Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL,Açılış Tarihi:  16 Eylül 2016 (00:11), Konuya Son Cevap : 05 Ekim 2016 (18:34). Konuya 47 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı40Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Eylül 2016, 00:11   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik

Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik

Modern dünyada sekülerize olan cemaat-tarikat yapıları kalplerin ve iradenin köleleştirildiği, insan hürriyetinin yok edildiği kölelik kurumlarına dönüştü. Dinî inançların içi boşaltıldı, manevî duygular maddî menfaat elde etmenin aracı haline getirildi.

İnsanlara abdesti-namazı bozan fıkhî bilgileri en gür seda ile aktaranlar, siyasî, içtimaî ve ekonomik hususlarda insanların hakkını-hukukunu ipotek altına almaya yönelik bir itaat kültürü oluşturdular. Hoca efendiler, müntesiplerini modern dünya köleliğine yönelterek, aklı ve iradeyi yok ettiler, hürriyeti ortadan kaldırdılar.

Bunun yanı sıra bankalara, siyasî partilere, toprak ağalarına, birtakım düşünce ekollerine, makam-mevki ve kitle iletişim araçlarına köle olan insanların sayısı da bir hayli fazladır.

Akıl-Vahiy ilişkisini doğru kurarak hareket etmediğimiz sürece, kandırıldığımızı, aldatıldığımızı söylemek suretiyle kendimizi avutmaya çalışmamız modern köleliğin farkında olmadığımızın beyanıdır aslında.

İnsanları saç-sakal, kılık-kıyafet, yani şekil-şemail üzerinden değerlendirmeyi “dinî” bir yaklaşım olarak telakki edenler, sosyal hayatta var olan her türlü dengesizlik, ekonomik ve hukukî adaletsizlik karşısında kayıtsız kalarak kendi benliklerinin köleleri haline geliyorlar. Kapitalizm ve emperyalizmin köleleri, insanların ihtirasları üzerinden kâr etme yollarını en iyi şekilde uygulayarak aynı zamanda ruhî yıkımı da tetikliyorlar.

İşverenler işçilerinin haklarını gasp ederken, anne ve babalar bozuk düzenin “ahlak” ve “eğitim” sistemi içerisinde yetiştirdikleri çocuklarını öncelikli olarak geliri yüksek kazanç alanlarına yönlendiriyorlar. Aileler çocuklarını gelecekte işçi olmamaları amacıyla kapitalist çarkın acımasız dişlileri arasına girmeye sevk ediyorlar.

Neredeyse hiç kimse asıl eğitimin işçilere veya düşük gelirli insanlara daha iyi bir hayat standardı sağlayacak bir sistem kurmak için gerekli ahlakî ilkelerin yeni nesillere öğretilmesi olduğunu düşünmemektedir. Çocuklarını gelecekte servet ve makam-mevki sahibi olabilmeleri için düzenin acımasız çarkına sokmaya çalışanlar, aynı çocuklardan adalet, fazilet ve merhamet bekliyorlar.

Modern kölelik, insanların borçlarına karşılık kötü şartlar içerisinde düşük ücretle ve keyfi uygulamalar doğrultusunda çalışmaları şeklinde kendini göstermektedir. Modern kölelik, mülkiyete dayalı kölelik, borç esareti, sözleşmeli kölelik, devlet köleliği, esaret ve dinî kölelik olarak tezahür etmektedir.

Mülkiyete dayalı kölelik, bir insanın mülkiyet sayesinde başka bir insanı boyunduruk altına almasıdır.

Borca dayalı kölelik, tefeci bezirgânların, eğitim, sağlık, evlilik veya başka temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan emekçileri faizli kredi sistemi içerisinde sömürmeleridir.

Sözleşmeli kölelik, işçinin hiçbir hakkı olmayacak şekilde kendine dayatılan sözleşme metninin altında imza atmasıdır.

Devlet köleliği, insanların emek ve becerilerinin dikkate alındığı devlet yapısı yerine eş-dost, akraba ilişkilerini, siyasî eğilimlerin ve cemaat-tarikat mensubiyetinin esas alındığı devlet yapısının ikame edilmesi yoluyla ortaya çıkmaktadır.

Esaret, özellikle çocukların ve ailelerinin toprak sahibi insanların hizmetinde çalışmaları ve dış dünyadan soyutlanmalarıdır.

