![]() |
Yurdun dört bir trafını gezmek iyi gelir ewlere tıkıldığımız şu günlerde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Yaz dostum, Bir dünya ki haklı haksız karışmış. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Evin gençlerinin dinlediği müziklere baktım. Neşet Ertaş, Barış Manço, Ahmet Kaya, Yıldırım Gürses en popüler haliyle Sezen Aksu var. Şaşırdım. Başka dinlenecek kimse yok dediler. İçlerine 80-90 lar kaçmış hepsinin.)) Şöyle biraz dinledim... Bir garip yolcuyum hayat yolunda.. Yolunu kaybetmiş perisanim ben.. Geç geç diğerine geç... Mevsimler yas tutup güller ağlasın.. 80'lerde mecburi yolculuk yaptirdilar. Dağıldım toplayın beni.)) Yalnız hepsi çok güzel bestelermiş. Acaip bir yolculuk oluyor. Milenyum gençlerinin dinliyor olması ayrica güzel. Bende size beyefendi bir kişilik olan Yıldırım Gürses bestesi hediye edeyim. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Diyarbakır ortasında vurulmuş uzanırım Ben bu kurşun sesini nerede olsa tanırım Bu dağlarda gençliğim cayır cayır yanarken Ay vurur gözyaşıma ben gecede kalırım ben gecede kalırım Bu dağlarda gençliğim cayır cayır yanarken Ay vurur gözyaşıma ben gecede kalırım Üzülme sen üzülme başını öne eğme Gün olur kavuşuruz dert etme Diyarbakır Ağlama sen ağlama kanlı bezler bağlama Bu yangın söner birgün ağlama Diyarbakır Diyarbakır yolunda toz olmuş dağılırım Bu hırçın depremlerle sarsılırım kanarım Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken Gün doğar yaylalara kahrımdan utanırım kahrımdan utanırım Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken Gün doğar yaylalara kahrımdan utanırım Ey fırtınalı bayır ey mazlum Diyarbakır Dağlarında kızıl ateş alnında kızıl bakır Çiğdemler solar gibi anneler yanar gibi Dizlerine döküldüm ağlama Diyarbakır Ey fırtınalı bayır ey mazlum Diyarbakır Dağlarında kızıl ateş alnında kızıl bakır Çiğdemler solar gibi anneler yanar gibi Dizlerine döküldüm ağlama Ahmet Kaya |
Langıdılanlan langıdılanlan Samsak döveci Gümbüdü gümbam gümbam gümbam Ebe gümeci Ebelerin ilacıdır ebe gümeci Uyuz eşek yoncasıdır ebe gümeci Ege yöresine ait ne olduğu bilinmeyen her yerde karşıma çıkan ne bu lan dediğim türkü m20 Sarımsak dòvecwğine türkü yazılırsa böyle olurdymdm |
Kapatın gözlerinizi dinleyin 😌 Nece olduğunun önemi yok. Anlamak için dili bilmeye gerek yok. Duygusu ortak süper bi türkü. Aynur Doğan/ Dar hejiroké [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sırtımda bunca yük varken Halden anlamayan yari neyleyim Gidiyorsa gitsin neyleyim Bitiyorsa bitsin neyleyim Halden anlamayan yari neyleyim Neyleyim beni ateşe atanı Neyleyim sözünü unutanı Kıranı dökeni, ciğerimi sökeni Gül sandım, dikeni neyleyim |
Yola bakın belki gelen babamdıraglynb [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Geçenler de tv de bir dizide duydum ilk deda bu türküyü hiç duymamışdım şimdiye kdar nasıl içden yazılmış her satır o kdar samimi ki beni aldı nerelere götürdü göz yaşlrımı tutamadım “hele bakın belki gelen babamdır” nasıl özlem yüklü :( gidenler gelmiyor malesef hayattayken ana babalarımıza öfkelendiğimiz o zamanlar anlamayız neden bana böyle yaptı neden hakkımda bu kararı verdi diye öfkeleniriz ana baba olunca anlarızki aslında onlr bizim iyiliğimiz için uğraşıp duruyorlarmış meğer . Ölüm çok soğuk hele sevdiğin birini kaybetmek öyle acıki ilk zamanlar o acı hiç dinmeyecek sanır insan zamanla alışılıyor işde alışmak zorundasın. Kartal edit senin bu türküye içlendiğine göre seninde baban vefat etmiş galiba ? Yada çok uzaksınız? |
SAAT: 15:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.