Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi ALİ SALDIRAN,Açılış Tarihi:  13 Ocak 2009 (11:28), Konuya Son Cevap : 10 Temmuz 2012 (11:08). Konuya 9 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen KARAKÖSE
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ocak 2009, 11:28   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:ALİ SALDIRAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6193
Üyelik T.: 13 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 3
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

[bu bir manifestodur] yalnızlık sözleri
william reich'e
ah küçük adam!

nereden başlayayım bilemiyorum.

seninle çok eski bir mazimiz var biliyorsun. bir zamanlar ben de senin gibi küçük adamdım ama okudum ve büyüdüm.

incil'de yazılıdır:"iman ettim o yüzden konuştum diye".
işte ben de konuştum, uğraştım küçük adam seni büyük adam yapabilmek için fakat istemedin küçük adam.

en kötüsü de sen hep beni suçladın. çok kötüsün küçük adam çok!
hatırlıyor musun küçük adam sana tanrı'dan korkma, o'nu sevmeye çalış, onla dost ol demiştim.

sen ise "ben allah'ın kuluyum, kölesiyim" demiştin ve eklemiştin " bu din bizim babamızın dini değil ki".

sana kendini aciz ve adi bir kul olarak hissettiğin sürece, daha rahat günah işlersin demiştim, sonra her defasında da tövbe edersin demiştim.
bunun kısır bir döngü olduğunu anlatmaya çalışmıştım ama sen anlamamıştın küçük adam.
sen küçük adam, sen cennete inanmıyorsun. sen sadece cehennemden korkuyorsun.

sana cennetin ve cehennemin kuran'da tasvir edildiği gibi olamayabileceğini, gerçekte cehennemde ateşin cennette de hurilerin olmayacağını, bunların insanlar anlasın diye tanrı'nın kullandığı eğretilemeler olduğunu söylemiştim. sonra ne mi oldu? sen beni ba'sı inkâr etmekle suçladın küçük adam.

sana cehennemin ıslah yeri olduğunu, bu dünyada arınamayan kulların cehennemde bilemeyeceğimiz bir şekilde arınıp eninde sonunda cennete gireceklerini söylemiştim. sen ise beni dini tahrif etmekle suçlamıştın.
hatırlıyor musun küçük adam sana che'den bahsetmiştim .
içki içmemiş, fuhuşla irtikap etmemiş ve yalan söylememiş hem de hiç yalan söylememiş che'den...

filistin'de ölen sosyalistlerden, islam alemine sahip çıktığı ve batıyı eleştirdiği için batıda dışlanan ateist edward said'den, müslümanları savunan sultan galiyev'den, cezayir için mücadele eden avrupa-merkezli psikolojiyi eleştiren ve bir siyah olan frantz fanon'dan, deniz'den, mahir'den ve birçok "salih" adamdan bahsetmiştim.

sana göre bunlar ebedi cehennemi hak ediyor. sana göre müslümanlar dışındaki herkes cehennemlik. sen zannediyorsun ki allah gerçekten hak eden kulları hidayete erdiriyor. yanılıyorsun küçük adam. bir rüya ya da ufak bir keramet yeterdi, ama yapmadı tanrın.

ben müslüman ve tecavüzcü "allah'ın yumruğu"(!) mike tyson'ı bilirim, yine ben müslüman olduktan sonra dolandırma işlerine giren abdülkadir es-sufi'yi bilirim.

isa'yı duvarda gördüğü için hristiyan olan, benzer şekillerde budist olan, hindu ya da taocu olan bir çok insan var dünya'da.

batı islam'a koşuyor diyorsun. batı sadece kendinden kaçıyor ve ne bulursa ona koşuyor ve eğer ki senin inandığın islam'a ihtida etmişse inan bana çok yanlış yapıyor. senin tanrın kıskanç, sadece kendisine tapılmasını isteyen, ne kadar iyilik yaparsan yap o'nu tanımadığın sürece sana ebedi cehennemi reva gören " bir garip tanrı". ben senin tanrı'na inanmıyorum küçük adam.
biliyor musun bir kaç sene önce che'nin resmi dünya ekonomi merkezinin binasında görülmüş.

ne dersin küçük adam? şimdi materyalist olma sırası sende. ah, küçük adam keşke ben de senin gibi her şeyi anlayabilseydim. ama ben daha tanrı'yı bile anlamış değilim. senin hiç çok sevdiğin ama bir türlü anlayamadığın bir dostun oldu mu?
bana komünistlerin kadınları bile ortak yapacaklarını, herkesi fuhşa sürükleyeceğini söylüyorsun. oysa genelevlere onlar değil senin gibiler gidiyor küçük adam. sen kendi karının namuslu diğer kadınların fahişe olmasını isteyecek kadar bencil ve ahlaksızsın.
sen diyorsun ki bu komünizmi başımıza yahudiler bela etti. muharref incil ve muharref tevrat'ta sosyalizm var diyorsun. zaten bu yüzden tahrif olunduğuna inanıyorsun. sosyalizmi bile yahudilere bağlayacak kadar aptalsın küçük sefil!
sana fakirliği bitirmek gerekir dediğimde sen bana allah'ın iradesine karışmamak gerektiğini belirtiyorsun. senin mantığına göre eşcinsellik, sübyancılık, fuhuş da allah'ın iradesi. ama bu tür konularda eline fırsat verilse bunları kökünden kurutursun. çelişkili adamsın sen küçük adam.
sen laikleri kuran'dan işlerine geleni almakla suçluyorsun. sen çok mu farklısın? 4 karı 100 cariye alsan senin şeriatının buna bir itirazı var mı? sen,sene sonu gelmeden evvel başkasına malını devredip zekattan yırtsan senin şeriatının buna bir itirazı olur mu? senin şeriatında mal sınırı var mı?

senin şeriatında lüks yasağı var mı? neyin lüks olduğu hakkında bit tanım var mı? nereden sonrasının israf olduğu hakkında bir tanım var mı? cevabı ben vereyim istersen: yok! bunların ahlaki hususlar olduğunu şeriatla bir alakası olmadığını söylüyorsun. o zaman niye laiklere kızıyorsun? onlar da tam da işte ahlak ve hukuku birbirinden ayırmaya çalışıyorlar.

sense bunu zaten çok eskiden yapmışsın.

senin kitabın gençleri evlendirin diyor sen ise onlara oruç tutmalarını salık veriyorsun. sana göre [B]evlendirin emri tavsiye babında. sen faiz haram diyorsun, kar payı yiyorsun; zina haram diye zavallı gençleri dinden soğutuyorsun ama kendin imam nikahı kıyıyorsun; cihad ve infakı terk etmiş durumdasın; allah'ın hükümleriyle hükmetmiyor ve zalim yöneticiye itaat ediyorsun. sana kuran'ın ihtiyacınızın fazlasını verin emrini hatırlattığımda "o zaman sosyalistlerden ne farkımız kalır?" diye soruyorsun. sana zulmü yapmasalar bile ona ses çıkarmadıkları için helak olan kavimleri anlattığımda sen bana " zalim de olsa 70 senelik hükümdar bir günlük sultansızlıktan daha iyidir" hadisiyle karşılık veriyorsun bana.