Dinî esaret ise kölelik kavramının zirve yaptığı noktadır. Daha çok cemaat-tarikat ve örgüt mensubiyeti çerçevesinde vuku bulmakta, Zümer Suresi’nin 3. Ayetinde geçen “Bizi Allah’a yakınlaştırsınlar” mantığına dayanmaktadır. Dinî yönelişin muharref şeriat anlayışı çerçevesinde şekillendirilmesi, insanların şirk bataklığına saplanmalarına sebep olmaktadır.

Bugün IŞİD, Boko Haram ve benzeri örgütlerin, ülkemizde var olan cemaat-tarikat yapılanmalarının ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemizi emperyalizm namına esir almaya kalkışan FETÖ’nün beslendiği kaynaklar ve sahip oldukları mantık temelde aynıdır.

Mevcut cemaat-tarikat yapılanmaları, sözü edilen diğer örgütler gibi hareket etmeseler de gücü ellerine geçirdikleri andan itibaren -beslendikleri kaynaklar itibariyle- onlardan çok farklı hareket etmeyeceklerdir. Yıllarca “dinler arası diyalog” safsatası ile hümanist bir görünüm sergileyen FETÖ’nün eline geçen ilk fırsatta neler yaptığı ortadadır.

Darbe girişiminden önce FETÖ içerisinde faaliyet yürüten kişilerin gözlerini kırpmadan insan öldürebileceklerini söylediğimizde bizi müfterilikle suçlayanlar, Cemaat’çilerin bu tür insanlar olmadığını söylemekte idiler.

Bu vesile ile mevcut cemaat-tarikat yapılanmalarında da üç aşağı beş yukarı aynı zihniyetin hâkim olduğunu, söz konusu yapılanmaların ellerine geçecek ilk fırsatta aynı şekilde davranacaklarını şimdiden kesin kanaat olarak beyan ediyorum.

Mevlüt Hönül
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 17904 16 Eylül 2016 00:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2456 18Haziran 2016 02:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2051 22 Şubat 2016 23:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1734 26 Ocak 2016 23:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2124 10 Mayıs 2015 23:35

Alt 16 Eylül 2016, 01:41   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:331
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

önsezi ve hüsnü zanlarımız hep sıkıntılı idi. Yıllarca bunu hep yazdık çizdik.

İslam adı altında oluşturulan, uyuşturulan avamlardan oluşan cemaatlerin hep hüsnü zanları katleden riskli bir alan olarak deklare ettik.

Rencide edildik dışlandık tekfir bile edildik.

islamın vahy ruhunu katleden paralel kitap paralel rabıta paralel mürşit paralel vahy ile öncelikle islamın tevhit anlayışını mahvetmiştir.

Kurana eşdeğer kitaplar hadislere eşdeğer mürşit nutukları peygambere eşdeğer mürşitler hep çaktırmadan dayatılmıştır.

Hangi cemaati kurcalarsanız kurcalayın Kuran hep ikinci plandadır.

hangi cemaati kurcalarsanız kurcalayın Peygamber hep mürşittin gölgesinde kalmaktadır.

Nurcusundan tutun Süleymancısına kadar...
nakşisinden tutun fatih ekolüne kadar....
menzilinden tutun daiş türü haricilere kadar...

islam adına ama islamdan bağımsız bir sürü saçmalık hurafe bidat holiganlık şirk dizboyu....
benden olmayana tekfir dizboyu....
bana vermeyene bana eğilmeyene bana imkan açmayana lanet dizboyu...
benden olmayan iftira hasetlik yermek tukakalamak günlük ibadet...

islam tevhit adalet doğruluk kardeşlik ihlas o da ne....
Müslümanlar ilk emir olan ikra'yı temel yapmadıkça her hıyarım var diyene tuzluk kapıp peşinde koşmak kaderleri olmaya devam edecektir.

ömrünü şeyhinin şemailine kerametine medhine nuruna sakalına cübbesine reklamlarını ballandıra ballandıra sulandıra sulandıra anlatmaya vakfeden abidler Allahın değil birilerinin abidi olduğunu hiç bir zaman farkedemiyecekler....
secdesi tevbesi takvası ihlası çalınmış bu kitlelerin tek ilacı İKRA!
ama abdestli bir İKRA!
EY İMAN EDENLER İMAN EDİNİZ ayeti akıl sahiplerine manzarayı ne kadar da manidar dayatıyor.
şeytanın bunalıma girdiğinden eminim. Ben bunca yıl bunlar kadar filim fırıldak dalavere hokus pokus öğrenemedim diye.

