Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  28 Ekim 2014 (23:56), Konuya Son Cevap : 29 Ekim 2014 (20:33). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen umut628
  • 1 Beğenilen ali70
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Ekim 2014, 23:56   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Irkçılık Şeytan’dandır.

Irkçılık Şeytan’dandır.


Kobane’ye destek olma adına sokaklara çıkma çağrısı ile ülkemizde yeniden alevlenen ırkçılık hastalığına, siyasilerden tutun tüm kesimler ateşe körükle gitme yolunda kullandıkları tercihlerini/enerjilerini, barış huzur için geçmişte zulüm yapan, faili meçhul cinayet işleyen çetelerin ifşası için kullanmadılar. Yakın zamanda işlenen roboski katliamını bile aydınlatmayan bir yönetim.

İktidarda olan akp’nin, Kemalist rejimin zalimane uygulamaları hususunda, insanların özgürlük alanlarını kısıtlayan uygulamalara son veren düzenlemelerini takdir ederek. Aklı kullanma yerine, ölüler üzerinden övünmeyi ilke edinen tavırları, milli ve efsanevi hikâyeler ile dünyaya yön verme çalışmaları ülkemiz için emperyalist güçlerin felaket senaryolarına kapı aralamaktadır.

Müslümanların dillerinden düşürmedikleri kelime’i tevhidi anlayamadıkları. Bugün devlete güce tapınma, hırsızlıkları alkışlama, ırkçılık ve katillik anlayışına onay vermeleri ile açıkça kendini göstermektedir. Kelime’i Tevhidi anlayan asla zulme, zalime ve yardakçılarına boyun eğmemeli inandığı gibi yaşayabilmelidir.

Ülkemizde kanayan yara ırkçılık hastalığı, yıllarca insanların ölümüne, sürgün/tehcir edilmesine, sefalete ailelerin dağılmasına binlerce vatan evladının ölümüne, Kürtçe/Türkçe ağıtlar ile yürekleri yakmıştır.

Bu hastalık hususunda yapılan barış görüşmeleri, yanıbaşımızda feryat eden mazlumların başına bela edilen, ülke yöneticilerin desteğini gören örgütlere kurban edilme çalışmaları, emperyalist kan emici ittifak güçlerinin müdahalesi ile yeniden başlayan barış görüşmeleri, kendi menfaatlerini gözyaşına tercih eden kirli ellerin oyunlarına kurban edilmemeli.

Bu gerçeği göremeyen savaş çığırtkanları, güce tapınma hastalığı ile hareket ederek ülkemizde iki yıllık süreç içerisinde var olan huzur ortamını baltalamak adına ırkçılık mikrobunu yeniden diriltmeye çalışmaktadırlar. Sosyal medya araçları ile insanların duygularını istismar eden söylem ve yayınlar ile barış sürecini kargaşa ortamına çevirmeye çalışmaktadırlar.

Üstad Ali Şeriati’nin insanların tapınma hastalıklarına dair sözü ırkçılık mikrobunun ne denli bünyelere yerleştiğini çok açık bir şekilde izah etmektedir:

‘’ Çağdaş dünyamızda artık, toprağa, kana, devlete, ırka bayrağa ve şahıslara tapılıyor.’’

Irkçılık temelini atan şeytanın saflarında yer almak için gayret gösterenler, Müslüman ismine layık olamazlar. Müslümanlığın inanç kriterleri, değerleri, dünyevi ve uhrevi amaçları inşa üzeredir. İfsat üzere hareket etmek Muaviye’leşmektir emevi dikta anlayışı ile yaşamaktır.


Mazlumdan, sömürülenden yana olmak, haklarını savunmak, yaşadıkları toprakların işgaline karşı çıkmak adı ile hareket ettiğimizde bizleri ırkçılık ile karalamaya çalışanlar insanlıktan nasibi olmayan bakış açılarının ön yargısıdır. Irkçılık adına hareket eden tüm izimler düşmanımız bunlara karşı insani duruş sergileyenler kardeşlerimizdir.

