Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi:  31 Ocak 2009 (20:24), Konuya Son Cevap : 03 Şubat 2009 (11:31). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Ocak 2009, 20:24   Mesaj No:1
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tercihimiz ne olmalı… izzetmi zilletmi…?

Tercihimiz ne olmalı… izzetmi zilletmi…?

Siyonist terör devleti İsraillin son saldırılarında dünya Müslümanlarının gösterdiği tepki.
Aslında vahdete giden yolda atılan ilk adımlardır.
Ümmetin vahdetine yönelik atılan bu adımları yönetecek yönlendirecek İslami bir otoritenin ortaya konulması kaçınılmazdır.
Gazze şahsında dirilişe geçen yeniden bir uyanışa geçen dünya Müslümanlarını kontrol edebilecek ve vahiyle yürütecek bir İslam otoritenin kurulması ve kurulacak bu otoritenin tüm İslam topraklarında yaşayan idareye ehil emaneti koruyacak vahiyle inşa olmuş ve vahiyle inşa edebilecek bu İslam toplumunu doğru bir zemine taşıyacak alimlerin inisiyatif alması ve bu onurlu izzetli İslam toplumunu tüm siyasi politik ve dünyevi hastalıklardan arındırarak bölgede İslam’ın otoritesini sağlamak ve yeniden tüm dünyaya model olacak bir asrı saadet toplumu oluşturarak tüm insanlığın özlem duyduğu huzuru istikrarı kur’an ı canlı hayatın merkezine alarak ortaya koyabilmelidirler.
Son Gazze saldırıları ve buna mukabil batı(l)dünyasının ortaya koyduğu tavır.
Bize bir kez daha batı dünyasının üç maymunu oynadığını ve İslam söz konusu olunca Allah cc ayetinde belirttiği gibi küfrün tekmillet olduğunu göstermiştir.
Fakat batıyla beraber çoğu sözde İslam ülkeleri ve özelikle mısır yöneticileri de bu yapılan katliama karşı batı(l)dan yana tavır koyarak Medine’nin ibni übey bin selül karakteristiğini ortaya koymuştur .
Ama bu İslam ülkelerinin halkları bunun tam tersi Gazze nin yanında olduğunu ortaya koyarak adeta yöneticilerine tokat şiddetinde cevap vermiştir.
İşte Gazze işte kerbela Hz Hüseyin bir imtihandı ümmet için kerbela bir imtihandı zillete boyun eğmemeyi onurluca direnişin ve zulmün karşısında izzetli bir duruşu öğreten dik durmayı öğreten omurgalı olmayı öğreten bir mektepti ümmet için.
Ey İslam ümmeti İşte bugünün kerbelası Gazze filistindir ümmetin imtihanı. kerbelayı okurken ah keşke biz hüseynin yanında onunla beraber düşmana karşı savaş saydıkta onun uğrunda şehit olsaydık diyenler.
İşte Gazze samimiyetimizi ortaya koymanın zamanı imtihanı veremeyenlere karşı imtihanı verenlerden olabilmenin imkânı ve fırsatıdır Gazze.
Bu gün islamın diriliş günüdür bugün yeryüzünde yaşayan tüm mazlumları sahiplenmenin günüdür.