sana "allah'ın hükümleriyle hükmetmeyenler kafirdir" ayetini söylediğimde sen bunun yahudiler için indiğini söylüyorsun.

altın ve gümüşü biriktirenleri tehdit eden ayeti okuduğumda bunun yahudi ve hıristiyanlar için indiğini söylüyorsun.

sana "savaşmak üzerinize farz kılındı" ayetini okuduğumda bunun sahabeyi bağladığını iddia ediyorsun.

utanmasan,sahabe'yi de yahudi yapacaksın. ben de diyorum ki küçük adam mesela "oruç tutmak üzerinize farz kılındı" ayeti de acaba yalnız sahabeyi ya da ne bileyim, yahudileri bağlıyor olmasın?
sen lüks evinde bayat ekmek yiyerek zahid olduğunu zannediyorsun.

madem o kadar zahidsin sat evini, normal bir ev al ve artan parayı da infak et bunu da yapmazsan, hiç olmazsa taze ekmek ye küçük zahid.

sen bana byük cihad–küçük cihad hadisini okuyorsun.

mademki savaş küçük cihad oluyor. aradan çıkarsan diyorum bu kadarcık küçük cihadı.

hem o hadiste peygamber önce küçük cihadı yapıyor sonra büyüğünü. sense hep büyük cihaddasın küçük zahid!

hatırlıyor musun küçük adam sana kuran'da recm yok demiştim.

sense bunu bilemeyeceğimi söylemiştim.

aklı hor görüyorsun küçük adam.

akılcı değil nakilcisin.

sana kuran'da televizyon geçmiyor desem sen bunu da bilemeyeceğimi söylerdin.

düşündün mü hiç neden bu kadar felsefeden ve akıldan nefret ediyorsun. patron bir tanrın var, bu yüzden baştan korkuya dayalı bir yaşam felsefen olduğu için akıl senin için imanını kaybettirecek bir vasıtadan başka bir şey değil. senin tanrın bir padişah.eşari olduğun için adil olmak zorunda da değil tanrın. dolayısıyla allah'ın yeryüzündeki gölgesi olan adil olmayan sultana itaat allah'a itaattir.

nakilci olduğun için mutezileden, devletçi olduğun için de şiadan nefret ediyorsun.

senin en selefi olanın ibn teymiyye bile zalim yöneticiye itaatin farz; evet farz olduğunu söylüyor.

senin gazzalin yezid'e lanet okumak fıkhı açıdan caiz değildir diyor. bunlar önemsiz şeyler değil küçük adam.

sen iyi ve kötüyü kulun bilemeyeceğini söyleyerek "bilinemezci itaatkarlığı" aşılamaya çalışıyorsun.

sen hasan basri ve cafer-i sadık'ı emevilere karşı olmalarına rağmen asileri sukunute davet ettikleri için seviyorsun.

eğer bir şii itaatkar ise caferidir, değilse gulattır; şii değilse haricidir, biraz daha okumuşsa mutezilidir diye düşünüyorsun.

"tarih boyunca şia islam'a saldırmak için şemsiye olmuştur" diyorsun. haklısın çünkü bu islam muhammed'in islamı değil, ex-kafirlerin islamı.

bak küçük adam senin inandığın islam tahrif edilmiş, egemenler tarafından değiştirilmiş ve uyarlanmış. gerçek islam için savaşanlara ise senin egemenlerin harici, şii, mutezili falan diyorlar.
anla artık küçük adam!..anla artık!

bak küçük adam; sıffin savaşında ali'nin karşısında savaşanların babaları da bedir'de muhammed ile savaşmışlardı.

inan bana küçük sünni ben şii değilim. hiçbir zaman ehl-i beytçi olmadım, ehli beyti çok sevdim ama...

ben ali'yi ve hüseyin'i peygamberin akrabası oldukları için değil devrimci oldukları için sevdim.

akrabalığa önem verseydim peygamber'in iki kızını alan osman'ı daha çok sevmem gerekirdi.

sana yalan atmıyorum. anlatılan senin hikayendir. artık bunları mezhep mücadelesi olarak görme. mevzu sünnilik şiilik meselesi değil.

iran'ın ulusallaştırdığı şia'dan bahsetmiyorum. islam'ın tahrif edildiğinden beri egemenlere adalet için başkaldıran mücahitlerden bahsediyorum.

hasan'ın ihanetine kızıp halifeliği onun çoçuklarına vermeme kararı alan ali şiası'ndan bahsediyorum.

dönmeyenlerin, münafık olmayanların islam'ından bahsediyorum.

küçük adam senin sünni paradigmanın tam da senin itaatkâr biri olman için oluşturulduğunu söylüyorum.

bu paradigmayı yıkmadığın sürece anlattığım hiçbir şeyi anlamayacaksın.

karmatileri abbasilerden daha fazla sevmediğin sürece dediklerimi anlayamayacaksın.

ebu zer'in islamıyla muaviye'nin islamı arasında dağlar kadar fark olduğunun ayırt etmediğin sürece sen hep ahmak kalacaksın.

bu yüzden bana artık islam'ı savunma. islam başkaldırıyor, islam cevap veriyor deme.

hangi islam küçük adam,hangi islam? şeriat mı kuran mı?


hatırlıyor musun bana namaz kılamıyorum, sıkılıyorum demiştin. ben de sana "namazından gafil" olduğun sürece namaz zor gelir demiştim.

"huşu duyanlar dışında herkes için ağır bir iştir" ayetini hatırlatmıştım.

anlamıyorsan türkçe kıl demiştim. sana ebu hanife'nin fetvasını hatırlamıştım farsça namaz hakkında.

selman'ın peygamber'in izniyle fatihayı farsçaya çevirip iran'a yolladığını anlatmıştım.

peygamber'in arap kabilelerine kuran'da geçen kelime eğer onların şivesinde yoksa eşanlamlısını namazda kullanabilecekleri hakkındaki izninden bahsetmiştim.

sana "allahu ekber yerine allahul kebir deniyorsa allah en büyüktür neden denmesin" demiştim.

sen bana ikisinin de arapça olduğunu söylemiştin. ebu hanife'nin fetvasını geri aldığını, almasa bile farsça cennet dili olduğu için o dille kılmanın belki olabileceğini ama türkçe, ama kürtçe olmayacağını söylemiştin.

bana aslı okunmadan, hatta arapça sesleri düzgün çıkarmadan namazın kabul olmayacağından dem vurmuştun.

yanlış meali okursan allah kabul etmez demiştin.

yine de anlamını öğren demiştin. madem illaki anlamını yanlış bir mealden öğreneceğim, madem ki günlük hayatta ben o yanlış meali okuyacğım neden o yanlış meali namazda okuyamıyorum.

neden bu kadar insan hiçbir şey anlamadan ya da en fazla ebu leheb hakkında iyi şeyler söylemediğini düşünürek namaz kılıyor.

böyle yaparak insanlara namazı zorlaştırdığının farkında mısın?

neden ben hacca gidip hayız ayeti okunurken ağlayan hacılar gibi olmak zorundayım.

ben ezbere bildiğim ve namazda huşu içinde söyledeğim iki yüz ayetin de arapçasını bilmek mi zorundayım?

bana herkes kendi dilinde ibadet ederse ümmet bölünür diyorsun küçük islamcı.

gülüyorum sana. şu an bütün ümmet arapça namaz kılıyor ve gayet bütünüz(!) değil mi?

kürtler kürtçe namaz kılarsa ülke bölünür değil mi?

iran- ırak savaşında gördük: iranlılar arapça kılmalarına rağmen saddam pek acımamıştı onlara.

sen neden bahsediyorsun küçük adam! esas insanlar kuran'ı anladıkları zaman kavmiyetçilikten kurtulurlar.

sen latince ibadet eden katoliklere gülüyorsun kendi haline bakmıyorsun bile.

cuma namazında insanlar hiçbir şey anlamadan ibadet ediyorlar. kuran okuyorlar anlamadan, dua ediyorlar anlamadan, cevşen okuyorlar anlamadan, namaz tesbihatı yapıyorlar anlamadan ve yaşıyorlar anlamadan.

boşa giden ömürler! en kötüsü de sen hala namaz kılmıyorsun.

neden bu kadar aptalsın küçük adam,neden? beni yaşar nuri'ye mi benzetiyorsun küçük müslüman. ben senin onu neden sevmediğini çok iyi biliyorum küçük adam. o da benim gibi ali'den yana, o da islami bankaların bal gibi de faiz yediğini biliyor ve söylüyor.

ve o da ihtiyacınızın fazlasını verin diyor. işte bu yüzden onu sevmiyorsun küçük adam.


(saldırarak derler ki: -"hayır! o namazları üç vakit yaptı, sapık şii o!"

ah küçük adam! memlekette kimse zekatını vermiyor. adam devlete verdiği vergiyi zekat sayıyor. öbürü vade farkı helal diyor, öbürü yasak olan faiz bileşik faizdir diyor. toplum cahiliyyeden beter. sen hastalıklısın küçük müslüman. böyle konulara gelince susuyorsun. adamın biri oruçluyken aşı oluyor. sen oruç bozuldu diyorsun. öbürü bütün gün küfrediyor, kadınlara bakıyor, ama sen ona sadece ahlaki öğütler veriyorsun
dinle küçük mukaddesatçı! "bana cennet annelerin ayakları altındadır" dedin. ama "cennet mızrakların gölgesi altındadır" demedin. bana "rızkın onda dokuzu ticarettedir" dedin, yetmedi "rızkın yirmide on dokuzu ticarettedir" dedin. şükür ki daha fazla sayamıyordun. oysa aynı adam "allah beni ticaretle uğraşmam için değil savaşmam için gönderdi" demişti. o'nun rahmet peygamberi olduğunu söyledin, ama savaş peygamberi olduğunu söylemeyi unuttun(!)

sen her şeyi din savaşı sanıyorsun.
haçlı seferlerini hilal ile haç arasındaki bir savaş olarak görüyorsun .
söyle bana! neden filistine şii iran, hristiyan chavez hatta putperest afrikalılar yardım ediyor da senin sünni-arap devletlerin yardım etmiyor.
sen yıllarca kemalistleri batıcı olmakla suçladın.senin partin ise bize " dinci batıcılığı" bile gösterdi. senin bir üstadın rus çarına bile "muzdarip" diyerek komünizme olan düşmanlığını göstermişti. başka bir şair üstadın ise kuran'da "sağcılar cennete solcular cehenneme gidecek yazıyor" diyerekten bizi aydınlandırdı. biraz daha iyi okusaydı sol ehlinin özelliklerinin zengin olmaları olduğunu görecekti. yani aslında kuran'daki sağ soldur, sol da sağdır.

(saldırarak derler ki:- susturun onu! o ak parti üzerinden islam'a saldırıyor. onun sola karşı kompleksi var susturun onu!

dinle küçük,abdestli kapitalist! sen bana islam'da miras hakkı olduğunu, dolayısıyla sosyalizmle aynı cümlede bile geçmemesi gerektiğini söylüyorsun.
senin bir mümin kardeş edinmen gerekirdi ve mirasında da hak sahibi olacaktı.
böylelikle miras akraba dışına da yayılacaktı. sense bana bu ayetin de iptal olduğunu söylüyorsun – ayet bırakmadın !

- sana kuran'ın mirasta fakirlere de bir şeyler verin emrini hatırlattığımda,o emrin de tavsiye babında olduğunu söylüyorsun. ben hiçbir zaman islam= sosyalizm+ allah demedim.

doğrusunu söylemek gerekirse islam'ın ekonomi-politiğini bir modele benzetmek zorunda kalsaydım sıkı bir sosyal demokrasiye ya da refah devleti modeline benzetirdim. ancak kimse münafık olmasa, herkes samimi mümin olsa, herkes gelirinin – mülkünün demiyorum- kendisine yetecek kadarından fazlasını infak etse zaten sosyalizm ya da adı her neyse kendinden olur.
dinle küçük,kadın düşmanı. sen ömer'in "biz cahiliye'de kadını adam yerine koymazdık" sözünü ne çabuk unuttun.
her zaman ki gibi kuran'dan her zaman için geçerli olan şeyleri bırakıp, tarihsel şeyleri alıyorsun.
ortadoğu kültürünü islam diye yutturmaya çalışıyorsun. islam başörtüsünü emreder diyorsun.
senin şeriatında müslüman bir cariyenin örtünmesi neden yasak? anlat bakalım bana. neden müslüman bir cariye erkekler kadar açılıp saçılabilir de muhsan –evli ve hür- kadın evinde oturur.

orta assur metinlerinde cariyelerin örtünmesi yasakmış; cariyeni örtmek istiyorsan onla evlenmek zorundaymışsın.

evli kadınlar ise başını örtmek zorundaymış.

bir yerlerden tanıdık geliyor mu bu hükümler sana? sen esas yapman gereken takva elbisesine önem vermiyorsun bu hükme de ahlaki diyorsun, ama araplık'tan ve ortadoğululuk'tan kaynaklanan hususları hemen hükme sokuyorsun. sen bana islam diye araplığı mı yutturuyorsun?

dinle küçük sünni beni sahabeye hakaret etmekle suçluyorsun.


sense küçük şii beni hasan ve ibn abbas hakkında ileri geri konuşmakla suçluyorsun. ben sahabeyi eleştirmiyorum.

ben onların neden bu kadar hızlı bozuldukları hakkında tatminkar cevaplar aramaya çalışıyorum.