Karalama ile hareket edenler, Bosna, Çeçenistan, hocalı, Uygur Türkleri hususunda zalimlere söylem ve eylemlerimize baksınlar. Malazgirt’te çin zulmü protestosu ile mazlum ayırt etmediğimize bakabilirler.

Mazlum halklar için hakkı ve adaleti savunmak, ellerinden alınmış haklarının iadesi adına eylem ve söylemlerde bulunmak ırkçılık yapanlara, propaganda ile karalamaya çalışanlara karşı duruşumuz her zaman hak ve adalet’ten yana olmak bilinci ile hareket etmek olmalıdır.

Bir kavme olan kin ve nefreti bütün insanları aynı kefeye koyarak dillendirmek yaymak şuursuzca davranmaktır. Sitede günlerce yapılan propaganda hususunda sessiz kalarak bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın Yahudileşme mantığı ile seyretmek adilane değildir.

Bu bakış açısına karşı cevap yazdığımızda bizleri şovmen vs olarak niteleyen kişiler ile kardeş olamam. Kardeşliğimiz tüm benliklerden sıyrılmış önce insan olabilen Müslümanlar iledir. Benliklerden sıyrılamamış izimler ile hareket eden ve bunu din zannedenler önce dini asli kaynağından öğrenmeli sonra din adı altında konuşmaya başlamalıdırlar.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2047 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2051 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1812 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1838 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1768 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 29 Ekim 2014, 01:16   Mesaj No:2
Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: Irkçılık Şeytan’dandır.

Farklı birşey söylemiyoruz.Aynı şeyleri söylediğimizin farkında mısınız?.Farkında olmadığınız ;baronlarınızın bu savaşın el altından sürmesini istemeleri,savşın bitmesi ve akan kanın durması onlar için son olacaktır.Irkçılığın alasını baronlarınız yapmaktadır.Zulme teşvik edip ,mazlum rolu yapmaktadırlar.
En çok kürt halkı türkiyede yaşamaktadır .Kürt kimliği ile Türklerin bir sıkıntısı yok .Sıkıntı ;çözümü hala eşkiyalık da görende ,adam kaçıranda ,yakanda ,yıkanda,yağmalayanda,hesap soruyoruz diye kendi ırkını kurşuna dizende,elinden silahı bırakmayıp,barış çığlığı atanda,okulları ,tesisleri iş makinalarını tahrib edende,ve hala senin gibi bu hastalıklı zihniyeti savunma refleksi ve ihtiyacı içinde olanda .
Tevhid eksenli müslümanlıktır görüşümüz, arzumuz islam kardeşliğidir.elinizde bizim bilmediğimiz bir aletiniz mi var ki? müslümanlığımızı kafanıza göre kritere koyup ölçmeye çalışırsınız.
Müslüman elinden ve dilinden diğer müslümanların salim olduğu kişidir.H.Ş
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2014, 01:43   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Irkçılık Şeytan’dandır.

Umut bak adilane bakış açısı ile olaylara baktığımızda kimse kimseyi kırmıyor. Vur kaç taktiği ile olaylara bakmak bize göre olmamalı itidal ile herşey konuşulabilir sonucu varılır. Bu konuda eylemler esnasında gözlemlerimi yazıyı aktarmıştım sitede bu tür konular işlenmemesi adına başka yerde yayınladım ama bakış açımın ne olduğunu tekrar anlatabilmem adına buraya aktaracam.

IŞİD’in Kobanê kuşatmasını ve Türkiye’nin IŞİD kuşatmasına kayıtsız kalmasını protesto amacı ile Kürtlere topyekûn sokağa çıkma çağrısı, ülkemizde geçmiş dönemleri aratmayacak eylem ve ölümlere sebep oldu. Oysa zalime karşı çıkmak ve mazlumdan yana olmak, talan etmek, yakmak, yıkmak, hizmet amaçlı kurum ve kuruluşları kullanılamaz hale getirmek değildir.

