Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  29 Ocak 2013 (00:41), Konuya Son Cevap : 02 Şubat 2013 (20:48). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Ocak 2013, 00:41   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir./ Mevlüt Hönül

Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir./ Mevlüt Hönül

Tarih ve inanç kaynaklarını araştırma gayesi ile İslam dininin kaynaklarına ; Allah resulü Muhammed'in tebliğ ve uygulamalarına; Müslümanların tarihi süreç içerisinde ilişkilerine; diğer din mensuplarına karşı yaklaşımlarına; yönetici ve makam sahiplerine karşı duruş ve itaatlerine Kur'an’i emir ve yasaklar ile baktığımızda: ne yazık ki Allah Resulünün vefatından sonra ortaya çıkan din algısının Allah resulü döneminde yaşanan İslam olmadığı ne denli dejenere edildiği ile karşılaşmaktayız!.

Kaynağı ilahi kelam Kur'an olan dönemde temel ilkesi özgürlük, adalet, hak, hukuk, eşitlik, saygı sevgi, dayanışma ve kardeşlik ilkeleri esas alınarak din, dil, ırk, renk, cinsiyet farkı olmaksızın herkes bütün insani/evrensel haklarda ayrım yapılmaksızın üstünlüğün çerçevesi takva ile belirlenen insani/evrensel ölçülerde olan din anlayışına hâkim idi.

Bu hâkimiyet Kur'an-ı devre dışı bırakan katil Emevi zihniyeti ile saltanata, Abbasi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ise sırası ile saltanat siyaset ve inkâra hizmet eden oluşumlara dönüşmüştür. Bu dönüşüm sürecinde artısı ve eksisi ile her daim mazlumlar acıyı çeken kesim olmuştur.. Bu acıyı yaşatanlar kendilerine Müslüman ismi izafe eden sahtekâr din simsarları ve yöneticiler olmuştur!

Ülkemizde Kemalist rejimin ve destekçilerinin faşist dayatmaları ve uygulamaları neticesinde, ortaya çıkmış olan Kürt sorunu hususunda ne zaman bir barış süreci başlasa kafatasçı zihniyetler her tür provoke ve söylemleriyle barışı baltalamaya çalışmaktadırlar.

Kafatasçı zihniyeti savunanlar, her daim kandan beslendikleri için akan kanın durmasını istemezler. Kan üzerinden siyaset yaparak gelir elde etme anlayışları ile çözüm süreci içerisinde işleyen yolu beğenmez vatan millet şehit ve benzeri kavramlar üzerinden insanların duygularını sömürmeye devam ederler.

Yıllarca akan kanın durması adına ortaya bir şey koyamayanlar, kanı durduracak yol ve yöntemi ortaya koyanlara karşı. Efendim siz devletin birliği ve beraberliğini yoka sayıyor ve terör! elebaşısı ile masaya oturuyorsunuz diyebilmektedirler.

Mevki makam ve ihtişamlı yaşamlarının verdiği Müstekbir algı ile konuşan efendiler!! İslam olmadan önce, Kürtlerin dinlerinin Zerdüştlük olduğu vurgusu ile Kürtleri aşşağılar iken, buna karşın sizin önceki dininiz ne idi Şamanizm değil miydi kan dökerek ayakta kalan kimler di demek zorunda bırakıyorlar?

İslam adı altında siyaset güden efendiler ne yazık ki İslam'ı anlayamamış Emevi mantığına sahip kimselerdirler. İslam inancının Müslümanlara sunmuş olduğu kardeşlik, eşitlik ilkesi lafta değil insanlığı hayran bırakan örnekler ile doludur:
Ebu zer, Selman, Bilal'in kardeşliği ırksal değil bizatihi inanç esasları doğrultusunda idi.

Bu esası ilke edinen ve hayatını insanlığın saadeti ve kurtuluşuna adayan, Üstad Saide Kurdi gibi âlimler bu hususta her türlü çileyi göze alarak Kürt milletinin problemlerine asla duyarsız kalmayarak; Her fırsatta milli duruşunu sarf ettiği sözler ile dile getirmiştir.

