Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  30 Temmuz 2013 (12:52), Konuya Son Cevap : 30 Temmuz 2013 (12:56). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Temmuz 2013, 12:52   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mısır haşlanıyor

Mısır haşlanıyor

Batıda çoktan insanlık güneşi batmış. Batı demokrasi diyerek, özgürlük diyerek, içindeki canavarlığı yeri geldiğinde ayağa kalkması için diri tutmuş. Kendi menfaati olan yerde zulüm olmuş, canlar yanmış umurunda değil. Başkaları için pışpışladığı demokrasi, insan hakları hikâyesini her daim yutturmuş.
Bugüne kadarki icatlarınız, teknolojiniz batsın. En iyi sanatı, en iyi romanı, resmi, filmi ve değişik sanatları yapsanız bile ne yazar. Sizdeki zalimlik, başkalarına adaletsizlik ve insan olmaktan uzak oluşunuz var ya, işte bu medeniyetiniz batsın. Ne kadar iğrençsiniz, vahşilik var ruhlarınızda. Zulme sessiz kalışınıza, mazlumun ahı, öyle bir tokat olacak ki inşallah.

Suriye’yi mahvettiler, Mısır haşlanıyor, ama kader dairesinde planlanmış büyük tokat zalimin tepesine öyle inecek ki… Müslüman’ın sabrı, uğradığı bunca zülüm, elbette bizim acıma, şefkat duygumuzu yaratan gerçek acıma şefkat sahibi yüce Allah’ın vuracağı tokadın büyümesine vesile olacak. Tokat inecek elbet, imdat edecek elbet. Allah, hiç samimi kulunu, mazlum kulunu yalnız bırakır mı?
Düşmana gerek yok ki. İçerinin arızalı, dışarıya maşa olan Müslüman’ı düşmanlıkta yetiyor. Batı zaten Müslüman’a tahammül etmiyor, ikinci sınıf görüyor. Asıl içerdeki alçak tehlike. Bizi yakan bizden görünenler. Bizi bu mübarek ayda efkârın, hüzünlerin içine bırakan bizim ayarsız, arızalı insanımız. Allahın emrinden uzaklaştıkça, Allaha itaat edene kan davalı oluyor. Kendi arızalı olduğu için, samimi Müslüman istemiyor. Allaha gerçek manada kul olmuşa tahammül edemiyor.
Şiddet ve öfke derinlerden gelir. Derinlerde var olan suçluluk psikolojisinden gelir. Yapılmamış, ya da terk edilmiş vazifelerin derin sorumluluğundan gelir. Birikmiş faturalar varsa birikmiş suçluluk öfkesi vardır. Birikmiş sevgisizlik varsa birikmiş düşmanlık vardır.
Allahtan uzaklaşmak, ibadetten uzaklaşmak varsa, düşmana ne hacet darbe kendi kardeşinden gelir. Peygamber yolundan uzaklaşmak, insan ruhunu, duygularını, fokur, fokur kaynatıyor. Adını koyamıyor, kaynağını umursamıyor, ama Kur'an’dan uzaklaşmak, sünnetten uzaklaşmak içerinin iklimini bozuyor, ruh kasırgalarda kalıyor. Ne zaman kafa dank ediyor, ne zaman: “ Eyvah, ben değerlerden uzaklaşmışım” diyor. Kul olduğunu, ölümün en büyük hakikat olduğunu hatırlıyor, içerisi huzur doluyor, dışarıya huzur veriyor.
Ah ben! Beni benden alan ben, beni benliğin zindanlarına hapseden ben. Ben demeseydin, biz deseydin, bir vücudun azaları olduğumuzu kabullenseydin, Müslüman, gözü dönmüş şiddetin kurbanı olmayacak, dilim, dilim doğranmayacaktı. Biz diyebilseydik, bir halatın iplikleri olabilseydik zındığın kurşunları seccadedeki Müslüman’ın kafasına sıkılamayacaktı.
Sahabe 124 bin, hak davası için kocaman bizdi. Kimsenin haddi olmadı yıkıp devirmeye. Onlardaki biz olma asilliği, günahlarla, inkârla irileşmiş sürüyle ben olanları yok ettiler. Biz, topyekûn biz olmasak, elin alçak ruhlusu demokrasiyi bize çok görür. Biz, biz olamasak ihtiraslımız yüzünden bir lokma ekmeği zıkkım ederler. Biz, aynı havayı solumaz, bir vücut gibi hareket edip, komple ibadette olmazsak, elin zındığı hürriyeti ağzımızdan burnumuzdan getirir. Biz, kur-an için çarpan tek yürek olmazsak onlar bize hep efendi olur, geçmişin köleliğini unutturan kölelik yaşatırlar…

