Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  20 Mayıs 2012 (21:16), Konuya Son Cevap : 16 Mart 2022 (19:05). Konuya 10 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı4Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 20 Mayıs 2012, 21:16   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

’Halepçe Soykırımı ‘’
Kuzey Irak'ın İran sınırına 15 km., başkent Bağdat'ın 241 km. kuzeydoğusunda bulunan şehir. 57.000 nüfusun çoğu Kürtlerdir. İran - Irak savaşı sırasında 16 Mart 1988 tarihinde Saddam Hüseyin yönetimindeki iktidar tarafından gerçekleştirilen ve 3 saat süren Zehirli gaz bombardımanı sonrası çoğu çocuk ve kadın olan 6.357 kişi zehirlenerek ya da yanarak öldü, 14.765 kişi ağır derecede yaralandı.WHO’ nun (Dünya Sağlık Örgütü ) raporuna göre bu kimyasal saldırı, günümüze kadar 43.753 kişinin ölümüne, 61.200 kişinin de sakat kalmasına sebep oldu.

Ortadoğu bölgesinde yezit’in işlemiş olduğu katliamdan sonra bu zulmün bir benzeri olan Halep’çe soykırımın üzerinden yıllar geçmesine rağmen katliama maruz kalan insanların yaraları kapanmadı,Halepçe'de resmi rakamlara göre 6 bini aşkın insan öldü, binlerce insan yaralandı,kimyasal gazların etkisi yıllar geçmesine rağmen halen etkisini devam ettirmekte.Ancak Halepçe Katliamı'nın yarattığı toplumsal travmanın izleri ,Dünya ve İslam ülkelerinin gereken tepkiyi vermemeleri,insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir
Halepçe Katliamını unutmayacağız ve her daim acısı yüreğimizde kalacaktır.

Ortadoğu’da yaşayan ulusların geneline baktığımızda,her yıl kutladıkları,milli bayramları önemli gün ve geceleri vardır.Bölge halkları olan kavimler,böylesi gün ve bayramları kutlayıp sevinirken, her yönüyle bu halkların seviyesinde olan Müslüman Kürtler ise katliam, soykırım,talan, tehcir, Zilan'lar,Dersim'ler gibi acı gün ve olayların yıldönümleriyle gözyaşı, yaslar ve ağıtların gölgesinde yaşamaktadırlar.Kürtlerin bu halklardan eksik olan bir yönü olmadığı halde.Çünkü asırlardan beri millet olarak,İslam hakikatlerini benimseyen bir kavim,Tağuti güçlere karşı kıyamları,sayesinde işbirliği yapmadıkları için zulümlere,yıkımlara,soykırımlara,tehcirlere mahkum etmek amacı ile zulümde sınır tanımamışlardır bu mazlum kavme karşı.

Birinci cihan harbinde Müslüman Kürtler sömürgeci ,Tağuti güçler ile işbirliğine yanaşmadıkları için nüfusları onlardan az olan milletler devlet sahibi olurken kendi yaşadıkları topraklarda dört ayrı parçaya bölündüler.O günden bugüne kadar bu kara talihleri ile yaşamaya mahkum bırakıldılar.Kukla sömürgeci güçler tarafından Asimile,İnkar gibi dayatmalar ile,Tağuti rejimleri kabul etmeye zorlandılar .Bu zulümlere karşı çıkan İslami değerleri isteyenler her defasında Asimile,İnkar,Soykırım,İşkence gibi Zulümlere uğratıldılar.Şeyh Said’in kıyam hareketinde Zulme boyun eğmeyişleri ve İslam sancaktarlığı altında birleşmeleri daha sonrasında Dersim ve Zilan kıyamları ile devam eden süreç içerisinde Yüz binlerce Mazlum Kürt katledilerek yıkım ve talanlara uğratılmıştır.


''HALEPÇE SOYKIRIMI''

Irak önderi Saddam Hüseyin, 29 Mayıs 1987'de Devrimci Komuta Konseyi'nin 160 Sayılı Kararnamesiyle bölgeyi Kürtlerden arındırma operasyonu başlatır…
Operasyonda Seçkin Cumhuriyet Muhafızları, Özel Kuvvetler, Komando Kuvvetleri, Acil Kuvvetler, terörizme karşı oluşturulan şehir timlerinin yanı sıra, saldırılar öncesinden köylere girip yağmalayarak yakmak, kaçak köylüleri takip edip yakalayarak teslim etmek veya öldürmek gibi çeşitli destek faaliyetleri veren kesimlerde bulunur.