Gelinen noktada İslami bilince sahip olan tüm Müslümanların bulundukları coğrafyada vahdete yönelik gereken tüm adımların atılması noktasında üzerlerine düşeni yapmak zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.
Özelikle dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi özelde tüm İslam dünyasında genelde bölge şartlarına göre bölgede yaşayan Müslümanların sağlıklı bir iletişim ve diyalog içinde olarak bölgede yapılabilecek programlar üzerinde gerekli bilgi ve tecrübeleri istişare ederek bölgede atılacak adımların atılması için sorumluluk bilinciyle tüm bu faaliyetleri yürütecek bir istişare toplumu oluşturularak Müslümanların ihtiyaçlarına cevap verilebilmeli.
Gazze ekseninde oluşan bu ümmet olma şuurunu iyi değerlendirerek Müslümanları vahdete giden bu adımlarda doğru bir şekilde ve tabiî ki vahiyle yönlendirmek gerekir.
Gazze islamın ümmetin ve tüm müslümanım diyenlerin sahiplenmesi gereken ve yılardır Filistin topraklarında İslam düşmanlarına karşı direnen aziz İslam alimleri İslam erleri ve ümmetin izzetini korumak için hayatlarını feda eden şehitlerin kanlarıyla sulanan İslam beldesidir.
Şeyh Ahmet yasin(ra)felçli bedenine rağmen yılarca Siyonist Yahudilerin zindanlarında işkencelerinde kalmasına rağmen o felçli bedeniyle adeta kerbelada Hz hüseynin dediği gibi diyordu heyhatuminezzile İslam için öleceksem ey kılıçlar alın canımı diyordu.
Nitekim İslam ümmetini rabbine şikâyetinde bu onurlu duruşu gürüyoruz.
İslam alimleri ve Müslümanlar Gazze yi çok doğru bir yaklaşımla analiz etmelidirler Gazze dünya Müslümanları için vahdet için çok güzel bir fırsattır.
Müslümanlar olarak Bunu değerlendirmek zorundayız bugün Müslümanlar ayaktayken bugün vahdete giden yolda eğer gerekli adımlar atılırsa Siyonizmin ve üç maymunu oynayan batı(l)dünyasının uzun vadede yaşama şansı yoktur.
Müslümanlar için iki tercih var
Ya zilletle yaşayacaklar zulme boyun eğerek zelil olacaklar.
Yada izzetle şerefle tevhidi bir duruşla zulme karşı kıyam edecekler.
Ve selam
Abdurrahman ALMAZ
30-01-2009
Malazgirt
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medine-web 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mustafa İslamoğlu Sözler Medineweb.net Videolar Mihrinaz 2 203 30 Nisan 2023 15:51
Şirk Hakkında Kuran Ne Diyor? Medineweb.net Videolar Medine-web 0 162 29 Nisan 2023 17:52
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE Hacc-Umre-Kurban Medine-web 0 939 27 Nisan 2020 20:40
T.B.Teknolojileri-2 Vize Konuları Ozet(2017) Temel Bilgi Teknolojileri 2 Medine-web 3 2603 06 Ekim 2017 19:31

