Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2010, 16:32   Mesaj No:22

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Maide 44 ayetinde belirtilen Tevrat indirildikten sonra Allaha teslim olmuş nebilerin kimler olduğunu Enam 83- 89 ayetleri açıklar. Hz. Yunus, Hz. Eyüp, Hz. İlyas, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Zekeriya, Hz. Yahya.

Enam 83- 89 ayetileriyle isimleri açıkça zikredilen Hz. Yunus, Hz. Eyüp, Hz. İlyas, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Zekeriya, Hz. Yahya peygamber

Bu peygamberler resul muydu, nebi miydi ? Sadece nebi veya sadece resul mu ? Yoksa her ikisi hem resul ve hem de nebi mi ?

Resul kendisine verilen veya indirilen kitap sahibi ise resulun yeni bir kitabı olacağıdır.
Ayette isimleri zikredilen peygamberler Resul değil, sadece Nebidirler diyenlere ( Nebilere kitap verilmez . Nebi ,resulun kitabını tasdik eder diyenlere ) kuran bu görüşe onay vermiyor.

İşte enam 83-89 ayetleri nebilere de kitap verildiğini apaçık söylüyor.( Bazı resullere verildiği gibi )

EN'AM 89.İşte bunlardır kendilerine kitap, hükmetme gücü ve NÜBÜVVET verdiklerimiz. Şimdi şu insanlar bütün bunları inkar ederlerse biz, bunları inkar etmeyecek bir topluluğu onlara vekil ederiz.


Ayetlerde görüldüğü gibi isimleri apaçık zikredilen Allahın elçilerine Kitap verilmiş yani Nebilik verilmiştir.Ayetten anlaşılacağı üzere kendilerine kitap verilenlerin nebi olduğu kuran kendisi açıklamaktadır..Kendilerine kitap verilen nebiler nasıl olur da elçilik görevinde bulunmazlar! Her Nebi kendisine verilen kitapla insanlara resullük görevi yapmakla yükümlüdür .

Nebilerin kitapla elçilik yapması Resullük Görevi değilse nedir ? Resul olma nebinin görevi değil midir ? Görevidir.

Maide 44 ayetinde zikredilen nebilerin aynı zamanda Bakara 87 ayeti ile ifade edilen resulerden olması pek muhtemel. Bakara 37 ayeti musadan sonra gönderilen resuller derken, maide 44 te bunların bazılarının kim olduklarını hem de nebi kimlikleriyle sayarak açıklar. Çünkü Resul ve Nebi arasında bir fark yok.

Kuranda Resul ve Nebi kavramları eş anlamlı olarak birbirinin yerine kullanılmıştır diyerekten de kavram kargaşası yapmayalım. Eğer Resul ve Nebinin her ikisi de eş anlamlı ise diğer kavramlara ihtiyaç duyulmaz tek kavramla herşey anlatılırdı .

RESUL VE NEBİ EŞ ANLAMLI KELİMELER DEĞİL FAKAT HEPSİ AYNI ZATI İŞARET EDER. AYNI PEYGAMBERİN HER İKİ VASFIDIR

DEVAMI VAR




__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla