Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  04 Eylül 2014 (17:43), Konuya Son Cevap : 14 Eylül 2014 (23:42). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 04 Eylül 2014, 17:43   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

Bugün Ortadoğu’da var olan çeteleşme, savaş, soykırım gibi sorunların temelinde mezhepçi din algısı ve bu algı üzerine oyun kuran Batılı emperyal güçlerin mezhepsel savaş stratejisi yatmaktadır.

Öncelikle yaşananlar üzerinden değerlendirme yaparak İslam’ı “vahşet dini” olarak nitelendirenlere şunu ifade etmemiz gerekiyor: Yapılanlar İslam’dan bir cüz değil, İslam ile uzaktan yakından alakası yok; işledikleri zulümlere “İslam” adını verenler, Allah’a ve Resul’üne iftira eden, kendi menfaatleri adına dini kullanmaktan çekinmeyen hastalıklı kimseler.

“Sakın kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra parçalanıp çatışmaya düşenler gibi olmayın; böyleleri için büyük bir azap vardır.” (Âl-i İmran, 105)

Bu ayetin öncesinde hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten sakındıran bir topluluk olma emri vardır. İslam’ın özü, her daim merhameti, dayanışmayı, hak ve adaleti öğütler ve bu ilkeler ekseninde yeryüzünde hareket edilmesini emreder. Bugün Ortadoğu’da yaşananlar, miladi 683’de tarihe ‘Harre katliamı’ olarak geçen olaylara sebebiyet veren Yezidî anlayışın, hatta ondan daha da ileri giden yaklaşımların ürünüdür. Mezkur tarihte Yezid’in ordusu Medine halkını ve sahabeleri katlettikten sonra üç gün boyunca her türlü insanlık dışı davranışa serbestiyet tanımış, sayısı bine yakın kadın ve kıza tecavüz edilmişti. Daha sonra tecavüze uğrayan kadın ve kızların doğurduğu çocuklar ‘Harre çocukları’ olarak anılmıştır.

Bugün Suriye, Irak, Nijerya ve daha birçok ülkede İslam adına katliam yapan, kadınları, kızları köle pazarlarında satan çeteler, sonuçta kendi anlayışlarının gereğini yerine getiriyorlar; buna karşın Müslümanların sessizliğe bürünmeleri, mezhepsel algı ile hareket etmeleri, zalimlerin etnik veya dinî kimliklerine göre farklı tutumlar içine girmeleri kabul edilebilir değil.

Şii, Sünni, Selefi, Vahhabi gibi isimler altında fırkalara bölünmüş, paramparça olmuş durumdaki Müslümanlar, mezheplerini üst kimlik haline getirmekten vazgeçmedikçe, “Allah’a çağıran, doğru ve adil olanı yapan ve ‘Şüphesiz ben Allah’a teslim olanlardanım!’ diyenden daha güzel sözlü kim vardır?” (Fussilet, 33) ayetinin gereğini yerine getirerek farklı isimler etrafında dönüp dolaşmayı bırakmadıkça, vahdet içinde olmak şöyle dursun daha uzun bir müddet zillet içinde sürünmeye devam edecekler.

“Hani Rabbin meleklere, ‘Ben sizinle beraberim, mü’minleri yüreklendirin, ben kâfirlerin kalplerine korku salacağım; vurun boyunlarını, indirin darbelerinizi parmaklarına’ diye vahyetmişti.” (Enfal, 12)

“Onları bulduğunuz yerde öldürün, sizi çıkardıkları, sürdükleri yerden siz de onları çıkarın; kargaşa (fitne) çıkarmak, adam öldürmekten daha ağır bir suçtur, Mescid- i Haram çevresinde onlarla savaşmayın ki, onlar da orada size karşı savaşmasınlar, fakat eğer onlar size savaş açarlarsa onları öldürün; kâfirlerin cezası böyledir.” (Bakara, 190)

Bu ve benzeri ayetleri referans alarak insan kanı dökenler, İslam’a sempati besleyen kitleleri de soğuttular. Kur’an öyle bir kaynaktır ki, isteyen istediği hususta delil bulabilir. Ancak bu şekilde hareket edenler, Kur’an’ın bütünlüğü karşısında aciz kalacaklarından, Yahudileşme eğiliminin eseri olan parçacı, birbirinden bağımsız yaklaşımlarla kendilerini haklı çıkarma yoluna gidiyorlar. İmam Ali’nin Haricilere gönderdiği sahabelere, “Onlara karşı özellikle Sünnet’le konuşun” demesi, Kur’an ile tartışmaya girildiğinde her iki tarafın da kendini haklı çıkaracak delilleri bulabilmesinden ötürüydü.