senin korktuğun şeylerle yüzleşmeye çalışıyorum.


bir hikaye vardır bilir misin küçük adam?

bir zamanlar bir mağarada korkunç bir ejderha varmış. nice erler ejderhanın olduğu yere gider ama geri dönemezmiş.

bir gün, çok yiğit bir genç ejderha'nın yaşadığı mağaraya yakın bir köye gelmiş. demiş ki, "nerede yaşar bu ejderha?", demişler "şu karşı ki dağda" ve dayanamayıp demişler ki "aman evlat, gitme! giden dönmedi". genç dinlememiş tabi ki. neyse an gelmiş ve genç mağaraya girmiş. uzun süren dövüşten sonra, ejderhanın bir anlık boşluğunu yakalayan genç onu öldürmüş. öyle mutlu olmuş ki hemen arkasını dönüp köye doğru koşmaya başlamış. tam mağaradan çıkıyormuş ki birden ejderhaya dönüşmeye başlamış.

dinle küçük faşist! senin metin yüksel'i öldürmeni hala unutabilmiş değilim.

senin amerika'dan almış olduğun paraları da unutmuş değilim.

seni komünistlerin üzerlerine salanların az daha islamcıların da üzerine salmak istediklerinden de haberdarım.

senin dinle pek alakan olmadığını, mafya işlerinden daha iyi anladığını da biliyorum. senin dövdüğün solcu gençler filistin'de eğitim alırken sen guantanamo'da amerikan kamplarında aynı işi yapıyordun. senin "ya sev ; ya terk et" sloganın bile amerikan patentli küçük faşist.

daha düne kadar amerika sayesinde pkk'yı bitirdiğini unutup şimdi sahibine küfrediyorsun.

söyle bana yarın türk askerleri lübnan'da veya afganistan'da ölürse onlara da şehit diyecek misin?

isa'nın askerleri(!) ırak'ta çoçukları öldürüp kadınlara tecavüz ederken, senin mehmetçiklerin de aslında türk olduklarını iddia ettiğin bir halkın -evet bir halkın- çocuklarını öldürmediler mi? kadınlarına tecavüz etmediler mi? köylerini yakmadın mı? köyü yakılan o kürtler istanbulu işgal edince(!) sen bir kez olsun "kardeş niye geliyorsunuz?" diye sordun mu?
[COLOR=#00b050]


VE SALDIRARAK DERLER Kİ:-gördünüz değil mi? o bir pkk'lı! susturun onu!

hayır, küçük adam!

ben pkk'lı değilim. onların da senin kadar amerikancı olduklarını biliyorum.

apo'nun da senin haydar baş'ın gibi genç kızları özgürleştirdiğini(!) biliyorum.

onların iran ile ne diye savaştıklarını da biliyorum. ben kürtçü değilim küçük türkçü. öyle olsaydım kürtçe namaz kılmaya çalışırdım.

ama ana dilimi bilmiyorum. memnunsundur herhalde. hatırlıyor musun küçük adam? bana iran'daki azerilerin, rusya'daki tatarların haklarından dem vuruyordun. bana ırak'taki türkmenlerin devletlerine kurşun sıkmalarını övüyordun. "rusya'daki tatarlar haklarını elde ederse rusya'nın aleyhine olur" demiştin. olaya bu kadar aptalca baktığın için hiçbir zaman aynı hakkı kürtlere tanımadın.

peki ya sen küçük marksist! sen islamcıların karanlık tarihinden bahsediyorsun. evet doğru! afgan cihadını ve çeçen cihadını amerika bizzat kendisi destekledi.

yugoslavya'yı böldü aliya'yı kullanarak.

körfez ülkelerinden paralar yağdırdı aliya'ya. bugün de barzani'yi ırak'ı bölmek için kullanıyor.


haklısın ama bütün islamcılar böyle değil.

ayrıca pkk ve halkın mücahitleri gibi solcu örgütlere de amerika yardım ediyor.

bugün ırak komünist partisi amerika ile işbirliği yapıyor.

lübnan komünist partisinin "gerekirse savaşırız" açıklamalarını da unutmadık. 28 şubatta türk solunun ihanetini, darbeyi selamlamasını da unutmadık. 1 mart tezkeresinin geçmesini isteyen kürt solunu da unutmadık. bugün tunus'ta, mısır'da, cezayir'de islamcı partiler üzerinde yasak var; fakat solcu partilere bu yasak yok. 91 'de fransa'nın fis'e karşı ffs' yi (sosyalist güçler birliği) desteklemesini de unutmadık. yine lübnan'da ilerici sosyalistler birliğinin şu günlerde israil kamplarında eğitim almalarını da unutmayacağız.
VE AĞIZLARINDAN SALYALAR AKITARAK DEDLER Kİ: -durun! o bir gerici! dinsel kalıntılarından kurtulamamış! islam gerici bir ideoloji, egemenlerin ideolojisi! susturun onu!



evet, islam bugün gerici bir ideoloji. ,


evet, islam 1400 yıldır egemenlerin silahı oldu. ama hangi islam?

şeriat mı kuran mı? muaviye mi ali mi? muhammed için "egemenlerin destekçisi" diyemezsiniz, "soysal adaleti sağlamamış" diyemezsiniz.

bana sosyalizm diye devlet kapitalizmini yutturamazsınız.

sorun özel mülkiyet değildir, küçük sosyalist!

sorun özel mülkiyete herkesin sahip olamamasıdır. sorun köleleğin kalkması değil; köleliğin şartlarının düzeltilmemesidir.

ama sen de burjuvazi gibi aydınlama çocuğu olduğun için bunları anlayamazsın.

tarih boyunca adalet isteyen hareketlerin dini olduklarını görmezden gelemezsin.

ebu sufyan'ın materyalist, ebu zer'in ise mümin; yezid'in materyalist, hüseyin' in ise mümin olduğunu görmezlikten gelemezsin.

amaç yoksulluğu bitirmek değil mi, küçük sosyalist?

bütün sapmalarına rağmen islam yoksulluğu kısa bir süre için bile olsa bitirmemiş midir?

evet, islam zenginliğe bir şey dememiştir ama fakirliğe hayır demiştir.

sosyalizm ise zenginliğe hayır derken fakirliği bitirememiştir.

sosyalist yıllarda, ukrayna'da insanların açlıktan öldüğünü unutma küçük marksist.

sen latin amerikada'ki devrimci papazları tanrı devrimcilerle beraberdir diyen chavez' i, ali şeraiti'yi, seyyid kutub'u, thomas münzer' i, bedrettin'i, isa'yı, muhammed'i, ali'yi ve hüseyin'i görmezlikten gelemezsin.

sen ölümden korkuyorsun küçük sosyalist.

kendini ağaçlara çiçeklere karışmakla teselli ediyorsun bense ölümden korkmuyorum küçük marksist.

