Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi:  17 Nisan 2011 (21:45), Konuya Son Cevap : 18 Nisan 2011 (09:28). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Nisan 2011, 21:45   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Gerçeklerin içinde yalanlar yanlışlarla yaşamak

Gerçeklerin içinde yalanlar yanlışlarla yaşamak

Gerçeklerin içinde yalanlar yanlışlarla yaşamak

Hakkı batıl ile örtmeyin ve hakkı gizlemeyin. (Kaldı ki) siz (gerçeği) biliyorsunuz.

(Bakara Suresi, 42)


Ben, cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi, 56)

Allah’ü Teala yaratılış gayemizni O’na kulluk olduğunu Yüce Kitabımız Kur’anı Kerimde bize bildirmiştir.Mü’min kişi Allah’ü Teala’ya kulluk görevini yine O’nun bildirdiği şekilde yapar, teslim olur ve iman eder.

İman teslimiyettir. İmanın teslimiyet olduğunu yine ayetlerle anlıyoruz.İman ettim diyen insanın bile bile Allah’ü Teala’nın ayetlerini hiçe sayarak yapmış olduğu hal ve hareketleri yaşam tarzı ne kadar doğrudur sizce?


De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah ındır."
(En am Suresi, 162)
Kim İslam dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır

. (Ali İmran Suresi, 85)

Bir Müslüman bu ayetleri okuyup iman etmişse, ayetteki gerçekleri anlayıp yinede, hayatına yalan yanlış İslami kavramları alması, şefaatı, kurtuluşu sahtekarların kapısında araması onlara kul olması ne kadar doğru olabilir?
Hakla batıl yan yana duramaz bunu her iman eden müslümanım diyen bilir!
İslam dini tüm delilleri anlatımı ile Yüce Kitabımızda açık ve net bize iletilmiş rehber olarak Peygamber Efendimiz(s.a.v) görevlendirilmiştir.Aklı olan bir insan kurtuluşu yalan yanlışların içinde değil gerçeklerde aramalı.Fakat bugünkü toplum maalesef şeyhlerde, sahte alimlerde ve pek çok şirkin içinde arıyor.

Gerçekleri, gerçek olan bir kaynaktan yani Kur’an-ı Kerimde aramak neden bu kadar zor geliyor acaba? Oysa her şey apaçık bildirilmiş kaynak elimizde reçete elimizde iken neden
“GERÇEKLERİN İÇİNDE,YALANLARLA YALNIŞLARLA YAŞAMAK.”
Sokaklarımıza çevremize baktığımızda gayet güzel kapanmış bayanlar görüyoruz. Ve yanlarında açık saçık kızları. Bu bayanlara neden kapandığını sorsak Allah’ü Teala’nın emri olduğunu bizlere söylerler hatta anlatımlarının üzerini birde ayetlerle süslerler. Sonuna da eklerler
Elhamdülillah mü’miniz.
İman teslimiyettir diyoruz şartsız teslimiyet neden niçin demeden boyun eğmek Peki kardeşim bu nasıl bir teslimiyet sen Allah’ın emrine uyarken yanındaki kızın Allah’ın emir ve yasaklarını hiçliyor kabul etmiyor. Ve sen bir mü’min olarak buna göz yumuyorsun! Allah’ın emir ve yasaklarını anlatamamış hayatına geçirememişsin sor şimdi kendine acaba sen başına bir başörtüsü attın diye iman ettin mi?


Allah’ü Teala erkeklere ve kadınlara hitap ederken hanımını tesettüre sok, kızını aç ortaya koy mu diyor? Bir baba ki, seccadede Allah’ü teala’ya el açacak muhabbet duyacak sokağa çıkınca kızını uygunsuz kıyafeti ile yanında taşıyıp işte bu benim kızım buyurun diyecek! Bu insan nasıl iman etmiştir sizce?