Alt 31 Ocak 2009, 22:14   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cvp: TERCİHİMİZ NE OLMALI… İZZETMİ ZİLLETMİ…?

Abdurrahman bey güzel yazmış,
Bence mesele gazzeden ziyade her islam ülkesinin kendi meselesidir. Yani kendi özgürlüğünü elde demeyen biri gazzeye özgürlük bahşedemez.
İslam ülkelerinin kralları değişmedikçe hiç bir şey değişmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Şubat 2009, 11:03   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: TERCİHİMİZ NE OLMALI… İZZETMİ ZİLLETMİ…?

Filistinliler Dünyanın en büyük hapishanesinde mahsur kalmış insanlar...
Biz müslümanlar her gün namazlarımızda Allah'ı zikredip "iyyake nabudu" derken tvlerin başında üzülmekten başka bir icraat göstermemiz ne kadar acı...
Hele birde bazıları "araplar hainlik etti", "sattılar ülkelerini" diye bu durumu nerdeyse sevinçle karşılamalarıda ümmetin vahametini ortaya koyan başka bir örnek..
Az değil 1300 kişi bunlar hep bize "mahkeme i kübrada" aleyhimize tanıklık etmek üzere şehit oldular..

Yazıdada çok önemli konulara parmak basılmış dile getirilmiş..
İnşAllah bizler tercihi izzet olanların oluşturduğu zümreye dahil oluruz...
Allah c.c razı olsun...
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Şubat 2009, 11:31   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:cennet36 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 882
Üyelik T.: 10 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 14
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: TERCİHİMİZ NE OLMALI… İZZETMİ ZİLLETMİ…?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnsanlığın bittiği an, izzet ve zilletin apaçık ortaya çıktığı yer ?GAZZE?
Bir tarafta yıllardır muhasara altında inim inim inleyen izzetli ve onurlu Filistin halkı
Diğer tarafta ise saltanat ve koltuk uğruna izzetsizliğe razı olmuş liderler
Bir taraftan açlığın, sefaletin, ilaçsızlığın kısacası herçaresizliğin hakim olduğu ?GAZZE? ve bir avuç müslüman
Diğer tarafta ise zalimlerle her türlü işbirliğine razı olan kukla yöneticiler
Bir tarafta onuru ve izzetleriyle şehit olanlar!..
tarafta izzetsiz ve onursuzca kendi kardeşlerini suçlamanın onursuzluğunu yaşayanlar!..
İzzetsizliğe razı olup, zalimlerle işbirliği yapanlar bunu iyi bilmeliler ki, Zalimler sistemlerini kurarlarken kullandıkları malzemeleri, sistemlerini kurduktan sonra çöpe atarlar.



Şu anda Filistin halkına ihanet edenler gün gelecek kendisi ve kendisi gibi ihanet çeteleri tarihin zalimler çöplüğünde yerlerini alacaklardır. Buna mukabil izzet ve şerefleriyle ayakta durmasını bilenler, izzet ve şereflerinin mücadelesini verenler mutlaka kazanacaklardır.
İzzeti ve onuruyla yaşamakta olan müslümanın kaybettiği/kaybedebileceği hiçbir şey yoktur. Onları ölü saymayın onlar, çünkü yüce rabbimiz onlar hakkında şöyle buyurmaktadır: ?Allah yolunda öldürülenleri sakın 'ölüler' saymayın. Hayır, onlar, Rableri katında diridirler, rızıklanmaktadırlar.(Al-i İmran:169)?

Şu anda dünya ülkelerinin liderlerinden bir kısmının insanlığın kanını durduran bu vahşeti sadece sözle kınamaları zalim İsrail?in saldırılarını durdurmaya yetmez. Zalim İsrail?in yaptığı vahşetin yanına kar kalmaması için başta Türkiye olmak üzere Arap ülkelerinin liderlerine müslümanlar gerekli yaptırımları yapmaları için baskı uygulamak zorundadırlar. Söylenecek söz bulamıyor ve rabbimize havale ederek hep birlikte duaya davet ediyorum. Ancak şunu da belirteyim ki, dua aynı zamanda harekete geçmektir. Aksi halde sadece telaffuz yetmiyor çünkü yüce rabbimiz: ?Onlarla çarpışınız. Allah, onları sizin ellerinizle azaplandırsın, hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin, mü'minler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun.(Tevbe:14)

Eğer ne yapabiliriz diyorsanız:

Katil ve rezil Siyonist rejim Gazze?den zillet içinde defoluncaya kadar tüm sorumlu ve duyarlı müslümanları yarından itibaren protestolar yaparak tepkilerinizi ortaya koyun.

Başta kendi bulunduğunuz bölge milletvekillerine telefonlar mesaj yollamak yoluyla, internetten e-mail yoluyla, forum sayfaları aracılığı ile ve daha başka yollarla Allah rızası için mutlaka ulaşın.

Hükümet temsilcilerinin harekete geçmesi ve İsrail?le diplomatik ilişkileri askıya almaları konusunda harekete geçirin.
Yahudi ve işbirlikçilerinin gazete, dergi ve mallarını almayarak ekonomik destek sağlamayın.
Ve dua edelim, çünkü duadan başka silahımız yok:
Ey kendisinden başka ilah olmayan Allah?ım!..
Ey Hannan, Mennan olan Rabbimiz!..
Ey merhametlilerin en merhametlisi!..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bir duruşumuz olmalı… İslaminesil Serbest Kürsü 6 29Haziran 2014 14:51
İnsan kalbi olmalı, nefsi için konuşmamalı…/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 0 31 Ağustos 2013 20:11
Kalp dingin, niyet ilk adım olmalı…/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 0 26 Ağustos 2013 14:56
Nazarın hüsnü hal içinde olmalı, sevgi barındırmalı…/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 0 25 Ağustos 2013 13:38
Hasretin ruhi olmalı, kalbin sevdasıyla yanmalı…/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 0 17 Ağustos 2013 15:21

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.