Gelişmelere itidalli yaklaşmak, olayları hakkı gözeten bir bakış açısıyla değerlendirmek ve olan biteni doğru aktarmak, akıl ve vicdan sahibi insanların sergileyebileceği erdemli davranışların başında geliyor. Eylemler sırasında halkı birbirine kırdırma, insanların işyerlerini yakma ve benzeri tutum ve davranışların zararı herkesten çok söz konusu eylemleri gerçekleştirenlere verir. Çünkü bu eylemleri yapanlar, her şeyden önce kamuoyu nezdinde haklılıklarını yitirirler.

İl ve ilçe merkezlerinde bulunan PTT binaları, okullar, hastaneler ve diğer kurum ve kuruluşlar halka hizmet etmek için var. Hal böyle iken halkın işlerini görmek için tesis edilen kurum ve kuruluşları yakıp yıkmak, aslında eylemleri gerçekleştirenlerin kendilerine zarar verdiği gibi, diğerlerinin de mağdur olmalarına yol açtı.

Yaşadığım bölgede eylemlerin başladığı günden itibaren olaylara bire bir şahitlik ettim ve insanların nasıl bir kin, nefret ve öfke duygusu içerisinde hareket ettiklerini bizzat yerinde gördüm. Şu kadarını söylemek gerekir ki, iktidarın vurdumduymazlığı ve muhalefetin itidalsizliği, olayları ayaklanmaya dönüştürdü ve bölgede ağır yıkımlara sebep oldu.

Gençler arasında ilk dikkatimi çeken şey, onların söz dinlememeleri, kendi başlarına buyruk hareket etmeleri ve düşüncesiz söylemler geliştirmeleriydi. Eylemlere köylerden katılanların ve gençlerin pervazsız hareketleri, olayların büyümesine ve her kesimden insanın zarar görmesine yol açtı.

Olaylar başlamadan önce iktidarın gelişmeleri yanlış okuması ve yaklaşan tehlikeyi kaale almayışı, yanı başımızdaki savaşın acısını derinden hisseden toplulukların meydanlara çıkmasındaki en önemli etken oldu. Halen itidal çağrısı yapması gereken siyasiler (her iki tarafın siyasîleri) keyifleri yerinde olduğu için kışkırtıcı beyanatlar vermeye ve birbirlerini tehdit etmeye devam ediyorlar. Kendi çocukları, aileleri, bu tür zulüm ve yıkımları yaşamadığı için olsa gerek iktidar ve muhalefet, ateşe körükle gitmeyi sürdürüyor.

Okulunu müdafaa etmek için eylem yapan gençlere neredeyse yalvaran kurum amirlerine, bir sonraki gün birinci derece mülki amir olarak göre yapan beyefendinin “Yoksa siz de onlardan mısınız?” diye sorması hangi mantığa hizmet ediyor? İnsanların öfkelerini ve acılarını körükleyen “Kobanê düştü düşecek” söylemi, iplerin kopmasına ve zararın artmasına yol açtı, hem ülke ekonomisine hem de halkın huzuruna darbe vurdu. İki tarafın milliyetçileri de beslendikleri çatışma ortamının görece sessiz sakin geçen iki senenin ardından yeniden yeşermesi için olaylara çanak tuttular. Bu açıdan her ne kadar savundukları düşüncelere katılmasak da, itidalli yaklaşımından ötürü MHP’nin hakkını teslim etmemiz gerekir.

Ülkemizde yapılan eylemlerin Kobanê’ye herhangi bir katkı sağlamadığı gün gibi aşikâr. Saldırı altında bulunanın yanında olmak adına başlayan eylemler amacından saptı, kışkırtıcıların -provokatörlerin- sahneye çıkmasıyla birlikte İslamî faaliyetler yürüten kurumlar hedef haline getirildi ve acı ölümler yaşandı. Böylece kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü’yü hunharca katledebilecek kadar insanlıktan çıkmış olan zihniyetin önü açıldı.