Yalan ve yalnışlar burada hemen devreye giriyor hayatımızda. Kızıma anlatıyorum anlamıyor kapanmıyor veya daha yaşı genç ilerde inşallah kapanır. Siz bu yalanlarla kendinizi ve sahte Müslümanları kandırabilirsiniz. Ben şunu derim Allah’ü Teala’nın ayetleri varsa önünüzde ve iman etmişseniz bahaneniz olmamalı. Gerçekleri bile bile yalana yanlışa zemin hazırlayıp birde bu zemini hoş göstermek için süslü kelimeler kullanmayın. Bunları yapıyorsanız siz iman etmemişsiniz, kendinizi kandırıyorsunuz.

İslamda iki zıt düşünce yan yana gelmez. DOĞRUNUN DOĞRUSU OLMAZ.
Dinimizin her emri ve yasağı kesindir. Müslüman bunu bilir, anlatır yaşar ve yaşatır.
Kur’anı Kerim hayatımıza ışık. Neden yavrularımızı Onun ışığından o kaynaktan eğitmıyoruz? Peygamber Efendimizin rehberliğini adım adım takıp etmiyoruz da salı veriyoruz sokaklara.Bu kaynaklarla eğitilen İslami hayatına geçiren ailelerin çocuklarına baktığımızda neden genç yaşlarında Allah’ın emir ve yasaklarına uymakta zorlanmadıklarnı teslim olduklarını göreceğiz
. Demek ki, eğer bir şeylerde noksanımız varsa,güç yettiremiyorsak bu bizlerden, ilmimizden körlüğümüzden sağırlığımızdan ve en önemlisi cahilliğimizden kaynaklanıyor.
YALANLARI,YALNIŞLARI
hayatımıza nasıl da rahat alabiliyoruz!
Allah ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller.

(Bakara Suresi, 9)
Bu gün toplumun dilinden düşmeyen şu cümleye bakın. Ben, kızım , komşum kapalı değil fakat kalbi çok temiz imanlı deniliyor. Kalp temizliğini vurgulayanların şunu bilmesi gerek,eğer kalbin temizse iman etmişsen Allah’ın ayetlerine sarıl yaşa ve yaşat.Bu süslü laflarla kendini kandırma.Başkalarına da bu sözlerini onaylatma.Namaz kılmamızı Allah’ü Teala emrettiği gibi tesettürümüzü de yine Yüce Rabbimiz emrediyor.Şimdi işimize gelen ayeti hayatımıza geçirip diğer ayeti görmemezlik sizce ne kadar doğru?
“…Yoksa siz, kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkar mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası aşağılık olmaktan başka değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.

(Bakara Suresi, 85)”

Yüce kitabımızın ayetlerini hayatımıza tam olarak geçirmeli bilerek ayetlere sırtımızı dönmemeliyiz. Ailemizin çevremizin kalbi kırılmasın diye ayetleri terk edemeyiz. Müslümana yakışmayan bir hareketi bile bile, olsun olabilir diye onaylamamalıyız.
GERÇEKLERİ YALAN YALNIŞLARLA kapatmamalıyız. İman eden kişi her an cihadadır.Çevresi ile,eşi ile çocuklarıyla hayatın zorluklarıyla.Bütün bunları yaşarken bizlere bildirilen “gerçeklerin içine yalan ve yanlışları “ hayatımıza almazsak imanımız daha güçlü olur.İslam gerçeklerin saklanacağı, nefse göre emirlere uyulacak din asla değildir.
Namazını kıl açık ol, borcun varsa kredi çek faize el uzat diyemeyiz. Orucu tut zekat vermesen de olur veya yapılan yanlışlara, şirklere bile bile göz yumamayız.

Hakkı batıl ile örtmeyin ve hakkı gizlemeyin. (Kaldı ki) siz (gerçeği) biliyorsunuz.

(Bakara Suresi, 42)
Allah’a inanıyorum iman ettim deyip, Allah’a ortak koşanlar.Allah’tan başka ilah yoktur gerçeğini bilip kendine ilah edinenler nasıl iman etmiş oluyorlar?
Kur’anı Kerimin anlattığı gerçekleri, kendi dünyalarında yalanlar ve yanlışlarla süsleyenler kaybedenlerden olacaktır.