çünkü cennete inanıyorum. insanlara kaybedeceklerini bilmelerine rağmen devrim yolunda mücadeleye çağırman için bir cennet vaat etmen gerekir.

sen bunu bile çok görüyorsun onlara.

dediğim gibi sen aydınlanma çocuğusun, burjuvazinin ikiz kardeşisin. milyonlarca yıllık evrimimizden bize miras kalan açlık korkusu, yarın korkusu ve ölüm korkusunu yenmek için imana ihtiyacımız vardır. işte böyle bir iman insanı cennete götürür.

ama haklısın küçük marksist böyle bir iman müslümanlarda yok, kimsede yok. nietzsche'nin dediği gibi isa ilk ve son hristiyandı. ve marks aşkınlığın tarihin derinliklerinde, kierkegaard insan ruhunun derinliklerinde kaybolduğunu söylemişti.

bildiğim bir şey var küçük sosyalist: ne sen cehennemi hak ediyorsun ne de müslümanlar cenneti. ama yine de biraz daha düşün derim inanç hakkında. castro'nun dediği gibi: "bir anne ölen çocuğuyla cennette buluşacağına inanıyorsa bunun sosyalizme ne zararı vardır?". ayrıca" tanrı devrimcilerle beraberdir" diyen chavez'i de unutma. tanrı'yı da unutma. sen ona inanmasan da o sana inanıyor ve seninle beraber. ne olur küçük marksist! bir kez olsun beni anlamaya çalış.

ve saldırarar derler ki:-hayır! dine karşı propagandayı bırakamayız. dinler kalkınca sosyalizm kendiliğinden gelecektir.
gerçekten öyle mi? sence dinler kalkınca insanlar bir anda ihtiyaçları kadar mala sahip olmaları gerektiğinin farkına mı varacaklar ? bugün dünyanın en azılı kapitalistlerinin dinsiz olduğunu bilmiyor musun?
-"ne? evrim mi dedin?"
evet küçük adam evrim dedim. yoksa adem'in çocuklarının ensest (haşa) yaptığına mı inanıyorsun? o zaman için niye olmasın diyorsun.

hiç olmaman gerektiği yerlerde tarihselci kesiliyorsun başıma.

bak küçük adam ben tesadüfe inanmam. ama saçma sapan israiliyat hikayelerinle de insanları dinden soğutmana izin veremem. kuran'da adem kıssasında allah insanlığım kaderini anlatıyor. anlayana tabi!
dinle küçük tarikatçı! senin burası dar'ül harp diyerekten yediğin faizleri unuttuğumu sanma. oğlunun tarikat şeyhi olduğunu da unutmadım. en lüks mahallelerde yaşayıp zahitlik ahkâmı kestiğini de unutmadım. senin insanları nasıl kandırdığını da unutmadım.
rahmetli uğur mumcu sağ olsun; senin "rabıtalarını" da unutmadım küçük tarikatçı.
senin şeyhinle arası kötü olduğu için akif' in safahat kitabını yurtlarında bulundurmadığını da biliyorum.
-"dinleyin! o bir kemalist. tarikatlar üzerinden islam'a saldırıyor. dış mihrakların kuklası bu. ismailağa'yı ele geçirmek istiyorlar".
sus küçük adam! sus!
ben kemalist değilim. ben zaten onları hiç anlayamadım. bu ülkede neden soysal demokratlara zenginler oy verir onu da anlayamadım.

30' larda faşist, 60' larda devlet sosyalisti – ne demekse?-, 80 lerde sosyal demokrat şimdilerde ulusal kapitalist geçiniyorlar.

28 şubatı da unutmadım küçük kemalist. ona halk hareketi diyen tarık akan'ı da unutmadım.

kürt meselesine gelince; nurcularla nasıl aynı mitinge katılıdığınızı da unutmadım. öz türkçe saçmalıklarınızı, ülkücülerle düşüp kalkmalarınızı, bütün yanlışları inönüye yıkmanızı da anlamış değilim.

sanki 20'lerde türkiye kapitalist değilmiş gibi...sanki amerikalılara demiryolu imtiyazları veren, ingilizlere gelin antalyada üs kurun diyen inönü imiş gibi... yine onlara verdiğiniz ihalelerin akın akın gelen yabancı sermayeyi, yıkılan padişahlıktan sonra yıkılmayan sarayları, lüks yatları, müthiş mal beyanlarını da unutmuş değilim. sizler de adını gazili yıllar verdiğiniz bu asrı saadete inanmamızı mı bekliyrosunuz? daha çok beklersiniz.

küçük kemalistler kendinizi daha fazla kandırmayın. bütün sevmediğiniz şeyleri inönü'ye atıyorsunuz bu halinizle hüseyin'i yezid değil onun valisi öldürdü diyen mukaddesatçılardan bile daha aptal oluyorsunuz, benim küçük ,çağdaş laiklerim.

size kaç kere dedim siz türkçe namaz kılmadığınız sürece bu ülkede gericiler hep haklı çıkacaktır. ama siz dinelemediniz.

o kadar halktan koptunuz ki halkı gericilere resmen teslim ettiniz. hiçbir zaman samimi olmadınız. solcuyken bile hep burjuva yaşam tarzını benimsediniz.
- "susturun onu o bir karşı devrimci, inönü üzerinden atatürk e saldırıyor. padişahlığı övüyor".


ya sen küçük nurcu. seni terore lanet mitinginde gördüm. hani resulullah mitinge katılmazdı?

seni sevmiyorum. çünkü sen işkenceden ölen gençlerin imanını sorguluyorsun, sen başörtüsü mitingine katılan bayanları hafif meşrep kadınlar olmakla itham ediyorsun, "anamızı belleseler bile itaat edeceğiz" diyorsun.

hamas' a ve hizbullah'a terörist diyorsun. amerikan askerleri için dua ediyorsun, sen hala imanını kurtarmaya çalışıyorsun.

günün yarısını yemek yapmakla yarısını da anlamadan tesbihatla geçiriyorsun.

anlamını bilmeden namaz kılıyorsun, anlamını bilmeden kuran ve cevşen okuyorsun, anlamını bilmeden yaşıyorsun.

senin kürt nurcuları devlete ispiyonladığını da unutmadım küçük nurcu.

senin polislerinin radikal islamcılara yaptığı işkenceleri de unutmadım.

senin humeyni için sarf ettiğin sözleri de unutmadım.

senin islam'ını hiç ama hiç sevmiyorum. imam hüseyin'in dediği gibi "eğer islam buysa, düşman başına"

bak küçük adam ali şeraiti oku, hasan hanefi oku, erich fromm oku, ahmet özcan oku, ümit aktaş oku, cihan aktaş oku, muhakkak garaudy oku


- "garaudy şarap içiyormuş hamidullah hocamız öyle dedi".


sen hiçbir şeyi anlamıyorsun. adamın günde içtiği bir bardak şarabın hesabını soruyorsun ama dünya'da neden bu kadar kan döküldüğünü ve müslümanların neden hiçbir şey yapmadığını sormuyorsun.