“… Namaza yaklaşmayın …” (Nisa, 43) ayetini kesip kırpan Bektaşi misali, ayetleri bağlamlarından kopararak kendi kıt akıllarına göre yorumlayanlar, Kur’an’ı kendi heva ve heveslerine uydurma amacı güdüyorlar.

İlim-irfandan yoksun, eğitimsiz, Kur’an ahlakı ile ahlaklanmamış mezhep holiganları, Müslümanları birbirine kırdırıyorlar. Mezhepçi yaklaşımların ümmete fayda sağlamadığı ve sağlamayacağı çok açık, bilakis bu yaklaşımlar ümmeti fırkalara bölerek güçsüz duruma düşürüyor.

Yıllarca tek başına nakli esas alıp akıllarını kiraya verenler, Emevi zihniyetinin ürünü olan saltanatçı, ırkçı din anlayışını kendilerince “hak din” olarak gördüler. Ekollerin ortaya çıkışının temelinde fasık yönetimler ve zulümleri vardır. Sindirilmiş insanlar, fasık yönetimlere karşı hakkı haykıramadıkları için sessizliğe bürünüp kendilerinden sonra takipçileri olacak kimseleri de sessizliğe mahkûm ettiler. Hakkı haykıran âlimler ise zindanlara tıkıldılar, sürgüne gönderildiler, darağaçlarında sallandırıldılar. Bütün büyük âlimlerin şahitliği böyle olmuştur; İmam Hüseyin, Zeyn’el-Abidin, İmam Ebu Hanife, İmam Şafii, İmam Ahmed, İmam Malik, Şeyh Said vs.

İslam sınırlarının genişlemesi neticesinde farklı kültürlerin ve etnik kimliklerin çoğalması yeni yorumlara kapı aralamıştır. Bunun ilk örneği Kur’an’ın toplanması teşkil eder. Hz. Ömer döneminde vilayetlere ”Muallim” sıfatı ile giden sahabeler, farklı kültür ve etnik kimlik sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap vermek gerektiğini iyi biliyorlardı. Bu çaba, kimi zaman bireysel, kimi zaman da toplu çalışmalar şeklinde ortaya konulmuştur. Bu çalışmalar neticesinde, insanlar arasında, belli fikirler ekseninde düşünce okulları oluşmaya ve onların ortaya koymuş olduğu sistematik düşünceler etrafında yeni ekoller ortaya çıkmaya başladı.

İslam coğrafyasında ekollerin büyük çoğunluğu Irak bölgesinde ortaya çıkmıştır. Bölgenin yapısı nazara alındığında, ekonomik ve siyasal etkenler bu oluşumların hayat bulmasına zemin hazırlamıştır. Örneğin idarecilerin zalimliğini dile getirmek ve onları eleştirmek söz konusu olduğu zaman, ilim ehlinin onlara açıktan söz söyleme hakları gasp edildiği için farklı yollarla yönetimin zalimliği dile getirilmeye çalışıldı ve bunun nasıl yapılacağına dair farklı görüşler ortaya çıktı, dolayısıyla farklı metotlar geliştirildi.

İslam dini dinamik bir yapıya sahiptir, durağan değildir, vahiy ve akıl insanın din anlayışını şekillendirir. İslam’ın temeli Tevhid merkezli iman, ibadet ve diğer evrensel ilkelerdir. Bunun yanı sıra insanların dini doğru anlayabilmeleri için doğru bir tarih bilincine sahip olmaları gerekir. Her ne kadar geçmişte kaldıysa da, bizlere ulaşan vesikalar, ibret almak, ders çıkarmak açısından önemlidir.

Mezhepli olmayı bir kenara bırakıp mezhepçiliği benimseyen anlayışlar İslam’a hiçbir şey kazandırmadığı gibi, İslam dairesi içerisinde yaşamaya çalışan Müslümanları birbirine kırdırmaktan başka bir işe de yaramamıştır. A ve B gibi isimlendirmeler etrafında -siyasetin dışında- sosyal ve iktisadî alana girmeyen, insanların sorunlarıyla ilgilenmeyen yaklaşımlar ortaya çıktı. Şüphesiz bu yaklaşımlar, servet biriktiricilerin egemen olduğu toplumlarda bölünmeye daha çok imkân sağladı. Hâlbuki sosyal adaletin sağlanamadığı yerde Kur’an’ın ceza-i müeyyidelerini uygulamaya çalışmak, Kur’an’ın ruhuna aykırıdır.