Biliyorum Allah’ım senden istemeye yüzümüz yok. Yüzünü senden ömür boyu çevirmemiş olanlar var ya, onların hatırına merhamet elini uzat. Zerre kadar sitem etmemiş, kulluk için can atanlar var ya, onların hatırına, zalimi kendi zulmünde boğ. Milletinin imanını selamette görmek için, cehenneme razı olanların hatırına, mazlum Müslüman’a sahip çık. Meydanlarda oruçlu ağızlarıyla gerçeği haykıran, demokrasi dersi veren, Mısır mazlumuna sevdiklerinin aşkına sahip çık. Senin için temmuz sıcağında oruç tutup, uçarcasına secdeye gidenlerin hatırına yardım et. Sahuru kafasına gelen kurşunla yapanların hatırına, acımasız zalimi perişan et. Senin emrinle fezada koşturan yıldızların içindeki ruhanilerin, meleklerin hatırına imdat et. Senin Cemalini, miraç vasıtasıyla görüp de, insanlar arasına dönme tenezzülünü gösteren Habibinin hürmetine, Kerbela'da katledilen peygamber torunlarının hatırına, dünyanın her tarafına, iman hakikatlerini susayan gönüllere ulaştıranların hatırına Mısırdaki, Suriye’de ki, dünyanın her tarafındaki Müslüman’ı kâfirin oyuncağı olmuş, zalimin pençesinden kurtar Allah’ım

Son söz, yüreklerimize su serpen, müjde veren Bediüzzaman’dan

"Dedi: "İslam parça parça olmuş."

"Dedim: "Tahsile gitmişler. İşte Hindistan, İslamın müstaid bir veledidir; İngiliz mekteb-i idadisinde çalışıyor. Mısır, İslamın zeki bir mahdumudur; İngiliz mekteb-i mülkiyesinden ders alıyor. Kafkas ve Türkistan, İslamın iki bahadır oğullarıdır; Rus mekteb-i harbiyesinde talim alıyor. İla ahir..."

"Yahu, şu asılzade evlat, şehadetnamelerini aldıktan sonra, her biri bir kıt'a başına geçecek, muhteşem adil pederleri olan İslamiyetin bayrağını afak-ı kemalatta temevvüc ettirmekle, kader-i Ezelinin nazarında, feleğin inadına, nev-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilan edecektir."


alıntıdır



Selahattin GEZER
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 5985 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4055 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4889 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2647 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2341 14 Temmuz 2015 12:03

Alt 30 Temmuz 2013, 12:56   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Mısır haşlanıyor

Mısır haşlanıyor, ama kader dairesinde planlanmış büyük tokat zalimin tepesine öyle inecek ki… Müslüman’ın sabrı, uğradığı bunca zülüm, elbette bizim acıma, şefkat duygumuzu yaratan gerçek acıma şefkat sahibi yüce Allah’ın vuracağı tokadın büyümesine vesile olacak. Tokat inecek elbet, imdat edecek elbet. Allah, hiç samimi kulunu, mazlum kulunu yalnız bırakır mı?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Mısır'da Halk Sokağa Döküldü nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 21 Eylül 2019 21:11
Özgürlük Marşı (Mısır) enderhafızım Videolar/Slaytlar 1 31 Temmuz 2016 03:47
*Mısır yaprağından yapılanlar* su damlası Resim/Karikatür 5 04 Ağustos 2014 16:06
Mısır Darbesi (Kuklagiller) enderhafızım Videolar/Slaytlar 0 19 Ağustos 2013 16:16
mısır gevrekli kurabiye mehmet akif2 Pastalar 0 27 Şubat 2012 19:31

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.