"yaşasın detaylar" ," kahrolsun esas mesele" diyorsun.

ya kabul olmazsa diye sahur vaktini iki saat geriye alıyorsun.

ama altın gümüş biriktirme ayetinde müthiş bir soğuk kanlılıkla; "bu ayet zekatı verilmemiş malları kastediyor" diyorsun .ya değilse?

"yastık altındaki paraya zekat düşer ancak bankadaki paranın sürekli işlediği için , yani üzerinden bir sene geçmediği için, ona zekat düşmez" diyorsun.

sen hastasın küçük müslüman. namaz ve oruç gibi konularda çok titizsin, diğer konularda susuyorsun. bunları bile tam hakkıyla anlamıyorsun. sana "namaz allah ı hatırlamaktır, o güzel ayetleri hatırlayarak yeni bir insan yaratmaya çalışmaktır"diyorum ,sense "namaz köleliktir" diyorsun.

- "hâşâ yaratmak allah'a mahsustur".
ben senden bıktım küçük adam. asrı saadet masalları ile gençliğimi yedin. ben bu masallara inanmadım, okudum büyüdüm.daha çok okudum sana anlatmak için. sana gerçeği anlattım ama sen dinlemedin, anlamadın, uygulamadın. şimdi seni terk ediyorum küçük adam. seni kendi haline bırakıyorum. bin yıl daha aşağılanacaksın, hor görüleceksin ama yine de sana bunları yapanları alkışlayacaksın. sen krallarını alkışlayıp, peygamberlerini öldüreceksin.
-"gördüğünüz gibi hala peygamber geleceğine inanarak hepten zındık olduğunu gösterdi!"
-"öyle olsun küçük adam, öyle olsun!"


bir dost..........!
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ALİ SALDIRAN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnkilâbî İslam anlayışı ile Muhafazakar İslam... Makale ve Köşe Yazıları Vuslat Zamanı 3 2420 19 Ocak 2009 00:02
BİZLER VE ONLARIN HİKAYESİ Makale ve Köşe Yazıları Vuslat Zamanı 5 2206 15 Ocak 2009 13:12
İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar) Makale ve Köşe Yazıları serpil 9 3289 13 Ocak 2009 11:28

Alt 13 Ocak 2009, 12:05   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

Çok ilginç..
Aynı zamanda insanı allak bullak edecek kadar kafa karıştırıcı
Bir o kadar da aba altından sopa...
Sonuna kadar okudum...
Durdum..
Düşündüm..
Düştüm
Kalktım...
Koptum...
Yoruldum..
Yorumladım..
Yudumladım...


Elinize sağlık ve hoş geldiniz dolu dolu geldiniz... demekten başka diyecek söz bulamadım..
Tek seferde okumakla ayırdına varılabileceK bir makale değil.. Farkındalıgı yakalamak için sanırım 2-3 kez ara ara okumak lazım...
Ben de bir daha okusam fena olmayacak sanırım...

Selam ve dua ile....
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2009, 13:40   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

İçinde doğru kabuledeceğim bir çok düşünce ile yanlış hatta çok yanlış diyebileceğim kimi düşünceler harmanlanarak ve çok kibirli bir uslup ile servis edilmiş.
Biz islamda mezhep kavramına karşı çıkıyorz ve islam alimlerinin hepsini öğretmen olarak değerlendiririz. Eşarinin Allahı adaletsiz ama vasıl ın Allahıda kudretsiz demeyiz. Gazzali ye aptal muamelesi yapmak yada ibni teymiyeyi zalim olarak göstermek bize düşmez. islam alimleri öğretmendirler, onlara katıl yada katılma ama onları birer öğretmen olarak görebil, birer kanalizasyon işçisi olarak değil.

İnsanlar ya geçmişe ya geleceğe yada Allaha taparlar. Müslümanım diyenlerdende geçmişin gelenek, efsane, masal ve hurafelerine tapan yada geleceğin maddeci, modacı, magazinci ahlakına tapanlar vardır. Biz bunlara müslüman demiyoruz zaten.

Her öğreti öğrenilmeli, her kitap okunmalı ama tutup bana Che, Deniz yada bilmem kimi efendi olarak sunma. bana efendi diye birilerini anlatma. ben efendisizim, benim öğretmenlerim vardır, Öğretmenlerimi aşağılayıp islam dünyası dışındaki birilerini erdem yıldızı olarak sunma bana(velevki yeryüzünde adalet için savaşmış olsunlar. onların savaşının yanında olurum ama onları yol göstericim olarak göremem)

En kısa tanım ile cevizlileri, cenevizlileri ve Cezeryelileri bir birine karıştırarak sunmuşsun. İslam toplumundaki bozuk gidiş ve islam ahlakının yok oluşu bizim islam tarihinde karşılaştığımız herkese küfr etmemize sebep kabul edilemez. Müslüman olmayan kimi mücadelecilerin haklı mücadeleleri onları efendi olarak kabul etmemize sebep kabul edilemez.

Sayın yazar sen birilerine küfr ederken çaktırmadanda başka birilerini tahta oturtuyorsun. seninki de krallıktan farklı değil
Mihrinaz beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2009, 22:16   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

Kardeş hoşgeldin ama ordaki cümleler bizim toplumun kavrayamayacağı türden karışık biraz da hakaret vari birine üstünlük verip diğerini alçaltma tevhidi yönde bakalım
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ocak 2009, 12:11   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:anemon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6239
Üyelik T.: 15 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

Binlerce yılın bakış açısından görebiliyorum seni, binlerce yıl geçmişten ve binlerce yıl gelecekten bakıyorum sana. Kendinden korkma duygundan kurtulmanı istiyorum. Daha mutlu ve daha insana yaraşır bir yaşam sürmeni istiyorum. Kasılmış bir beden yerine, canlı, yaşayan bir bedenin olsun istiyorum; çocuklarından nefret etmek yerine onları sevmeni, karına, işkence yapmak yerine onu mutlu etmeni istiyorum........diyerek başlar ve devam eder küçük adamlık misyonuna...

nefsane duygulara,şeytani plan vede insani hesaplar hudutlarında bocalayan vede büyük soru işaretlerine mazhar olup ,unutulanlar ve unutulmuşluklarla ,yalnız kendi çevresindeki cismani varlıklardan oluşturduğu dünyadan bakan ,sırça köşkten taş atmaya ve önce tapmak adına,velevki işine gelmezse yemek adına biçimlendirdiği put adamlara kulluğunu,benliğini,sorgulama yetisi adına kaybettiklerini,esirliğini,tutsaklığını hatta kürek mahkumluluğunu yapmakla kutsi olarak görevlendirilmiş ruhlar,vede ey küçük adamlar!