Arzu edilen değişim ve dönüşüm, Allah Resul’ünün yaşamış olduğu dönemde ruhları harekete geçiren Kur’an’ı bugüne taşımakla, tarihi şartlara uygun biçimde sorumluluk bilincini kuşanarak toplumun sorunlarına çözüm üretmek yoluyla gerçekleştirilebilir. Ancak ne yazık ki, asırlar boyunca yapılan şey, Bizans ve Pers imparatorluklarının benzeri olan Emevi ve Abbasi monarşilerinin meşrulaştırılmaya çalışılması oldu. Elbette başvurulan en etkili yöntem, birtakım uydurma rivayetlerin kullanılması ve Kur’an’dan bazı ayetlerin bağlamlarından koparılarak cımbızlanmasıydı.

İnanç sistemi ne olursa olsun, insanların en büyük düşmanı paraya tapıcılıktır ve bu, tartışmasız bir biçimde putperestliktir. Bu bakımdan günümüzde dünyaya hâkim olan sistem putperestlik üzerine inşa edilmiştir. Yapılması gereken, insanlığı harekete geçirecek asli kaynaklara dönmek, sosyal ve ekonomik adaletsizliğe karşı bütüncül bir mücadele etrafında birleşmektir; Tevhid’in bir yönüyle ifade ettiği anlam budur.

İslam’ın hayranlık uyandıran en büyük özelliği, her yönüyle evrensel olmasıdır. Allah’ın insanoğlunu yaratmasından bugüne kadar yürürlükte olan en önemli dini esas, evrensel olan İslam ahkâmının hâkim olduğu yaşamsal şartların oluşturulmasıdır; ahkâm zaman zaman şekil bakımından değişiklik göstermişse de öz itibariyle hep aynı kalmıştır ve son şekli bütün kitapları kapsayacak şekilde Kur’an’da mündemiçtir.

“Müslüman’ım” diyenler, uzun süredir daldıkları gaflet uykusundan uyanmak, sosyal, siyasi ve iktisadi alanda -hayatın her alanında- İslam’ı hâkim kılmak, özlerine, sinelerindeki hakikate, fıtrat dinine dönmek için kimi veya neyi bekliyorlar?

MEVLÜT HÖNÜL
MALAZGİRT
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 17904 16 Eylül 2016 00:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2456 18Haziran 2016 02:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2051 22 Şubat 2016 23:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1734 26 Ocak 2016 23:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2124 10 Mayıs 2015 23:35

Alt 04 Eylül 2014, 20:44   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

Alıntı:
Mevlüt HÖNÜL Üyemizden Alıntı Mesajı göster
“Müslüman’ım” diyenler, uzun süredir daldıkları gaflet uykusundan uyanmak, sosyal, siyasi ve iktisadi alanda -hayatın her alanında- İslam’ı hâkim kılmak, özlerine, sinelerindeki hakikate, fıtrat dinine dönmek için kimi veya neyi bekliyorlar?


ALLAH razı olsun!
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Eylül 2014, 19:31   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:Molla Kasım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45149
Üyelik T.: 14 Eylül 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 9
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

sokakta gördüğü vahşi köpekleri(işid,guneydoğu hizbullahı)) bahane ederek aha islam budur diyen maymunlara.......
üstü Mekke altı paris giyinen can mücahideleri görüp de aha Müslüman kadın budur diyen şeytanilere...
dar tesettürü şal örtüyü yakıştımı için giyinen Müslümanlara zarar veren modacı mücahidelere.....
dünyayı Müslüman etmek için çırpınan ama kendisinin yaşantısı islamla alakası olmayanlara.....
Müslüman kardeşliği menfaatime dokunmasın ile sınırlı tutan cünüp sofulara............
islamı kafa sallamak şeyhin eteğini öpmek zanneden müşriklere......
gezi parkında sarhoş tinercilere imamlık eden müfessirlere.......
imanlı amelsizlere,amelli imansızlara.......
İsrail için ağlayan Müslüman mazlumları sömüren vatan millet din hainlerine.....
mısırı unutanlara..........
gazeyı unutanlara......
esede destek verenlere......
hama halepçeye seyırci kalanlara.............
80 yıldır kürt katliamına seyırcı kalanlara........
çözüm sürecini baltalayanlara............

yedi sülalelerine khkfmfjfnjknfjkjfjkjfkfkl.................!!!!!!!! !!!!

oldumu yitik evladım
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Eylül 2014, 19:42   Mesaj No:4
Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Eylül 2014, 23:42   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Vahşet çeteleri ve mezhepçilik /Mevlüt Hönül

Kim olduğunu tahmin ediyorum hatta yazı stilinden belli oluyor Molla Kasım! Değerlendirmelerine katılıyorum yedi sülale kısmı hariç. Yaşça senden büyüğüm sen evladın olarak görüyorsan ne diyim sana Kapitalizme en son katılacak kişi olarak gördüğüm ama kapitalist olan kardeşim.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 4 08 Eylül 2021 09:08
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 18Haziran 2016 02:59
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 18:53
Tarihte isyanlar/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 8 16 Mart 2011 15:36
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 22:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.