Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi:  15 Eylül 2011 (22:39), Konuya Son Cevap : 16 Eylül 2011 (13:22). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Eylül 2011, 22:39   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İttihat, Entegrasyon, Barış ve Al-i İmran 103..

İttihat, Entegrasyon, Barış ve Al-i İmran 103..

Ve hepiniz, Allah'ın ipine sımsıkı tutunun, fırkalara ayrılmayın! Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki ni'metini hatırlayın; siz (birbirinize) düşman olmuştunuz. Sonra sizin kalplerinizin arasını birleştirdi, böylece O'nun (Allah'ın) nimeti ile kardeşler oldunuz. Ve siz ateşten bir çukurun kenarında iken sizi ondan kurtardı. İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz hidayete erersiniz. (Al-İ İMRAN 103)

İslam dininin gelişinden itibaren 1400 yıllık sürece baktığımızda toplumların refahta oldukları dönem onların kabileler/mezhepler arası ittihatı gerçekleştirdiği döneme tekabül eder.Bunun gerçekleşmeside Kuranla ne derece haşır neşir olup ne derece emirlerini yerine getirdiğimizle doğrudan bağlantılıdır. Gerçek şu ki Kendi içimizde kürd sorunu dahil bir çok coğrafi sorunda bölge ülkeler arsında bu ayeti referans alıp entegrasyonu sağlamak hepimizi refaha yükseltecektir.

Evet,
Coğrafyamız özellikle son dönemlerde kan ağlamaktadır. Ama bu acılar doğum sancısı gibi güzel bir doğumun müjdesidir. Batı kendi varlığını işlediği cinayetlere borçludur ve son yaşadığı ekonomik bunalımlar sonlarının geldiğinin habercisidir.
Artık birilerinin çıkıp bölge üzerinden siyaset yapan bu frenklere dur demeliydi. Ak partinin şu anki siyasetide bu siyasettir ve elini vicdanına koyan herkesin memnuniyetle karşılayacağı türdendir.
Sn.Ahmet Davutoğlunun "stratejik derinlik" isimli harika bir kitabı mevcut. bu kitap yurtdışındaki bir çok üniversitede de ders kitabı olarak okutulmaktadır. Bilindiği üzere Ahmet Davutoğlu, dışişleri bakanı olmadan önce başdanışmandı ve gerek ülke içi gerekse ülke dışı bir çok problemin çözümünde kendisinin büyük katkıları olmuştur.

Stratejik derinlik adlı kitabının bir bölümünü paylaşarak Türkiyenin kıtalararası nasıl bir strateji çizdiğine örnek olabiliecek cümleleri hep beraber okuyalım:

""Türkiye'nin dış politikasında en ciddi ihmale uğramış kıta bağlantısı Afrika'dır. Nasıl ki Afrika ile hiç bir doğrudan bağlantısı olmayan Japonya'nın küresel ekonomik etkinliğinde Afrika pazarının da ciddi bir payı olmuşsa, küresel etkinliğini artırma hedefini gözetecek bir Türkiye'nin de uluslararası ekonomi-politik rekabetteki önemli havzaları yakından takip etmesi gerekmektedir. İlk safhada özellikle kültürel ve ekonomik alanda yoğunlaşacak yeni bir Afrika açılımı için herşeyden önce dış politika yapım psikolojisinde bir yenilenme yaşanmak zorundadır."


Evet bu sadece Afrika örneği ki Afrika bilindiği üzere ekonomik alanda dünyanın en önemli altın, pırlanta rezervleri bulunan zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir coğrafyadır ama gelin görünki batının emperyal politikaları neticesinde çok iyi yeraltı kaynaklarına sahip olmasına rağmen bunu değerlendirememekte ve açlıkla savaşmaktadır. Kitaptada belirtildiği üzere emperyalizmin kucağında inleyen bu halkla ilgili çözüm önerileri sunup bunların çözümüne adım atmak ülke adına gerçekten sevindirici bir durumdur.

Aynı konu filistin meselesinde BM in raporunun açıklanması ardındanda kendini göstermektedir.
Obama 67 sınırlarına geri dönme konusunu telaffuz ederken Eylül/Ekim aylarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulacağından bahsediliyordu ve anlaşılan o ki BM oylamasında büyük çoğunluk Filistin lehine oy kullanacak..Bunda etken Hamas ile El fetihin yaptığı kendi içindeki barış anlaşmalarıdır ve bu ayetin uygulanmasının ne kadar önemli olduğunu göstererek bizlere umut aşılamaktadır.