Katliam fermanı

Ali Hasan El-Mecid’in 20 Haziran 1987 tarihinde Kolordu Komutanlıkları, Emniyet Müdürlüğü ve diğer bazı sivil ve askeri kuruluşlara gönderdiği direktifte şunlar bulunmaktadır:

1. Bu bölgeler, bütün kişi ve hayvanlara kesinlikle kapalı olan ve askeri birliklerin, büromuz tarafından aksi belirtilmedikçe, istedikleri gibi ateş açabilecekleri operasyon bölgeleri olarak kabul edilecektir.

2. Kolordu komutanları, top, helikopter ve savaş uçaklarını kullanarak bu yasaklı bölgelerde bulunan en fazla sayıda insanı öldürmek amacıyla, gece gündüz gelişigüzel saldırılar gerçekleştirecek ve bizi sonuçtan haberdar edeceklerdir.

3. Bu bölgelerde yakalanan herkes güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak sorguya çekilecek ve kendilerinden faydalı olacak bilgiler alındıktan sonra 15 ve 70 yaş arasındakiler infaz edilecek ve bize haber verilecektir.

13 Nisan tarihli Irak ordusu saha istihbarat raporunda, 'Köylerin çoğu harita üzerinde işaretlenmemiş olduğundan konvoyun içinden geçtiği bütün köyler tahrip edilmiş ve yakılmıştır' diye geçmektedir.


Operasyon sürecinde Kürtlerin tasniflendirilerek imha edildikleri toplama kampları da oluşturulur. Bu toplama kamplarından Leylan, Taqtaq ve Topzawa toplama kamplarından en büyüğü olan ve Nazi toplama kamplarını çağrıştıran erkeklerin her gün düzenli şekilde dövüldüğü Topzawa kampını, sağ veya yaralı kurtulabilen kadınlar şu şekilde anlatıyorlar;
‘'Her gün birkaç düzine erkek dövülürdü. Bütün erkekleri gömleklerini çıkartarak, dövüyorlardı. Sonra da ikişer-ikişer birbirlerine kelepçeleyip, ayakkabıları çıkartılıyor ve bazı erkeklerin gözleri bağlanıyor, bazıları ise donlarına kadar soyuluyorlardı. Ve sonunda beyaz ya da yeşil boyalı ve penceresiz araçlara bindirilerek bir daha hiç haber almadığımız bir yerlere götürülüyorlardı.’’
(Olayın Canlı Şahitlerinin anlatımı)

Penceresiz araçlara doldurularak mekanı belirsiz akıbeti bilinen yönlere doğru götürülen 15 ila 70 yaş arasındaki erkeklerden bir daha hiçbir haber alamayanlar ancak günümüzde, hunharca katledildikleri toplu mezarlarının birer-birer bulunmasıyla soykırımın ne denli büyük olduğunu ispatlamakta.Toplama kamplarından cezaevlerine gönderilen çocuk ve kadınlar ise ağır ve kötü şartlardan dolayı ölüme mahkum ediliyorlardı.

Ortadoğu Gözlem Merkezi'ne Nagre Selman cezaevini anlatan görgü tanıkları şöyle anlatıyor;

‘’Nagre Selman'daki şartlar kötüleştirilmiş, açlık diyetinde ekmek ve kirli su verilirdi. Mahkumlar halsiz düşmüş ve bitlenmişlerdi. Mayıs ayına ulaşıldığında, insanlar koşullardan kaynaklı olarak ölmeye başladılar. Bazı günler üç, bazen altı ya da yedi ve bazen ise bir düzine kadarı ölüyordu. Abdülkadir isminde bir tutuklu serbest kaldığı Eylül ayı başlarında bu rakamın 517 olduğunu söylüyor. Eylül ayında, serbest kaldıktan sonra duyduğuma göre de peşpeşe iki gece içinde, 45 kişi daha ölmüş...’’

Operasyon esnasında imha edilmek üzere kamplarda toplatılanlar arasından birçok genç kız ve kadın seçilerek götürülür. Kamplardan mucizevi olarak kurtulabilen birkaç kişi, 'Askerler, kampta ne kadar genç ve güzel kız varsa hepsini alıp götürdüler ve bir daha geri getirilmediler, gelmediler. Tecavüz edildikten sonra herhalde öldürüldüler. Akıbetleri ne oldu bilmiyoruz!’ şeklinde ifadelerde bulunurlar.


Toplama kamplarından seçilerek götürülen genç Kürt kız ve kadınlarından bazılarının cariye muamelesine tabi tutularak fetvalarla satıldıkları daha sonraları ortaya çıkmıştı. 2006'da, yaşları 12 ile 29 arasında değişen 18 Kürt kızının isim listesini ve Baas rejiminin resmi mührünü taşıyan 1601 nolu ve 10.12.1989 tarihli fetvalı satış belgesini medyaya dağıtan Danimarka’daki Kürtler, Stockholm'deki Mısır elçiliğine başvurarak, 18 Kürt kızının akıbeti konusunda bilgi istemişti.