Kutuplaşmayı körükleyen eylemler, 90’lı yıllarda bölgede yaşanan katliam ve cinayetlerin yeniden gündeme gelmesini sağladı ve sonunda yıllardır uygulanmayan sokağa çıkma yasağını beraberinde getirdi. Hiç şüphesiz bu, bir “geriye dönüş”tür.

Ülkemizde evine ekmek götürmekten başka hiçbir amacı olmayan, bunun için çalışıp çabalayan binlerce insanın bir hafta içerisinde yaşadığı acıya ve uğradığı zarara kim derman olacak? Hangi siyaset bu mazlumların yardımına koşacak? Bir defa daha görülmüş oldu ki, dünyanın neresinde olursa olsun bu tür eylemlerde en büyük zararı namuslu insanlar görüyor.

Eylemler sırasında gençleri öne sürüp kendileri kenarda izleyici olarak kalan sözde siyasetçilerin ikiyüzlülüğünü göremeyenler “dava” adına büyük bir özgüven ile hareket ediyorlar. Zalimane bir tutumla gençleri öne sürüp otel köşelerinde keyif çatanların, olayların yumuşamasıyla birlikte yeniden milletin içine karışmaları, “dava” adına yakıp yıkanların da buna tanık olmalarına rağmen hâlâ uyanamamaları ve bu sözde siyasetçileri baş tacı etmeleri hastalıklı bir bakış açısının en canlı örneklerinden birini teşkil ediyor.

Sosyal medya üzerinden yazıp çizen, birbirlerine kin ve nefret kusan kesimlerin, bunun yerine “Ne yapabiliriz, mazlumlara nasıl faydamız dokunur?” sorusunu sormaları herkes için daha faydalı olurdu kuşkusuz. Taraflar birbirlerine düşman olmak yerine insanlığa, hakka, adalete, özgürlüğe düşman olan ve bu düşmanlıklarını mazlumların canları, malları, gözyaşları üzerinden sürdüren “oyuncuların” planlarını bozma gayretiyle hareket edilebilselerdi, yürürlükteki uzun vadeli şeytanî planın bir halkası daha imha edilmiş olacaktı.

Gerçek anlamda bir İslam toplumu olabilmek için sözden öte felsefî arka planı sağlam bir bakış açısına ve bu bakış açısı çerçevesinde şekillenen bir eylem planına ihtiyaç var. Toplumun ve medeniyetin inşası, insanî-ilahî değerler çerçevesinde mümkün olabilir. Bu bakımdan önce fıtrata/öze dönüş düşüncesinin zihinlere yerleşmesi gerekiyor. Akıl ve vicdan, insan şahsiyetinin gelişmesi için gerekli olan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de öncelikle hem sonu “izm” ile biten belalardan hem de İslam’ın yıkıcı yorumlarından kurtulmamız gerekiyor.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2014, 09:35   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: Irkçılık Şeytan’dandır.

Yitik sevda Abi burda bi konuya değinmek isterim müsadenizle....
Pkk yada İsid bir neden değil görüşüne sahibim...
Bu orgüt yada gruplar nedenlerden cıkarılmış sonuclar aslında,Irkcılığa yada fikirsel düşünceden dolayı zulme ugramıs insanların ilk asamada direnmesidir..

Demek istediğimi aklı selim içinde düşünülürse hak vereceginize inanıyom,yok eger zaten ırkcılık damarları kızaranlar bana pkk damgasıda vurabilir...

Pkk bilincli olarak oluşturulduguna inanıyorum,ve halka yapılan devlet eliyle zulümler buna katılımı kuvvetlendirdi..