Gelelim iç politikaya,

Aynı stratejinin Kürd açılımı konusundada gerçekleşmesini bekliyorduk ama gerek iç gerekse dış faktörlerin etkisi neticesinde uygulama ne yazıkki istediğimiz biçimde gerçekleşemedi.
Evet, emperyalistlerin ortadoğuda şuan bulunan mevcut sınırları çizerken Kürd halkının yaşadığı topraklarada Kürdistan Cumhuriyeti diyebilirdi. yada parçalanan bu toprakları 4 ülkeden (ırak, suriye, iran, türkiye) birine verebilirlerdi ama bunu yapmadılar..

Farklı bir yöntemi tercih ettiler. Neydi o yöntem? kürdlerin yaşadığı bu toprakları 4 ülkeye bölerek bu ülkelerdeki olası arap/fars/türk milliyetçiliğine karşı onları istedikleri gibi yönlendirmek ve çıkan iç çatışmalarıda kendi lehine çevirmek ..

başarılı oldular mı evet şuan gelinen sonuç bu konuda başarılı olduklarını gösteriyor.
Ama biz elimizdeki kuranı ölülerin arkasından okunan bir kitap, anlamayıp uygulamayıp papağanlıktan öte gitmeyen ritüelleri bir tarafa bırakarak hayata empoze edecek bir kitap haline getirirsek işte bu emperyalistlerin oyununa karşı uyanık olup bunlara set çekmiş oluruz.
Ve bu al-i imran 103 ayeti ısrarla gayrimüslimlerin desiselerine karşı uyanık olmak gerekitğini vurgular.
Aklı olan her müslüman her türlü etnik milliyetçiliğine karşı tavrını koyar.
Ortadoğu yüzyıllardır gerek dini gerek örfi açıdan beraber varlığını sürdürmüştür bu ayeti uygulayarak aramızdaki suni sınırların kalkması için çaba göstermeliyiz. yoksa yenilen taraf yine biz oluruz.
Merve Demir
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15.09.2011
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2754 22 Ağustos 2013 23:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3359 26 Ocak 2013 21:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3093 06 Aralık 2012 09:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 6952 03 Kasım 2012 22:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6398 02 Ekim 2012 20:16

Alt 16 Eylül 2011, 13:22   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: İttihat, Entegrasyon, Barış ve Al-i İmran 103..

küfür tek millettir,adları renkleri çağları planları farklıda olsa.küfür küfrünün gereğini yapmalıdır yapacaktır da,bu onun doğal fııtratıdır.tevhit ehlide tek millettir,küfrün oyun fırıldaklarına kapılmazsa.malesef tevhit ehli küfür ehli kadar dersini çalışmamaktadır.namussuzlar kadar cesur olunmadıkça,namussuzlara meze olmaya hazır demektir.sağ sol,türk kürt,alevi sünni oyunları bizlerin değil,küfrün fırıldakları ve yumuşak karınlarımızdır.küfür yumuşak karnı tesbit etmekte zorlanmıyor,bizlerde alet olmakta teredüt etmeyız!
doğuda iftar çadırlarında,teravih çadırlarında cihad çağrısı yapan sözde imam(!) lar ramazanın ortasında bodrumda zina sefasını ihmal etmemektedir,gördük.afrikaya göz yaşı döken tarikat cemaat imamlarının haremsaraylı havuz sefalarına şahit olduk.kendi askerine halkına camisine uçağına kurşun sıkan kahraman(!) tsk komutanlarını gördük.abd conisi tonisi kızar diye filistine düşman kesilen içte nurlu(!) dışta mason başbakanlarımızı gördük.
akp hükümeti cumhuriyet hayatında gördüğüm duyduğum bildiğim en karekterli onurlu hükümettir.umarım türkiye bu fırsatı iyi değerlendirir.umarım yığınlar küfür oyunları karşısında artık ders alır.umarım kendi cellatlarımızdan merhamet dilenciliği konumuna geçmeyız.umarım bir kavme olan kinimiz bizi adaletsizlik,ırkçılık,holiganlık mikrobuna düşürmez.umarım müslümanlara karşı içimizde kin kalmaz.umarım düşüncelerimiz lafta kalmaz.
teşekkürler Muhtar.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Barış ve Kardeşlik İslaminesil Videolar/Slaytlar 10 11 Ocak 2016 20:11
Ali İmran Suresi Bize Ne Anlatıyor bilinmez Tefsir Çalışmaları 6 10 Mart 2014 12:03
İttihat-ı İslam Nedir ? Esadullah Tevhid Ve Şirk Konuları 0 24 Eylül 2012 12:13
Âl-i İmran ve Hz. Meryem Medineweb Kur'ân-ı Kerim Genel 0 30 Nisan 2011 20:44
Al-i İmran Suresi Aysima Hadis-i Şerif 0 22 Kasım 2008 14:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.