Allah için duygusallıktan uzak düşünün.fetö nün elindeki imkan hangi cemaatın eline düşse fetö den aşağı kalır?

buzdağının görünen yüzünü manzara ettiğin için Allah razı olsun Mevlüt....
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Eylül 2016, 16:04   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Hayyrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 54858
Üyelik T.: 04Haziran 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 13
Konular: 0
Beğenildi:11
Beğendi:7
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Herhangibir cemaat yada tarikat mensubu değilim, cemaat yada bir tarikata mutlaka mensup olunmalıdır diye bir iddiam veya tezim de yok, olabilir de olmayabilir de... Bu, kişinin kendi tercihidir ve o kişi yine herkes gibi müslümandır.. Ancak son dönemde yaşananları kriter kabul ederek tüm cemaat ve tarikat yapılanmalarını aynı zihniyetin ürünü olarak belirlemeye çalışırsak hataya düşmüş oluruz. Cemaat denen şey aslında müslümanların bir araya gelerek birlik ve beraberlik halinde ibadet ve dini sohbetlerini yapmaları, sosyal hayatta da müslüman kardeşliğinin gerektirdiği birlik ve dayanışma içinde olmaktan başka birşey değildir. Burada cemaatçilikten ne anladığımız da önemlidir. Fetöyü cemaat olarak kabul ederseniz ki ben etmiyorum, çünkü cemaat genelde olumlu manada ve Allah rızası için Müslümanların bir araya gelmesi haline verilen addır, o yüzden yanlış düşünmeniz kaçınılmaz olur. Nice cemaatler vardır ki İslam’a ve Müslümanlara yapmış oldukları hizmet yadsınamaz. Cemaat topluluk anlamına gelir. Camideki cemaat ne ise Allah yolunda bir şeyler yapmak için bir araya gelen topluluk da odur. Burada bir araya gelerek dini paylaşımlarda bulunmak suretiyle bir diğer kardeşimizin aydınlanmasına vesile olmak bile bir cemaat faaliyetidir. O yüzden yermeden önce iyi tahlil yapmamız lazım. Kötü örnekleri baz alarak tüm cemaatleri zararlı görmemek gerekir. Düşüncelerimiz çok yönlü ve geniş perspektiften olmak zorundadır. Çünkü insan yaratılışı gereği aklen ve ruhen buna elverişlidir. Bu yüzden yukarıdaki paylaşımı bu foruma yakıştıramadım. Belki daha kapsamlı bir şekilde de tartışılabilir bu konu ancak geniş zaman gerektirir. Özü itibariyle şunu söyleyebilirim, cemaat topluluk demektir, Müslümanlar iyilik ve takva konusunda bir araya gelmek ve yardımlaşmak zorundadır. Bunun adı da cemaatçilikse cemaatçilik asla zararlı bir şey değil bilakis yararlıdır, buna da yanlış demek bence gaflettir. İslam dünyası birlik olamadığı için bugün bu halde olduğumuzu da burada dipnot olarak belirtmek isterim. Birlik olmanın da ne olmaktan geçeceğini yazımı okuyanların muhakeme yeteneğine bırakıyorum.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Eylül 2016, 20:29   Mesaj No:4
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:331
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

Sayın Hayrat Kardeşim,
yazdıkların aklı selim ve İslam kardeşliği koktuğu kuşkusuz. Allah rızası ve İslam yararına bir araya gelme arzusu da zaten İslam'ın emri...cuma bunlardan biri...
Kötü örnek, örnek değildir elbette. Bir kötüyü baz alarak tüm iyilere kötü gözü ile bakmak da sağlıklı değildir vicdani hiç değildir. Yazdıkların da bu anlama geliyor zaten.

Gel gör ki dışarıda kazın ayağı hiç de öyle değil.40 yaşı aştık ve 25 yıla yakın İslami cemaatlerle iç içe yaşıyoruz. Ve size şunu diyeyim ki cemaatler islamın şubeleri olması İslam şemsiyesi altında toplanması ve dahası islama hizmet yarışında kardeşliklerin perçinlenmesi gereken cemaatler, benden olmayanın canı cehenneme profili çizildi/çiziliyor. Bir akşam nurculara giderken ertesi gün Süleymancılara gitme şansınız yok gibi. ya sadece benimsin ya da benden uzak dur.Ya bitaraf olursun ya bertaraf. bu düşünce tarzı tutarsız gayri vahy Komik ve ağlamaklı bir durum.Bunu hep yaşadık yaşıyoruz.
Hatta bulunduğum ilçede aynı cemaatten 8 kişi 4 ayrı medrese açabiliyor ve de o 8 kişi birbirlerine İsrail Filistin misali...mafya liderleri gibi bunlara para akıtan esnaf parsellenmiş bu semt benim diğeri senin kırmızı şerit!
Uzun hikaye...