Neden Pkk ,bunada geniş kapsamlı delillerle acıklama getirmek isterim,Türkiye cumhuriyeti bütün cabalarına ragmen kürt halkında dini uzaklaştıramadi Alimlerini sehid etdi,camileri ahıra döndürüldü,kitaplar yakıldı,Amac kürtleri dinden uzaklastırmak ama basaramadı,LAKİN PKK bunu 30 yıl gibi bi süre ile basardı...
Abdullah öcalın bir köse yazısı gündem gazetesinde fırat kot adıyla bir köşe yazısını dile getirmek isterim.Knedi diliyle bunları ifade ediyor,Ben Ataputa saygı duyuyorum o türklere bende kürtlere laikliği getirdim,,Getirdiği laikliğide anlatıyor,eskiden bir kürt kadını eşinden izin almadan dısarı cıkamaz aksam balkona cıkamazdı,ben ne yaptım kadınlarımızı özgürleştirdim,şimdi kadınlarımız kocalarının ellerini tutuyor haydi nevruza gidelim diyor...

Burda görüldüğü bu kürtler ırkcılık yapmadı ırkcılıga maruz kaldı ve şimdi onlarda yapıyor,Kürtler dinden uzak değiller uzak olan batılılar kürtleride uzaklaştırdılar...

ne yazıkki şimdi halkta ırkçılık tutdurmus gidiyor Aklı selim olsalar bunu görecekler dava ırkcılık davası değil dava islam....ırkcılık söylemleri ile ugrasanların geneli dertleri islam...

Meydanlarda sehitler ölmez vatan bölünmez ya bismillah diyenlerin dertleri dinsizleştirmek için ugrastıkları kürtlerin dilleri değil Davaları onların Dinleridir....
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2014, 16:43   Mesaj No:5
Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: Irkçılık Şeytan’dandır.

itiraz edilemeyecek derecede konuyu izah etmişsiniz.pekala burada; ırkçılığı hortlatan kendini kürt halkının temsilcisi gören kimselerdir.Kısacası yitik sevda filler tepinir ezilen çimler olur.olan kürt ve türk gariban çocukları ve ailelerine olmaktadır.
kürtlükle, türklükle ırkçılıkla bir yere varılmaz.Peygamberimiz a.s her türlü ırkçılığı yasaklammıştır.Hatırlayınız ebuzer el gifari hazretleri bilal-ı habeşi için siyah kadının çocuğu demişti,efendimiz ya eba zer öyle bir laf söyledinki denize düşse denizi bozar bulandırır demiştir.Biz böyle bir peygamberin,özünde insanlık ve güzel ahlakın mensupları olmakla iftihar etmekteyken ,baron ve efendilerin ve onların üstü kandilin halka hangi dini dayattığınızı sorguladınız mı?
Benim eşim kürt 18 yıllık evliyim ,incir çekirdeği kadar sorunumuz olmadı bu güne kadar,eşim dostum ,arkadaşım kürt..
asıl sorgulamanız gereken yeri sorgulayın
zulum ve haksızlık kimden gelirse gelsin müslümanca dik durmalı,ırkçılıkla değil
AlimYeğeni beğendi.
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2014, 20:33   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Irkçılık Şeytan’dandır.

Alıntı:
umut628 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
zulum ve haksızlık kimden gelirse gelsin müslümanca dik durmalı,ırkçılıkla değil
AlimYeğeni beğendi.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
AMERİKA’YI ’’TEKÂSÜR’’ KRİZİ HELAKE SÜRÜKLEYECEK Mustafa İslamoğlu sevginin_bedeli Serbest Kürsü 1 19 Nisan 2014 00:34
Irk Ve Irkcılık MERVE DEMİR İslami Kavramlar 9 12 Şubat 2014 01:20
Kur’an’dan Uzaklaşanlara Şeytan Arkadaş Olur !!! Medineweb Kur'ân-ı Kerim Genel 2 03 Şubat 2013 14:39
Irkçılık Bir Hastalıktır... İnceSızı Makale ve Köşe Yazıları 1 03 Kasım 2012 12:07
Irkçılık öyle bir felâkettir ki... MERVE DEMİR Serbest Kürsü 4 11 Mayıs 2009 13:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.