El Tamim bölgesindeki istihbarat şefinin imzasını taşıyan 20.12.1989 tarihli belgede de şu ifadeler yer alıyor: "Enfal Kampanyası çerçevesinde bir çok kadın yakaladık. Burada yaşları 14 ile 18 arasında değişen 18 kadın, Mısır'daki striptiz ve gece kulüplerinde çalışmak üzere bu ülkeye gönderilecek. İsteğiniz üzere kızların isimleri ve kendileri ile ilgili bazı ayrıntıları yandaki belgede gönderiyoruz.
(Resmi kaynakların ve Canlı şahitlerin anlatımından alıntı yapılmıştır.)

Zalim Baas Arap milliyetçisi Saddam’ın iktidara gelmesi ile Müslüman Kürtlere yönelik tutum daha da sertleştirildi. Keyfi tutuklamalar, süresiz gözaltılar, işkenceler, yargısız infazlar ile Kürtlerin bulunduğu bölgelerde asimile ile Araplaştırma çalışmalarına daha da aktif bir şekilde devam edilmeye başlandı. İmam Humeyni’nin İran İslam İnkılabı bu tür Tağuti güçlerin korkulu rüyası olarak görülmeye başlandı.Tağuti güçler Saddam’a silah desteği vererek İran’a savaş açmaları ile Kukla bir yönetime destek verdiler.


Kürtler Baas rejimine hiç bir zaman teslim olmadıkları için,savaş esnasında Saddam’a destek çıkmayarak batılı Tağutlar’ın oyununa alet olmayışları, Arap faşistlerin gün geçtikçe yitirdiği güçleri ,Halep’çe ve Süleymani’yede ilerleyen İran ordusu karşısında ,Kürtlerin güçlerini birleştirerek bu bölgelere hakim olması,Saddam’ın Zulmünü daha da artırarak Kimyasal silahlar ile saldırmasına sebep olmuştur.Çünkü çirkin karakteri sayesinde her sıkıştığında Kimyasal silahlara başvurmaktan geri durmayan bir dikta yönetim.

Tağuti güçlerin vermiş olduğu tüm desteklere rağmen,İran Ordusu karşısında aldığı mağlubiyet ile bölgede kontrolü ele geçiren Müslüman Kürt halkına karşı baskıları daha da arttırarak öncelikle bölgeyi “yasak bölge” ilan ederek bütün giriş ve çıkışları kapatma ve “Enfal” olarak adlandırdığı operasyonlarla bölgeye havadan vurmaya her tarafı bombalamaya başladı.Bu bombalama ve yıkım hareketinin en acımasız olanı 16 Mart 1988 yılında Halep’çeye Kimsayal Hardal ve Sarin gazı ile doruğa ulaştı.Bu gazların öldürücü etkisi ile insanların solunum sistemi iflas ederken,derileri soyulan insanlara yapılan bu soykırım insan ve hayvan her canlıyı yok edecek bir saldırı idi.


Bu denli büyük bir soykırımın hemen ardından bölgeye ulaşan İran ordu güçleri yardım için seferber olmuşlardır.Yalnız sözde İslam adını taşıyan diğer ülkelerden ses çıkmamakta idi, çünkü kendi besledikleri bir Zalim Diktatörün yaptıklarına ses çıkaramazlardı görünürde Saddam olsada bu işin özünde Arap milliyetçiliği taşıyan Tağuti Baas rejimi ve diğer uzantıları vardı.Emperyalist Amerikasından,Suudi Amerikasına kadar.

Tağuti güçlerin her daim uyguladıkları Zalim oyunları,Piyon olarak kullandıkları, Kuklalar sayesinde başarıya ulaşmıştır.Saddam kuklası ile işleri bitince,Nükleer ve Kimyasal silah üretiyor söylemi ile bitirme planlarını devreye soktular,ama o silahları kendilerinin verdikleri herkes tarafından bilinmekte idi ! Bu silahsızlandırma söylemi ile, kendilerini masum gösterenler, zaten bu tür katliam araçlarının ana üreticisidirler.Irak’ı işgal edip , Saddam’ı rezil bir şekilde yakalamaları, batılı güçlerin işine gelmiyordu ,çünkü Saddam’ın konuşması onların kirli yüzlerini açığa çıkaracaktı ve bunun olmaması için en hızlı şekilde mahkeme kurarak, Saddam’ı astılar ne kadar Zalim olursa olsun ,Tağutlar tarafından cezalandırılmasından ise Zulmettiği halklar tarafından cezalandırılması daha iyi olurdu.