seslenişim ,her insanın içindeki birer ebuzere dir,ki buna kulak veren kurtuluştadır,
buna karşın içimizdeki küçük adamlara,
...
bir kardelen misali başkaldırış değilmidir ki ebuzerin kide gıffaroğullarından çıkıp devrimci vede radikalliğiyle içindeki putları ibrahimi başkaldırışıyla yıkmaya....

evet evet,seslenişim tıpkı malcom un aliceye meydan okurkenki kararlılığındaki sabitliğiyle paralel..

dinamizmi bir yürekle, unutulmaması gerekeni hayati merkez noktası olarak görüp,sorgulamaktan korkmadan ,kendi dünyasında oluşturduğu idealarla öngördüğü şekliyle değilde,doğruluğun insan geninde oluşturduğu yada oluşturması gerektiği en saf çizgisiyle , insan fıtriyatına hitaben,merkezi ,temizlenmişlik- arınmışlık kapsamıyla içinde besleyen,..... vede başkaldırışın adli ilahi nezdinde bir büyüklenme değilde,bir paradigma varsayımından sıyrılıp,yenilenme,titreyip kendine gelme,metodunu akli sınırlara yerleştirme sabitliliğiyle ,artıık yola başlamanın ,vaktin gelmesini işaret edecek kıyameti ibarelerden kurtulup,seni yaratanın sende hükmetmesi ve kul olarak ortaya çıkan pozitif oluşumlarıyla ayağa kalkma vakti,ey sağır sessizliğin içinde kaybolmaya yüz tutmuş,fanusun içinden etrafını seyredalan ,aldanışlı hayatlar içinde sürüklenen sen eyy küçük adam..!,

saygerdeki yağmur ormanlarından seslenen , habeşistandaki bilali çağrışlara ,davuti duyumsayışıyla,...öze dönüşünü yakalayabilen beyni ahdi sadıklara ,... sesleniyorum,

fikri sabitliğiği vede hegemonya kurma çabası içine giren nefisperest mahluk,hızlı bir bozulma sürecine girmiştir...,taaki,islamiyet başladığından bu yana.
çıkş noktaları aynı olan zıt kutuplu ,sürekli yıkma ve yoketme kanuni çerçevesinde bakış açısını ele alarak,kendi solunu ,sağını dahi başkalarının omuzlarına basarak tespit etmeye çalışan,karınca beyinli ve mahluki değerleri bir ben çizgisinde ilerleten.....,küçük adamlar,
bu seslenişler ne ilktir,1400 sene önce evveli misali,nede son olacaktır.
küçük adam portresi büyük çelişkiler içindedir de farkına varma büyüklüğünde bulunmaz,bulunamaz asla,,, çünkü korkaktır,yalnızca cehennemin ateşinden korkmaz,unuttuğu,kadim ve kudsi değerlerden dir esas korkunun çıkış noktası.
"..yaptıklarınızdan muhakkak sorumlu tutulacaksınız...",siz ey küçük adamlar,
yalnızca kurumuş bir yaprak misali inandım deyipte sınanmayacağınızı mı sanıyorsunuz,hoş inancınızında içi kof bir boşluk ya!!!
kıt alar boyu süre gelen bir tebliğ metodu neden var sanırsınız(!)
neden kıyamı sabitliği,yokmuş gibi sanır vahdeti hiç edersiniz(!)

ey ölü bedenler,ölü ruhlar,bilmez misinizki doğu da batıda allahındır,dilediğine dilediği şekliyle hükmeder.
yaradan,halim olan senin ,bizim terbiye edicimizin unutulduğu her kare,Onun lahzının gerekliliğini aksattığımız her an,uçuruma kadar sürükler.!
edindiğin rablere bakma boşuna koşmaz yardımına,tutmaz elini sen mağarada kaldığında,,ibrahimin ateşi misali serinlik olmaz sana elini yakan korlar!!..
bir kaosun içinde sürklenirken,kolay sanırsın karanlık dünyandan at gözlüğüyle insanlığa bakıp,kendi sefil durumununa acımak yerine,adli ilahinin hükümlerine laf atmayı!!!!!!

hüküm koyucu olan rab,adaletin ilk sahibi ,senin rablerine benzemez haşa,mizanda,tartıda ne denlidir hukuk anlayışı sende anlarsın,...,hayatın bitiş noktası diye adlandırdığın olay cereyan edince!

hukuk sınırını ,adli olanı ve bu anlamdaki tüm hudutları çizen rabbim,muhakkak ki,inandım diyene(!),ve hükümlerini yerine getirene ahlakını tamamlar!


ALLAH ın selamı üzerinize olsun...



DOĞRULAR TEK VE BİR OLAN HAMDIN SAHİBİ ALLAHA MAHSUSTUR,yanlışlar ise eksikliğime vede kısıtlı olan aklıma aittir!
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Mart 2009, 01:47   Mesaj No:6
Medineweb Kıdemli Üyesi
serpil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43
Üyelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 316
Konular: 35
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