“"Cesaret, sadakat ve diyanetin unvanı olan tabii Kürtlükle iftihar ediyorum. Nasıl ki zaman-ı istibdatta bu tabii Kürtlük için tımarhaneye düştüm… Tımarhaneyi kabul ettim ve Kürtlüğü lekedar etmemek için padişahın emrini, maaş ve padişahın özel hediyesini kabul etmedim.”" (Eski Said dönemi eserleri, s.197)

Kürt sorununa bakış açısı asla etnik milliyetçilik amaçlı olmayıp: Her daim eşitlik, adalet ve hakkaniyet esaslarıyla Allah'ın insanlığa bahşettiği hürriyet ve hakların aynısına Kürtlerin de sahip olması gerektiğine vurgu amaçlı idi.

İttihat-ı İslam ne yazık ki Müslümanlarca her daim yanlış algılanmıştır. Örneğin Osmanlının Ehli Sünnet anlayışı ile diğer ekolleri yok sayması ve kendi anlayışı etrafında toplamaya çalışması; İran'ın Şia anlayışı etrafında Sünni anlayışı yok sayarak toplamaya çalışması gibi yanlış anlayışlar çoğaltılabilir.

Saide Kurdihutbe-i şamiye” adlı eserinde:

“Azametli bahtsız bir kıtanın, şanlı tali ’siz bir devletin, değerli sahipsiz bir kavmin(Kürtlerin) reçetesi ittihat-ı İslam’dır” , ve “Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihat-ı İslam’dır” demekte.

İttihat-ı İslam-ı esas alan hiçbir devlet ve millet bir diğerini ‘’ İslam birliği ’’ adı altında kendine tabi kılmaya zorlayamaz ve topraklarına saldıramaz. Kendi içinde barındırdığı milletlerin dilini, geleneklerini öz değerlerini korumak ve yaşatmak mecburiyetindedir.

Saide kurdi’yi kendi tekellerine almışçasına yorumlayanlar ve onu takip ettiğini iddia edenler asla Üstadın gerçek söylemlerini dillendirmeye yanaşmamakta, dillendirmeye çalışanları ise dışlamaktadırlar. Kendi içlerinde oluşturmuş oldukları feodal sistem ile sözüm ona kendilerine Üstad'ın takipçileri diyebilmektedirler.

Kardeşlikten bahsedenlere şu sorularım olacak nasıl bir kardeşlik olduğunu anlamak adına :

Yıllardır katledilen bir halkın İslam hükümlerine göre suçu ne idi?
Hangi ayeti inkâr ettiler Hucurat 13.mü Rum 22. mi?
Dillerine, kültürlerine sahip çıktıkları için mi?
Evleri barkları yakılıp yıkılırken karşı durdukları için mi?
Yada babalarının kardeşlerinin kocalarının önünde tecavüz edilirken ilk fırsatta bunun intikamını aldıkları için mi katledildiler?!

Kardeşlikten dem vuranlar acaba şu ayet' ten ne anlıyorsunuz?

"Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyiniz. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi; Allah’tan başka bir dostunuz, bir dayanağınız yoktur. O zaman O'nun yardımını göremezsiniz."(Hud-113)

Yıllarca Allah'ın insanlığa tanıdığı hürriyet, adalet, eşitlik, namus ve benzeri hakları ellerinden alınan hürriyet yerine mahkumiyet, adalet yerine adaletsizlik, eşitlik yerine ikinci sınıf muamelesi, namus yerine tecavüze uğrayan halka zulmedenlere ne kadar ses çıkardınız ya da mazlumların safında nerde nasıl durdunuz ey kardeşlikten dem vuranlar!?.

Allah Resulü Muhammed'in hitabına ne kadar sadık kaldık.

‘"’Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır’"’

Yoksulluk, sefalet ve acılar içerisinde hayatını sürdürme gayesinde olan mazlumlara dayatılan yeni hükümlere ne demeliyiz?