Şu duaya amin demek erdemliğini göstermek lazım;
1-Allahım sırf senin rızan için cemaatleşen,kardeşleşen,yarışan ve kuran ve sünneti gölgede bırakmayan berrak islamı rehber edinen tüm cemaatlerden razı ol bizleri de dahil eyle.
2-Allahım ihlas samimiyet ve islam derdi olmadan, çıkar menfaat siyaset hasılat rütbe vs vs vs peşinde dolaşan islamı kullanan safları aldatan iyi niyetlere tecavüz eden cemaatlere hidayet vermeyeceksen kahru perişan eyle.
Amin.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Eylül 2016, 22:58   Mesaj No:5
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Hayyrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 54858
Üyelik T.: 04Haziran 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 13
Konular: 0
Beğenildi:11
Beğendi:7
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Duaya amin diyerek başlıyorum. Bir cemaatte Allah rızası ve kardeşlik ön planda değil de maddiyat ön plandaysa o benim nazarımda cemaat sayılmaz ve onlara cemaat denemez. Ben süleymancı, nurcu, ocu bucu diye isim vermeyeceğim. Bir müslümanı dışlayan birileri cemaat de olsa doğru yapmış olmaz. Demek istediğim müslüman birlik olmalı, kardeş olmalı, böyle olunca da zaten cemaat olgusunu sağlamış oluyoruz. Allah'ın ve peygamberimizin de bizden istediği bu. Müslümanların birliğini ve kardeşliğini sağlamada kilit rol oynayan cemaatçilik maalesef birilerinin aramıza nifak sokmak için seçtiği araç olmuş, bunu alenen gördük hep birlikte. Ama sapla samanı karıştırmamak gerek. Müslüman uyanık olmak zorunda.

Allah rızasını esas alan, siyasi ve maddi hiçbir hedef ve gayesi olmayan, hatta bu yöndeki girişimleri şiddetle reddeden, bunlardan titizlikle uzak duran, kendi aralarında yalnızca Allah rızası doğrultusunda bir araya gelen cemaatlerin olduğunu bildiğim içindir ki "tüm cemaat vb. yapılanmalarda üç aşağı beş yukarı fetö ile aynı zihniyetin hakim olduğu" yönündeki tespit beni rahatsız etti ve bu rahatsızlığımı dile getirdim sadece. Hakkınızı helal ediniz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2016, 00:41   Mesaj No:6
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:331
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

acizane cemaatler hakkında tesbit ettiğim genel profil;
1-fetö vb gibi kelebek gibi uçar akrep gibi sokar sinsi tipliler.bu tiplerde hedefleri için islam dahil hepsi araçtır.genelda maşa ve piyon olup ibn übey profili çizerler.zina içki adam öldürme tecessüs ihanet kebair ihanet hepsi mubah...alt tabakası samimi de olsa orta ve üst tabaka tamamen çirkef.amaçlarına ulaşmak için her alanda namus haysiyet din şeref vs.ödün vermekten çekinmezler.


2-daiş ve 92'lerdeki güneydoğu Hizbullahlı tipliler tarihteki haricilerin profilini çizerler.ama hariciler inançlarında samimi takvalı iken bunlar maneviyattan uzak birilerinin holiganlığını yapmakta bir taşla beş kuşu vurma amacındalar.din adına dini vur.insanlık adına insanlığı vur.namus adına namusu vur.nihai hedefleri tüm mukaddesatları yok ederek itibarsızlaştırarak bir yerleri işgal edip otlamak.tasması elinde olan sahiplerinden bir aferin ve kemik kapmak.

3-menzil tipli tasavvufçular sufillik adı altında islamı hurafe bidat uydurma bindirme yaşanmaz hale sokmak.bu kesim samimi olmakla birlikte yaptıkları tahribatın farkında değiller.kuran ve sünnet ikinci plandadır.şeyhleri mürşitleri gavsları ne dese o.mesaileri mürşitlerinin reklamı kerameti takvası ilmi nuru sakalı cübbesi abdesti vs ile yücelmek yüceltmek. Benim şeyhim senin şeyhi döver profili ile kapalı kutu olup Müslümanlığı kendilerinden ibaret sanmak ve bunu ibadet telaki etmek....cemaatleri genelde avam olduğundan tüm sermayeleri dudaklardan duydukları ilim....duydum gördüm bildim ilmi ile rivayet rivayeti zam ıskonto ile devam eder....hurafe bidat şirk bu alanda cirit atmaktadır.saç sakal cübbe ile hasılat toplarlar....siyasi amaçları beklentileri yoktur.palazlanayım kimse karışmasın kerizler uyanmasın kıyamet kopsun bize ne....