"Hem Rabbimiz in bizi salihler topluluğuna katmasını umarken ne diye Allah a ve bize Hak’tan gelene inanmayalım?"

(Maide Suresi, 84)

İnkar edenler ve ayetlerimizi yalanlayanlar; işte onlar, çılgın ateşin arkadaşlarıdırlar.

(Maide Suresi, 86)


Kalplerde fitne,
vicdanlarda pas oldukça,haramı helal, helalı haram gördükçe yalanları yanlışları doğru kabul ettikçe, Kur’an dan uzaklaşıp,Hak Kelamını terk ettikçe, nefsimize dizginleri verdikçe



“GERÇEKLERİN İÇİNDE YALAN YALNIŞLARLA YAŞAYACAĞIZ:”





Yasemin ATAMAN
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Evrensel Tesbihat Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 1 2168 02 Nisan 2012 14:43
Kur'an'ın Tâviz ve Uzlaşmaya Bakışı Allah(c.c) YASEMİN ATAMAN 0 2009 14 Mart 2012 00:18
Tevhid Penceresinden Günümüz ve İnsanımız Tevhid Ve Şirk Konuları YASEMİN ATAMAN 0 1783 14 Mart 2012 00:09
Müslümanın müslümanlaşması Muhtelif Konular mahsun 2 2089 14 Mart 2012 00:06
Dünyevileşmek. Videolar/Slaytlar Beytül Ahzan 4 2168 10 Mart 2012 00:44

Alt 17 Nisan 2011, 21:55   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Gerçeklerin içinde yalanlar yanlışlarla yaşamak

Yazımın şu bölümüne açıklama getirmek istiyorum
"
Sokaklarımıza çevremize baktığımızda gayet güzel kapanmış bayanlar görüyoruz. Ve yanlarında açık saçık kızları. Bu bayanlara neden kapandığını sorsak Allah’ü Teala’nın emri olduğunu bizlere söylerler hatta anlatımlarının üzerini birde ayetlerle süslerler. Sonuna da eklerler Elhamdülillah mü’miniz.
İman teslimiyettir diyoruz şartsız teslimiyet neden niçin demeden boyun eğmek Peki kardeşim bu nasıl bir teslimiyet sen Allah’ın emrine uyarken yanındaki kızın Allah’ın emir ve yasaklarını hiçliyor kabul etmiyor. Ve sen bir mü’min olarak buna göz yumuyorsun!"

Burda vurgulamak istediğim kendi birşeyleri yaşamaya çalışırken ailesini çocuklarını kızlarını bu hayattan uzak tutan anne babalara daha yaşı küçük, daha genç, ilerde öğrenir, hele bir okulunu bitirsin inşallah islamı öğrenecek diyen aile bireylerine hitap ediliyor.

Malesef günümüzde namaz kılan iman ettim diyen bilinçsiz müslümanlarda gördüğüm tablolar.Ve bunları destekleyen müslümanlar...

Anne baba gerekli islami eğitimi verdikten sonra seçim bireye kalmıştır ki, eğer hatalı bir yolu seçiyorsa yinede son nefesimize kadar anlatmalıyız .
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Nisan 2011, 09:28   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:cahit06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13730
Üyelik T.: 18 Nisan 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Gerçeklerin içinde yalanlar yanlışlarla yaşamak

“…Yoksa siz, kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkar mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası aşağılık olmaktan başka değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.
(Bakara Suresi, 85)”



Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Giresunun içinde... doğrucu İlahiler/Ezgiler 0 26 Ekim 2015 14:00
bakalım kimler % 2 nin içinde :)) Medineweb Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları 17 15 Temmuz 2014 04:40
koca koca yaLanLar Nesli_Nur Makale ve Köşe Yazıları 1 31 Aralık 2012 19:58
izlerken hayretler içinde kalacaksınız talibetün Videolar/Slaytlar 0 31 Mayıs 2012 23:58
Kabenin içinde namaz kılınır mı? İmamHüseyin Hacc-Umre-Kurban 0 11 Nisan 2009 15:17

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.