![]() |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Ragıb El İsfahani'nin Müfedat adlı kitabını Türkçeye kim,hangi yayınevi ve kaç cilt halinde çevrilmiştir? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Pınar yayınevinin Müfredat kitabı 2007 yılında tercüme edildi.Benim sorudan kasıtım Türkçeye çevrilen ilk çevirisi idi.Onu da söyleyebilirsen iyi olur.2006 yılında çevrildi kitap ve 2 cilt olarak.Yayınevini ve tercüme edeni söyleyebilir misin?(Tercümeyi yapan kişi bu konuda yetkin kişi) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Kur’an’ı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabe’nin yanına vararak Kur’an’ı Azimüşşan’ın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir? a-)Hz. Zübeyr b-)Hz. Bilal c-)Abdullah bin Mesut d-)Abdurrahman b. Yezid Kimse soru sormuyor bir tane sorayım dedim :) |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması c-)Abdullah bin Mesut .............................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğru Fecr abi sıra sizde |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması İslam Tarihinde okçuların emiri-komutanı olarak meşhur olan sahabe kimdir? A-ABDULLAH B.CÜBEYR B-SAD B.EBİ VAKKAS C-HALİD B.VELİD D-USAME B.ZEYD |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması ABDULLAH B.CÜBEYR ....... mi? |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması Doğru cevap sıra sizde .................. |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması SORU: Yaşı yirmiyi geçmediği halde, aralarında büyük sahabelerinde bulunduğu, Bizanslılara karşı savaşacak İslam ordusuna Rasulüllah (s.a.v.) tarafından komutan atanan sahabe kimdir? a-)Kab Bin Malik b-)Süfyan İbni Avf c-)Murare Bin Nebi d-)Üsame Bin Zeyd |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması d-)Üsame Bin Zeyd ................................ |
SAAT: 06:56 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.