Renkler diller ve ırklar Allah'ın ayetleridir bunlardan herhangi birini inkâr eden Allah'ı inkâr etmiş gibidir Ayetini yeni hükümler koyan rejim ile karşılaştıralım.

Tek dil, tek renk, tek din, tek millet hükümleri zalimlik değilimdir?

Allah resulü Muhammed asabiyet davasına kalkışan bizden değildir derken acaba bizden değildir ifadesinde kimlerden olduğunu ima etmiştir!?.

Kafatasçı zihniyetin faşistliğini yakın zamanda mecliste dillendiren hanımefendi! Kürtler ile Türkler eşit olamaz sözleri ile bir dönemler faşizmi savunan Mahmut Esat Bozkurt'u aratmadı. Bunu alkışlayan ve destek veren kafatasçılar alkışlar ile kendi faşizm anlayışlarını sergilemekten geri durmadılar. Ve utanmadan Allah kitap peygamber adı ile insanları aldatmaya devam etmektedirler!!

Barış süreci içerisinde iktidar partisinin akan kanın durmasına vesile olacak her tür yol ve yöntemine her kesim destek vermeli; yıllarca ölen ve öldürülen bu vatan evlatları olduğu iyice kafalara yerleşmelidir. İran'daki kadınlara, Filistin'deki savaşçılara özgürlük diye meydanları inletenler ülkemizdeki halklara eşitlik özgürlük adalet demeyi de öğrenmelidirler.


Mevlüt HÖNÜL
Malazgirt

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2042 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2050 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1809 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1835 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1767 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 30 Ocak 2013, 00:09   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

"BİRGÜL AYMAN GÜLER'i ayıplamayın. CHP'nin asıl ruhunu seslendiriyor: Faşizm ve Irkçılık. Altı okun altısının kökü de burada..." (Senai Demirci)

çok isabetli bir yorum olmuş ..
Allah ıslah etsin kardeşlik bağlrını zedeleyen bu zihnyetteki insanları.. yapıcı dğil yıkıcı olanları !.
uzgnRabbim sen asabyt davsı güden insnlrın şerrinden ümmeti muhammedi koru !..
Kardeşlik bağlarımızı güçlendir zalimlere inat ..
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ocak 2013, 13:40   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

hastalıklarda teşhis olmazsa,istediğiniz kadar tedavi çeşitlerini uygulayın.bu tedavi hastalığı iyileştirmek yerine ilaçların yan etkileri ile başka hastalıklar ekler.dişi tedavi edeyım derken mide gider vs.
Bana göre cumhuriyet tarihinde Kürt sorunu hiç bir zaman doğru teşhis edilmemiştir.kanser olan hastaya iyisin iyisin denilmiş,hastanın psikolojisini düzeltmek içinde ara sıra aspirin verilmiştir.dişim ağrıyo diyene "aaa sen gece üşütmüşsün ondandır" gibi tuhaf teşhisler konulmuştur.hastanın;" diş ile üşütme ne alaka" sorusunu sorduğunda,ben doktorum benden dahamı iyi bilirsin gibi demogojilerle hasta susturulmaya çalışılmıştır ve o hasta hiç susamamıştır.bazen ağrıyan diş yerine,diğer dişleri toptan çekilmesi ile sorunu çözme yoluna gitmişleridir.
Ben türkçe bilmiyorum diyen neneme öğren denilmiştir.
benim anam kürt ve ana dilim kürtçe diyen dedeme ananı unut öğren türkçeyı denilmiştir.hemm anam dediğin kadın anan değildir sen benim önereceğim ananın oğlusun denilmiştir.
Kürt ananın oğluna her gün işkence olsun diye ne mutlu türküm diyene antları yeminleri dayatılmıştır.Ben bana Allah tarafından verilen ve seçeneğim olmayan dilim,anam,babam gerçeğini inkar edemem diyene sen ayrımcısın isyancısın teröristsin denilmiştir.
inkar,dışlayıcı,asimile ve çeşitli tarihlerde toptan imha denenerek 80 yıl gibi bir zaman,bu halka hep göz yaşı hep tecavuz hep kan ile tedavi edilmiştir.
doğu ve güneydoğu bölgesinde 20 istanbul kurulacak kadar kaynak heba edilmiştir.bu kaynak ne istanbullar kurulabilmiştir nede ağrıyan diş tedavi edilebilmiştir.
Son on yılın iktidarı kuran'a yabancı olmayan kafalar olduğundan,asıl teşhisi koymuş ve tedavi yoluna gitmeye çalışmıştır.ve hasta yavaş yavaş kendine gelmeye başlamış nefes alır hale gelmiştir.tedavi süreci devam ederken,kan vampirleri ara sıra hasta odasına girip makinanın oksijenlerin fişini çekmek gibi sadist provakasyonlar deniyor.
vampir kansız yaşayamaz onun besini gıdası kan çünkü.vampirleri anlıyoruz...la ilahe illa Allah diyen Müslümanları anlamıyoruz!
Ey Müslümanlar ammar selman suheyb bilal kardeşliği sizi bekliyor,bekletirseniz bu kardeşliği cenneti çok beklersiniz!
saygılar...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ocak 2013, 11:01   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

