler mantıktan, ilimden felsefeden anlamaz.

Günümüzde varolan Muaviye düzeni varlığın tabiatına aykırı bir düzendir. Adına kapitalizm dediğimiz bu düzen çağın insanlığın ve dinin hakikatlerine aykırı bir sistem olup, kula kulluğu esas almaktadır.

Kula kulluk düzenlerine karşı ‘’Yalnızca Allah’a kul’’ olma şiarını kalkan edinen kitleleri, susturmaya çalışan sömürgeciler, sahte din adamları, kalemleri ve söylemleri ile kendilerini satan yazarlar, vicdanları körelmişçesine cüzdanlarını doldurmak adına kapitalist sistemin devam etmesi adına, kula kulluğu reddedenlere ister anarşist ister sosyalist desinler asla bu gür sedayı susturmayacaklar.

Emperyalist ve kapitalist düzenlere karşı en gür ses mazlumların, açlıktan midesi kıvrananların sesi olacaktır. İnsani değerleri ayaklar altına almış adaleti, hakkı ve ahlakı, yekvücut olmayı rafa kaldırmış olan düzenleri hala yaşatmaya çalışanlara dur diyecek ses Kur’an’i hakikatleri dillendirip yaşayanların sesi olacaktır.

Günümüz kapitalist sistem mensupları, servet sahibi olan kodamanları korumak adına her alanda torpil, hatır, rüşvet, vicdansızlık gibi adam kayırma işleri ile meşgul oldukları için mazlum kitlelerin sorunlarını yaşam biçimlerini görmemekte ve görseler dahi siyasi malzeme olarak kullanmaktadırlar.

Bir insana mantık dersi verebilmek için öncelikle o insanın mantığında varolan sıkıntısını çözmek lazım, çünkü açlıktan kıvranan mide mantıktan, inkılaptan, anlamaz onun mantığı midesini nasıl doyurabileceği evine nasıl aş götürebileceği ile meşguldür.

‘’Gelecek günün yükünü bu güne yükleme, şunu bil ki kendine yetecekten fazlasını başkaları için topluyorsun. Bil ki kazandığın helal malda hesap, haram malda ceza, şüpheli malda kınanma vardır’’

‘’İnsanların çoğu dünya kuludur, din de sadece dillerinde dolaşır. Dinin sayesinde geçimlerini sağladıkları sürece onu savunurlar. Zorluklarla imtihan edildiklerinde dindarlar azalır’’
(İmam Hasan-Hüseyin)

Allah’ın emirlerine dayanan hüküm ve kanunlar asla belli bir zümrenin maslahatlarını gözetlemek için düzenlenmiş bir sistem değildir. Tam aksine bütün varlık aleminin yaratıcısı, maliki, Kadiri mutlak olan Allah tarafından her şey adalet ölçüsü içerisinde en mükemmel şekilde sistematik bir düzeni sağlayan Kuran ile bildirmiştir.

Bu nedenle herhangi bir zümrenin başka bir zümreye üstünlüğü ve egemenliği söz konusu değildir. İslam’da adaletten sapmaya asla izin yoktur. Adaletin tesisi için gerekli şart ve imkanlara sahip olan kimse belli bir grubun veya kesimin sözcüsü değildir. Halkın içinden bu vasıflara sahip olarak çıkmış olan bireydir.

Hiçbir grup veya kesimin lehine veya aleyhine işleyecek tavırlar gözetemez. Yaradılan her şeyin gerçek sahibi Allah’tır. Yarattığı her şeyi insanların hizmetine sunmuş ve toplumların ayakta durması geçimliklerini sağlaması için aracı kılmıştır.

Yegane konun koyucu tasarruf sahibi olan Allah, mülkleri hiçbir kimsenin ferdi yetkisine bırakmamış bilakis toplumların bunlardan eşitlik, adalet üzere yararlanmaları hususunda miras, mülk edinme ve ticaret gibi ilişkileri yasaları ile belirlemiştir.

İslam’da insan ilişkileri hususunda,bağlayıcı olan unsurun aile,renk,dil,ırk,mülk vb kavramlardan ziyade İnanca (akideye) bağlı olduğunu net olarak açıklamıştır.İnsan ilişkilerinin en önemli hususunun dünya ve ahiretteki durumu belirleyen ana faktör olduğunu belirlemiştir.

İslam sadece Allah ile kul arasında bir münacat cami medrese tekke gibi yerlerde namaz kılmak ile varlığını gösterecek ise hiçbir iş göremez. Bu şekil bir İslam anlayışı ne serveti dağıtabilir, ne emek ücret eşitliğini sağlayabilir bütün insanlığa cihanşümul olarak ifade ve eylemsel olarak yansıtmak zorundayız...

İslam tarihinden Adalet timsali Halife Ömer’den bir Örnek:

Halife Ömer Şam'a gittiği zaman Muaviye'nin orada krallara benzer bir tavıra büründüğünü biliyordu. Muaviye kendisini büyük bir kafile ile karşıladı. Atından inerek Halife Ömer'i selamladı. Ancak Halife Ömer cevap vermeden yoluna devam edince Muaviye yaya olarak takip etmek zorunda kaldı. Bu yürüyüş iyice yorulana kadar devam etti.

