Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  13 Aralık 2014 (00:04), Konuya Son Cevap : 13 Aralık 2014 (00:04). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Aralık 2014, 00:04   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Gaye Ne Olmalıdır?

Gaye Ne Olmalıdır?

Bizler dinimizin temel kaynağı Kur’an’ı okuyup hayata aktarma noktasında birçok eksiklik yaşıyoruz ancak eksikliklerimizin farkında değiliz. Söz konusu eksikliklerimizin farkında olabilmek için önce nefslerimizi arındırmamız gerekiyor.

Okuma, anlama, yaşama kategorilerini bir bütün olarak benimseyemediğimizi ve bu safhalarda birçok eksiklik yaşadığımızı idrak edemediğimiz müddetçe eleştiri yağmuruna tuttuğumuz kesimlerden farkımız kalmayacaktır.

Mülkü ele geçirme gayesiyle gecesini gündüzüne katan insan toplulukları, gelenekten, paylaşımdan ve daha geniş çerçevede insanî değerlerden gün geçtikçe uzaklaşmaktalar. Günümüz Müslüman’ı yanı başında işsiz, borçlu, hayatı idame ettirecek temel ihtiyaçlardan dahi yoksun bir yığın insan olduğunu unutmuş, her gün selamlaştığı kişilerin ne durumda olduklarından bihaber duruma gelmiştir.

Kuran’ı kavramlar hususunda enine boyuna irdeleyen beyinler, hayatın içerisinde yoksulluğun, çaresizliğin, tükenmişliğin ne olduğunu ya anlamak istemiyorlar ya da anladıkları halde anlamazlıktan geliyorlar.

Hayatın içerisinde olmak, insanların dertlerini, sıkıntılarını paylaşmak ve onların sorunlarına çare aramakla başlar. Manevî hastalıkları teşhis ve tedavi edebilmenin yolu, toplumsal alanlarda, aile ve arkadaş çevrelerinde var olmaktan geçer.

Ülke gündemini meşgul eden tartışmalar etrafında dönüp dolaşan insan yığınları, kendi çevrelerinde var olan düzensizliği görme hususunda sağır, dilsiz ve kör davranışlar sergilemektedirler.

Sanal veya gerçek yaşam içerisinde, “allâme-i cihan” kesilen, icraat hususunda deve kuşu misali kafalarını kuma gömen insanlar, toplum içerisinde gün geçtikçe çoğalmaktadır. Eylemsiz söylemlerin hâkim olduğu “ilim yuvalarını” ıslah etmeye yanaşmayanlar, nasıl ya da ne tür bir İslam’dan söz ediyorlar?

İktidarı ellerinde bulunduranlar, dayatmacı anlayışları doğrultusunda çıkardıkları kanunlar yoluyla insanî değerleri, emeği, insanca yaşama hakkını, kısacası İslam’ın öngördüğü yaşam standartlarını hiçe saymakta, kendi konforlarını, yüksek yaşam standartlarını gözeterek mazlumlar üzerindeki egemenliklerini devam ettiriyorlar.

“Köklere dönme” adı altında millî eğitim kurumlarında Osmanlıca dersini kanun yoluyla zorunlu kılan anlayışın arka planında gerçekten “köklere dönme” düşüncesinin yatıp yatmadığı şüphelidir. Eğer öyle olsaydı aynı kimselerin ötekileştirilen insanların köklerine dönme isteklerine de saygı duymaları gerekirdi, çünkü İslamî köklerimiz bize “ya dinde kardeş ya da tende bir eş” olduğumuzu söylemektedir.

Irkî reflekslerle hareket etmek toplum içinde nifak tohumları serpmekten, insanları birbirine düşürmekten başka bir işe yaramaz. Ortak değerler etrafında kenetlenmek, insanî değerleri yüceltmek, ortak akıl yoluyla toplumsal sorunları çözmek, güçlülerle zayıfları eşitlemek ana gaye olmalıdır.

“Milletin vekili” sıfatını taşımalarına karşın bencil davranan “efendiler”, kendi çıkarları, konforları, akraba ve dostlarının iktidarın imkânlarından yararlandırılması söz konusu olduğunda her tür imkânı seferber etmekte, ancak mazlumların geçinme, barınma gibi en temel haklarını dahi yok sayabilmektedirler. İstisnaî dönemler dışında tarih boyunca hep böyle olmuş, her siyasî iktidar daima mazlumların omuzları üzerinde yükselmiştir.

Sürü psikolojisiyle hareket eden, hakları gasp edildiği halde susan insan toplulukları, kendi haklarını kendi elleriyle iktidar sahiplerine teslim etmekte, bunun yanında dünyalık elde edebilmek için hakikati ketmeden “âlimler” ve kalemlerini kiralayan entelektüeller, her türlü yozlaşmaya rıza gösterebilmektedir.

“Allah’tan başka güç/kuvvet/otorite yoktur” diyenler, inandıkları değerleri hayata hâkim kılmak için eylem safhasına geçmedikleri sürece ahlakî, sosyal, siyasî, ekonomik, hukukî, hiçbir sorun çözülmeyecek, aksine mevcut durum daha da kötüye gidecektir.

Mevlüt Hönül
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malazgirt
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18115 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2462 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2066 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1745 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2135 10 Mayıs 2015 22:35

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haftalık Derslerim Gaye ve Endişe../Erkam Taylan Erkam Taylan Makale ve Köşe Yazıları 2 22Haziran 2015 00:12
Gaye-i Hayat Maye-i Saadet EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 0 10 Şubat 2014 23:05
Zikirde Amaç (Gaye, Hedef, Niyet) Nedir?/Muhsin İyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 0 29 Kasım 2012 16:43
Doyma Nedir, Ne Olmalıdır? FECR Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 2 02 Nisan 2012 20:44
Örtünmedeki Gaye Verda_Naz Tesettür Konuları 2 12 Mayıs 2009 19:01

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.