Niye hastalIgi iyilestirsinlerki Nasil olsa kendileri icin can verecek rainalastirdikikleri halklari var
Bir taraftan Allahsiz kutsallastirilan bayrak vatan.diger taraftan Allahsız özgurluk savsaatsi cözümleri.

Her iki tarafinda cözüm yolu öldürmek degilmi ve ve yerin dibine batsin bu çözüm senaryolari
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ocak 2013, 14:32   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
barışş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:barışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14298
Üyelik T.: 08 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:Istanbul
Yaş:32
Mesaj: 451
Konular: 26
Beğenildi:118
Beğendi:87
Takdirleri:825
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

üstad kadir mısıroğludan dinleyelim


[YT]bOWigb_PWT0[/YT]
__________________
Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Şubat 2013, 19:35   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
İnadına! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnadına! isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21727
Üyelik T.: 21 Nisan 2012
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Bitlis-Antalya
Yaş:47
Mesaj: 44
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Son on yılın iktidarı kuran'a yabancı olmayan kafalar olduğundan,asıl teşhisi koymuş ve tedavi yoluna gitmeye çalışmıştır.ve hasta yavaş yavaş kendine gelmeye başlamış nefes alır hale gelmiştir.tedavi süreci devam ederken,kan vampirleri ara sıra hasta odasına girip makinanın oksijenlerin fişini çekmek gibi sadist provakasyonlar deniyor.
vampir kansız yaşayamaz onun besini gıdası kan çünkü.vampirleri anlıyoruz...la ilahe illa Allah diyen Müslümanları anlamıyoruz!
Ey Müslümanlar ammar selman suheyb bilal kardeşliği sizi bekliyor,bekletirseniz bu kardeşliği cenneti çok beklersiniz!
saygılar...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2013, 20:48   Mesaj No:7
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafatasçı Zihniyet Barışın Önündeki En Büyük Engeldir.

Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır,Hiç kimse masum değil aslında ,sessiz kalmak ,duymazlıktan gelmek bu yapılanlara ortak olmaktır. Bugün doğu Anadolu bölgesinde kimin kapısına gidip iki çift laf etseniz mutlaka herkesin yüreğinde bir yara var ve ilginçtir tüm yaraların da tek bir sorumlusu var! Efendim dede erik yemişte torununun dişi kamışmış mış mış … Hayır efendim dede de o erikten yedi torunuda bugün afiyetle yiyiyor! İşlemesi gereken bir barış süreci var sözüm ona , işlemiyor bu süreç baltalanmaya çalışılıyor,çünkü öldürmek,kıymek,gaspetmek onlara dedelerinden miras kaldı…
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 08:08
Zihniyet sorunu/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 3 06 Şubat 2016 22:50
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 17:53
En Büyük Mutluluk Kuran'a Dönüşle Mümkündür / Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 28 Mayıs 2012 01:39
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 21:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.