4-ırkçı tipliler ise ırklarını dine değil dini ırklarına sentez ederek ilimsiz irfansız kör topal mafyavari bir mücahitlik....onlara göre ırkına sahip çıktığı kadar dindardır.ırkı yükseldikçe dini yükselir.ırkı düştükçe dinide düşer.onun ırkı seçilmiş ırk.tüm ırklara bedeldirler.ırkı Müslüman doğar.ırkı ile islam aynı şeydir.ırklarına uzanan el dinlerine uzanmıştır. Dinine rengine ırkına bakılmaksızın ölmeliler....bunların kuyruğuna basılmadıkça toplum için zararsızdırlar.


5-en sağlıklı cemaatler en çilekeş olanlardır.en çok tepki çekenler en çok tekfir edilenler en çok dışlananlar ve Kuran sünnete en bağlı olanlar hep yargısız infazlara kurban edilirler...ihvan gibi...İslamoğlu cemaati gibi...filistinin hizbullahı gibi...abduh ekolu gibi..seyıd kutup ekolu gibi...ibn teymiye gibi..

islama dindarlara ehli tevhide en çok zarar veren kesim ilk üç kesimdir.ve maalesef ümmetin çoğunluğu da bu kesimlerdir.
Yitiksevda ve Mihrinaz beğendiler.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2016, 04:06   Mesaj No:7
Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Bu iyi dediğiniz İslamoğlu cemaati lideri kim acaba ?

Ayrıca ibn teymiyye iyi biri midir?
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2016, 12:55   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
snnclk34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu iyi dediğiniz İslamoğlu cemaati lideri kim acaba ?

Ayrıca ibn teymiyye iyi biri midir?
İslamoğlu veya başkaları ölçü değildir. İnandığımız ölçü Kuran ve Allah Resulu Muhammed'dir ....İslamoğlu, ibni teymiyye beşerdir doğrusu olduğu gibi yanlışlarıda olabilir kimseyi putlaştırmayız. Hatalı yönlerini eleştirir doğru yönlerinden istifade etmeye çalışırız. Kimseyi kendimize efendi şeyh vs edinmeyiz tek EFENDİMİZ Allah'tır.

Bizim karşı durduğumuz temel noktalar ğavs kutup şeyh efendi vs isimler altında şarlatanlık yapanlardır insanları sömüren kendi feodal anlayışlarına kul köle yapan anlayışlardır... İnandığımız Allah ile sonradan var edilen İlahları karıştırmamaktır...

Şu an yeryüzünde Müslüman'ım diyen insanların hangisine sorarsanız sorun Allah'a inandığını beyan edecektir Lakin iş inanmak ile bitmiyor asl olan inanmak ile birlikte Güvenmektir işte asrımızın en büyük hastalığı inanıp güvenmemektir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2016, 20:03   Mesaj No:9
Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Sizin görüşleriniz çok tehlikeli gözüküyor.

Ne o öyle kimseyi Şeyh efendi bellemeyiz?

Farz-ı misal; Nakşîbend Hz.'nin talebeleri hocalarına elbette bağlı olacaktır. Çünkü bağlılık ve samimiyet bunu gerektirir. Çünkü bu gibi insanlar sıradan insanlar değildir.

Size katıldığım tek nokta; bu dini kendi emelleri doğrultusunda kullanan güruha olan tepkinizedir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2016, 20:05   Mesaj No:10
Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Ayrıca islamoğlu lideri ve ibn teymiyye için zannediyorum ki iyi şeyler besliyorsunuz?!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Seküler içkili dostlar önden buyurusunlar Kara Kartal Gündem/ Manşetler 1 16 Mart 2022 20:34
Modern Tesettür… (!) Ravza'm Tesettür Konuları 7 23 Ağustos 2016 22:05
Kadınlarda "Kölelik" Kader mi ?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 22 03 Temmuz 2014 14:01
TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 91 31 Ocak 2014 02:06
..modern hayat.. Nesli_Nur Makale ve Köşe Yazıları 0 26 Aralık 2012 18:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.