Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Zeynel Hadi,Açılış Tarihi:  24 Şubat 2011 (01:12), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2011 (20:41). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Şubat 2011, 01:12   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeynel Hadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13008
Üyelik T.: 10 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:56
Mesaj: 13
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Zulüm ile abad olunmaz

Zulüm ile abad olunmaz


Zulmün, baskının, despotluğun da bir sonu vardır. Birinci dünya savaşından sonra batılıların Osmanlı toprakları üzerinde cetvelle ve sûnî çizgilerle belirleyerek kurdurulmuş aşiret ve krallıklar o günden beri Halklarına yapmadıkları zulum kalmadı. İslam toprakları üzerinde batılıların kendi ihtiyaçlarına göre oluşturdukları Sultanlık ve Krllıkların da bunca yıl dayanması bile mucize. Birinci dünya savaşından bugüne; Kan ve gözyaşından başka halklarına hiçbirşey vermeyen Firavunlaşmış, Nemrutlaşmış İslama düşmanlıkta sınır tanımayan mevcut Kral ve Sultanlar tek tek yıkılıyorlar. Kendi dünyevi çıkar ve sefaları için halklarını hiçe sayan arap Kralları'nın tek tek yıkıldığına şahid oluyoruz. İnsanlık, İslam ve Merhametten nasipsiz olan bu Firavunları, Emperyalist ve Siyonistlere hizmet etmekte sınır tanımayan tavır ve davranışları, beyin ve benliklerini o kadar köreltmişki yönettikleri halkın direnebileceklerini, ayaklanabileceklerini anlayamayacak, kavrayamayacak kadar şaşkınlaşmışlardır. Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de şudur ki; yıllarca sindirilen, baskı altına alınan, işkence ve zulümle ezdirilen bu halklar nasıl oluyor ki bir anda örgütlü bir yapı şeklinde meydanlara iniyor, yürüyor, despotlara "defolun" diyebiliyorlar. Sivil toplum örgütü kurma ve örgütlenme hakkı'nın olabildiğince kısıtlı olduğu bu diktatörlüklerde halkların tahayyül edilemez bir iradeyle diktatörlere başkaldırması takdire şayandır. Üzerinde yaşadığımız topraklarda "sözde" demokrasi 80 yıl önce lutfedildiği halde, aklın hayalin ve i'zan'ın alamadığı zulüm ve haksızlıklara karşı halkın bu derece sessiz, sakin ve tepkisiz olması da dikkate alınmalıdır.
Cumhuriyetin kurulması aşamasında bir halk hareketi olan Şeyh Said'in kıyamının bastırılması ve İdam edilmesinden sonra kendisini desteleyenlerin büyük çoğunluğun sessizliğe gömülmesi ne kadar acıdır. Halk'ın oylarıyla iktidara gelen ve başbakan olan Adnan Menderesin uyduruk gerekçelerle idam edilmesinden sonra halkın sessizce bunu sindirmesini vijdanların neresine koymak gerekir. Aynı şekilde halkın oylarıyla iktidara gelen hükümetleri 1980, 28 şubat darbeleriyle görevden uzaklaştırılma süreçleri ve sayısız muhtıra ve andıçlarla sivil hükümetleri hizaya çekme, balans ayarı yapma girişimleri sonrası halkın sessiz ve tepkisiz kalışını hangi mantıkla izah edilebilir. Demokrasimizin, mevcut Firavuni krallıkların çok çok önünde olduğunu söyleyerek gurur duymanın sağlıklı bir bireyin davranışı olamaz. Bunca zulüm ve haksızlıklara uğrayan ve övünülerek takdim edilen demokratik sistemimiz, "Kabile" mantığıyla yönetilen ortadoğu ve afrika'nın bazı ülkelerine nazaran geridemi yoksa önde mi olduğunu ciddi anlamda sorgulamak gerekir.
Firavuni karallıklar tek tek yıkılıyor. Tunus, Mısır diktatörleri yıkıldı sıra; Yemen, Bahreyn, Fas, Cezayir, Lübnan, Libya ve Suriye'dedir. Firavunlar devrilecek ve kaçacak delik arayacaklar inşaallah.
Zeynel Hadi
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Zeynel Hadi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Büyük bir laboratuvarın içinden; hz.adem,... Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 1 1846 02 Ocak 2012 23:41
Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor? Makale ve Köşe Yazıları bilinmez 9 3372 26 Temmuz 2011 16:22
Zulüm ile abad olunmaz Makale ve Köşe Yazıları Zeynel Hadi 1 2215 24 Şubat 2011 01:12
Boşlukta Debelenmemek İçin... Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2291 30 Aralık 2010 11:45
Kreş'ten Huzurevi'ne Nasıl Gidilir? Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 2 2317 20 Aralık 2010 16:16

Alt 24 Şubat 2011, 20:41   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeynel Hadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13008
Üyelik T.: 10 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:56
Mesaj: 13
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zulüm ile abad olunmaz

Mazlumların başkaldırışı zalimlerin en büyük korkusudur. 20-30-40 yıldır islam topraklarının zenginliklerini Batı emperyalistlerine peşkeş çeken aşiret kabil reisleri artık son demlerini yaşıyorlar. Bu korkak kana susamış reislerin gidişiyle yerine gelecek yönetimin nasıl bir sistem kuracakları elbetteki önemlidir. Bu konu son zamanlarda çok sık dillendirilmeye başlandı. Oysa bu baskı rejimlerinin yerine asla daha kötüsü gelmez gelemez. Komplo teorilerinin de artık adı üzerine komplo teorileri zaman zaman tutsa da çoğunlukla teoriden ibarettir.
Tunusla başlayıp libya ile devam eden bu halk hareketinin, birilerinin gazına gelen sistematik hareketeler olduğunu asla düşünmüyorum. Bu halk hareketlerinin tamamen halkların artık bu zalim diktatörlere daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığının bir sonucudur. Teknolojik iletişim araçları halkların birbiriyle iletişim kurmalarına yardımcı olmuştur ki bu önemli bir araçtır. HALK HAREKETLERİNE HİÇBİR GÜÇ KARŞI KOYAMAZ. YETERKİ HALKLAR ZULME BAŞKALDIRSIN.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Doğu Türkistan'da Zulüm Var Mihrinaz İslami Haberler 2 02 Aralık 2022 19:04
Din, savaş ve zulüm… umut628 Serbest Kürsü 0 02 Ekim 2014 22:11
Kara Zulüm Fon Edit By EndeR_HafızıM enderhafızım İlahiler/Ezgiler 0 27 Aralık 2013 11:48
Adalet ve zulüm. MERVE DEMİR Makale ve Köşe Yazıları 4 27 Temmuz 2010 13:54
2007'nin Başörtüsü Zulüm Günlüğü Medine-web Tesettür Konuları 2 31 Aralık 2007 17:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.