hayatımda okuduğum ilginç bir makale.
ve pek anlamadım dersem geri zakalı muamelesi görürüm.
anladım anladım
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Kasım 2010, 21:55   Mesaj No:7
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Vuslat Zamanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12805
Üyelik T.: 19 Ekim 2010
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 86
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Uzun Hoş Bir O kadar da ağır
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2010, 00:38   Mesaj No:8
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Şimdi sen dinle büyük adam!
1-çaktırmadan ashabı kiramı aşağılama,hafife alma,muztehzi yaklaşma ve kindar davranma durumunu gözden geçirmelisin ki ,küçük kalmayasın,büyük adam!
2-Kuran ahlakı,senin bu tarz tebliğine tekme tokat girişir.Bu kuran ahlakı değil büyük adam!
3-islam alimlerini,mezheplerini,mürşitlerini küçülterek mi büyüyeceksin büyük adam!
4-kuranı heva ve hevesine göre yorumlaman,ihtiyacınız fazlasını dağıtın ayeti kerimesine yüklediğin anlam ile sırıtmaktadır büyük adam! eğer anladığın mantık geçerli ise,zekat kurumu iptal demektir.
5-kurandaki cennet ve cehennem tasviri doğru olmayabileceğini söylemek,ve aklınca bu ayeti kerimeleri lastikleştirmek ve bende kuran ehliyim,ehli imanım demek çelişkidir be büyük adam!
6-ehli iman yani müslüman olan kişi ,günahkarda olsa müslümandır.iman ile amel farklı alandır.birbiriyle bağlantılı olsa da,amelinde sorun olanı tekfir edemezsin büyük adam! eğer tezin doğru olsa yer yüzünde mümin yoktur demektir.çünkü melek değiliz hiç birimiz.günahsız insan varmı dünyada? üstelik ahlaklı bir kafiri,günahkar bir müslümandan üstün tutmuşsun.kurana bak gel büyük adam!
7-islam holiganlık,sloğanik,zibidilik,muhatabını aşağılayan ukalalık dini değildir büyük adam! islam adap edep ahlak dinidir.vur kır kes as üz aşağıla dini hiç değil.edebiyat parçalama dinide değildir.lime tekulune mala tefalun...hep konuşacağına birazda tatbikatı denesen diyorum büyük adam!
8-doğruların yok değildir.doğruların uslubunun kurbanı olmuş,birilerini tahttan indirirken,başka birilerini tahtta oturtmuşsun.eşariyi alaşağı ederken,maturidiyi şutlarken,fıkhı izne gönderiken,Allahı tanrı ederken,kendince yeni yetmeleri yerleştirmişsin tahtta.farkındamısın büyük adam! yoksa küçük adamlar gerizekalıdır çaktırmaz bu sinsi zehirlerimi, mi diyorsun yoksa?
büyük adamsın büyük...!
küçük adamlar senin gibi uzun uzun çorba paça edebiyat parçalayamıyorlar maalesef.
yoruldu...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2010, 11:29   Mesaj No:9
Medineweb Acemi Üyesi
enes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27
Üyelik T.: 16Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 49
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şimdi sen dinle büyük adam!
1-çaktırmadan ashabı kiramı aşağılama,hafife alma,muztehzi yaklaşma ve kindar davranma durumunu gözden geçirmelisin ki ,küçük kalmayasın,büyük adam!
2-Kuran ahlakı,senin bu tarz tebliğine tekme tokat girişir.Bu kuran ahlakı değil büyük adam!
3-islam alimlerini,mezheplerini,mürşitlerini küçülterek mi büyüyeceksin büyük adam!
4-kuranı heva ve hevesine göre yorumlaman,ihtiyacınız fazlasını dağıtın ayeti kerimesine yüklediğin anlam ile sırıtmaktadır büyük adam! eğer anladığın mantık geçerli ise,zekat kurumu iptal demektir.
5-kurandaki cennet ve cehennem tasviri doğru olmayabileceğini söylemek,ve aklınca bu ayeti kerimeleri lastikleştirmek ve bende kuran ehliyim,ehli imanım demek çelişkidir be büyük adam!
6-ehli iman yani müslüman olan kişi ,günahkarda olsa müslümandır.iman ile amel farklı alandır.birbiriyle bağlantılı olsa da,amelinde sorun olanı tekfir edemezsin büyük adam! eğer tezin doğru olsa yer yüzünde mümin yoktur demektir.çünkü melek değiliz hiç birimiz.günahsız insan varmı dünyada? üstelik ahlaklı bir kafiri,günahkar bir müslümandan üstün tutmuşsun.kurana bak gel büyük adam!
7-islam holiganlık,sloğanik,zibidilik,muhatabını aşağılayan ukalalık dini değildir büyük adam! islam adap edep ahlak dinidir.vur kır kes as üz aşağıla dini hiç değil.edebiyat parçalama dinide değildir.lime tekulune mala tefalun...hep konuşacağına birazda tatbikatı denesen diyorum büyük adam!
8-doğruların yok değildir.doğruların uslubunun kurbanı olmuş,birilerini tahttan indirirken,başka birilerini tahtta oturtmuşsun.eşariyi alaşağı ederken,maturidiyi şutlarken,fıkhı izne gönderiken,Allahı tanrı ederken,kendince yeni yetmeleri yerleştirmişsin tahtta.farkındamısın büyük adam! yoksa küçük adamlar gerizekalıdır çaktırmaz bu sinsi zehirlerimi, mi diyorsun yoksa?
büyük adamsın büyük...!
küçük adamlar senin gibi uzun uzun çorba paça edebiyat parçalayamıyorlar maalesef.
yoruldu...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Temmuz 2012, 11:08   Mesaj No:10
Medineweb Kıdemli Üyesi
serpil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43
Üyelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 316
Konular: 35
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şimdi sen dinle büyük adam!
1-çaktırmadan ashabı kiramı aşağılama,hafife alma,muztehzi yaklaşma ve kindar davranma durumunu gözden geçirmelisin ki ,küçük kalmayasın,büyük adam!
2-Kuran ahlakı,senin bu tarz tebliğine tekme tokat girişir.Bu kuran ahlakı değil büyük adam!
3-islam alimlerini,mezheplerini,mürşitlerini küçülterek mi büyüyeceksin büyük adam!
4-kuranı heva ve hevesine göre yorumlaman,ihtiyacınız fazlasını dağıtın ayeti kerimesine yüklediğin anlam ile sırıtmaktadır büyük adam! eğer anladığın mantık geçerli ise,zekat kurumu iptal demektir.
5-kurandaki cennet ve cehennem tasviri doğru olmayabileceğini söylemek,ve aklınca bu ayeti kerimeleri lastikleştirmek ve bende kuran ehliyim,ehli imanım demek çelişkidir be büyük adam!
6-ehli iman yani müslüman olan kişi ,günahkarda olsa müslümandır.iman ile amel farklı alandır.birbiriyle bağlantılı olsa da,amelinde sorun olanı tekfir edemezsin büyük adam! eğer tezin doğru olsa yer yüzünde mümin yoktur demektir.çünkü melek değiliz hiç birimiz.günahsız insan varmı dünyada? üstelik ahlaklı bir kafiri,günahkar bir müslümandan üstün tutmuşsun.kurana bak gel büyük adam!
7-islam holiganlık,sloğanik,zibidilik,muhatabını aşağılayan ukalalık dini değildir büyük adam! islam adap edep ahlak dinidir.vur kır kes as üz aşağıla dini hiç değil.edebiyat parçalama dinide değildir.lime tekulune mala tefalun...hep konuşacağına birazda tatbikatı denesen diyorum büyük adam!
8-doğruların yok değildir.doğruların uslubunun kurbanı olmuş,birilerini tahttan indirirken,başka birilerini tahtta oturtmuşsun.eşariyi alaşağı ederken,maturidiyi şutlarken,fıkhı izne gönderiken,Allahı tanrı ederken,kendince yeni yetmeleri yerleştirmişsin tahtta.farkındamısın büyük adam! yoksa küçük adamlar gerizekalıdır çaktırmaz bu sinsi zehirlerimi, mi diyorsun yoksa?
büyük adamsın büyük...!
küçük adamlar senin gibi uzun uzun çorba paça edebiyat parçalayamıyorlar maalesef.
yoruldu...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yahu Adam Öldü Adam nurşen35 Serbest Kürsü 2 12 Temmuz 2018 11:07
Tam adam, yarım adam ve sıfır adam... nuryuzlum Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 6 11 Kasım 2012 23:45
Çocuklar için sesli hikaye Uçurtma Çocuk DİNLE / İNDİR MERVE DEMİR Çocuk ve Aile Sağlığı 0 14 Nisan 2009 11:14
Görüntülü Namaz Anlatımı [DİNLE] MERVE DEMİR Videolar/Slaytlar 0 10 Nisan 2009 09:55
Abdülkadir Şehitoğlu Kamet İNDİR / DİNLE KuM TaNeSi Ezan-Kamet-Camii 0 09 Ocak 2009 04:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.