Bizler her olaya Hakkaniyet ölçüsü çerçevesinde baktığımız için,Zalim ve Müstekbir güçler tarafından işlenmiş olan Halepçe,Hiroşima,Beheşti, Dersim.Zilan,Hocalı ve benzeri Zalimlerin Mazlumlara yaptıkları katliam ve soykırımları nefretle kınıyor .Yüce Allah’tan Mazlum olarak ölenlere rahmeti ile esirgemesini niyaz ediyoruz.Allah’ım Zulüm ve Katliam yapan kim olursa olsun El Kahhar ismin ile cezalandırmanı niyaz ediyoruz.Halep’çe de Mazlum bir şekilde Zulme uğrayan Halklara Allah’tan rahmet diliyoruz,Bütün yeryüzü Mazlum ve Mustazafları için ,İnkar Asimile,Katliam,Soykırım,İşkence ve benzeri Zulümlerin son bulması dileğiyle.


MEVLÜT HÖNÜL
11/MART/2010
MALAZGİRT
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18119 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2462 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2068 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1746 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2135 10 Mayıs 2015 22:35

Alt 16 Mart 2013, 20:04   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’

Yıllar öncesinde soykırıma maruz kalan Muhammed Ümmetinin yetimlerini Rahmetle anıyoruz.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mart 2013, 20:19   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’

uzgnAh Halepçe Ahhhh !! ... Elbet birgün sorulur senin ahın!! ........
zalimler için yaşasın cehennem!!!
Rabbim Rahmet eylsn tüm mzlumlara.
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mart 2013, 22:40   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 579
Konular: 29
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’

Bir sabah elma kokusuyla uyandı herşeyden habersiz Halepçe.....

Mü'minin gönlünde yara Halepçe...
Allahın kulu_ beğendi.
__________________
Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl!
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Mart 2013, 00:57   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’

Suriye’deki Baas katliamının devam ettiği bu günlerde, Halepçe’de katledilen mazlum Müslümanlara Allah (c.c.)’tan rahmet diliyoruz. Dileriz, Rabbimiz, İslam ümmetine bir daha böyle musibetler göstermesin. (Âmin)
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Mart 2013, 09:26   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Lütfen! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Lütfen! isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26433
Üyelik T.: 06 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:-
Mesaj: 13
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’

şu an Allahın cezasını vermek istediği esed ve eniğinin sonunu getirmek istediği dönemde HALA ESEDİ DESTEKLEYEN MÜSLÜMANCIKLARI ŞİDDET VE ESEFLE KINIYORUM.
__________________
Kalbin seni susturabilir ama sen kalbini susturamazsın !
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mart 2014, 22:05   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 579
Konular: 29
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

Bugün Halepçe katliamının yıldönümü
27 yıl geçti hiçbir suçu olmayan mazlumların dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız elma kokusuyla kavrularak can vermesinin ardından...

Halepçe bizdeki yaran ilk günki gibi tazedir
Rabbim unutturmasın!!
__________________
Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl!
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Mart 2014, 14:45   Mesaj No:8
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

Bizler her olaya Hakkaniyet ölçüsü çerçevesinde baktığımız için,Zalim ve Müstekbir güçler tarafından işlenmiş olan Halepçe,Hiroşima,Beheşti, Dersim.Zilan,Hocalı ve benzeri Zalimlerin Mazlumlara yaptıkları katliam ve soykırımları nefretle kınıyor .Yüce Allah’tan Mazlum olarak ölenlere rahmeti ile esirgemesini niyaz ediyoruz.Allah’ım Zulüm ve Katliam yapan kim olursa olsun El Kahhar ismin ile cezalandırmanı niyaz ediyoruz.Halep’çe de Mazlum bir şekilde Zulme uğrayan Halklara Allah’tan rahmet diliyoruz,Bütün yeryüzü Mazlum ve Mustazafları için ,İnkar Asimile,Katliam,Soykırım,İşkence ve benzeri Zulümlerin son bulması dileğiyle.



uzgnamin..
Allahın kulu_ beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mart 2015, 13:36   Mesaj No:9
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:servetim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 77
Üyelik T.: 12 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Yaş:44
Mesaj: 53
Konular: 2
Beğenildi:8
Beğendi:5
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Mart 2016, 19:33   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: ’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül

Dayé behna séva té
(Anne elma kokusu geliyor)
Esma_Nur ve Allahın kulu_ beğendiler.
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 08:08
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 17:53
… ne kötü gidiştir o ! ….. /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 21 Mayıs 2012 09:20
‘’Halepçe Soykırımı ‘’ MERVE DEMİR İslami Haberler 8 18 Mart 2012 23:25
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 21:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.