O sırada Abdurrahman b. Avf, Halife Ömer'e dönerek:

“Adamı çok yordun, ey müminlerin emiri! Onunla neden konuşmadın?” de­di.

Halife Ömer, Muaviye'ye dönüp ve sordu:

“Bu gördüğüm kafilenin sahibi sen misin?

Muaviye cevap verdi:

“Evet benim.” Halife Ömer tekrar sordu:

“İhtiyacı olanların kapında bekleyip senin de aşırı bir şekilde evine kapan­manla mı?”

Muaviye cevap verdi:

“Evet!”
Ömer dedi ki:
“Yazıklar olsun sana!”
Ömer bir süre sus­tuktan sonra şunları söyledi:

“Sana ne söyledimse bir çıkar yolunu buldun. Eğer doğru söylüyorsan akıl­lıca bir görüşe sahipsin demektir. Yok, eğer yalan söylüyorsan, bu sözün dahice bir hiledir! Söylediklerinden ne sana emreder ne de seni alıkorum!”

İslam servetin küçük bir aristokrat veya kapitalist bir sınıfta biriktikçe birikmesi yerine geniş kitlelerin kalkınması ve eşitlenmesini sağlamak için kullanılmasına izin verir. Kazanç ve mülkiyetin temelinde emeği arar. İster bedeni olsun isterse zihni emek. Faizin yasak kılınmasında ki ana tema emeksiz kazançtır. Borç verilen gelir sahibine hiçbir emek sarf etmeden sermayesine sermaye katmakta bu sayede hakk etmediği emeksiz kazancı elde ettirmektedir.

İnsanlık dini İslam haksız kazancı reddettiği gibi, tembellik, dilencilik, başkalarının emeklerini gasp etme, yerinde kodamanlar gibi oturup sözde ilim öğrettiklerini iddia edenlerin başıboşluğunu da reddeder. Peygamberlerin ve bu davayı yüklenenlerin hiç biri emeksiz kazanç ile geçinmediler, hepsinin bir zanaatı ve emek sarf edeceği bir alanı vardı.

Lakin onun soyundan olduklarını iddia edenler kendilerine has bir sınıfsal ayrıcalık oluşturmak adına Seyyid ve Şeriflik gibi hiçte değeri olmayan kavramlar ardına sığınarak insanların kendilerine hürmet ederek geçimliklerini elde etmeyi iyi bilmektedirler.

İslam’da sınıfsal bir ayrım olmadığı halde üstünlüğün takva olduğu açık iken halen soy, kavim gibi softa düzenleri ile tahakküm kurdukları kitleleri sömürenler emeksiz, zahmetsiz gelir elde etmektedirler.

Sadece ülkemizi ele alacak olur isek hiçbir cemaat veya benzeri yapılanma liderinin çalıştığı emeği ile geçindiği görülmemekte. Oturdukları saltanat koltuklarında krallıklarını sürdürme ile meşgul olmakta ve buna İslam diyebilmekteler.

Muhammed’i misyonu sürdürdüklerini sadece iddia eden, beyler, şeyhler, efendiler, Seyyidler, hoca efendiler hanginiz Ömer gibi sırtınızda çuvalları taşıyarak yoksul ve mazlumların evlerine götürdünüz, Üstad Saide Kurdi gibi sadece ölmemek için yemek yediniz? Sizler son model Jipler ile yetimin, yoksulun, miskinin hakkı olan zekat ve fitreleri toplamak daha nasıl sömürebilirizler ile meşgul olmaya devam edin...

İslam ümmetini Kur’an’a ve hakikatlerine yöneltecek muttaki kullar akıllarını kullanmaya ve İnsanlarıda buna yönelmeye teşvik etmek adına her tür karalama ve zorluğa göğüs gerecek ve geriyorlar da yeter bu ümmetin mazlumlarını, yoksullarını sömürenler dur denilmeli ve emeksiz kazanç sağlayanlara karşı çıkılmalı.

YitikSevda
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2050 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2051 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1815 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1839 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1769 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 05 Ocak 2011, 22:35   Mesaj No:2
Medineweb Aktif Üyesi
HakikaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HakikaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10886
Üyelik T.: 04 Ekim 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Memleket:ArzdaN SeMaYa ÜmmeTiN OlmaK İçiN DuaDayıM...
Yaş:37
Mesaj: 203
Konular: 22
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Allah c.c Razı olsun abim..Feyizli bir paylaşım sunmuşsunuz..
__________________
Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim...
İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Nimete kavuşanların yolu: Yolun kendisi nimet EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 1 18 Şubat 2014 19:54
Kabirdeki azap ve nimet ruhla bedenin her ikisine mi olacaktır? Belgin Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 14:41
Kur'an-ı Kerim'de vurgulanan üç nimet TufeyL Kur'ân-ı Kerim Genel 0 29 Ağustos 2007 13:31

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.