Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ekim 2010, 13:44   Mesaj No:67

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Sayın Yitiksevda, gerçekten verdiğiniz örnekler çok doğrudur. Allah peygamberimizin sesinden fazla yükseltmeyin der bizlere, çünkü peygamberimiz aldığı görev olarak kur'anı tebliğ etmekti de ondan. Bugün onun sünneti, sözleri dediğimiz bilgilerin, binlercesinin onun sözleri olmadığı anlaşıldı ve hurafe diye Diyanet İşleri başkanlığı bile, günümüzde bu konuda kitaplar bile yayınladı.

Peygamberimiz kur'anın hüküm vermediği bir konuda hiçbir hüküm vermeyeceğini kur'an çok açık ve net iletir bizlere. Peygamberimizin kadınların imamlık yapamaz diye bir hükmüde yoktur zaten. Gerçi peygamberimiz söylemediği halde onun adına uydurulan okadar çok sözler varki. İşte bizlere düşen aklı kur'an ile birleştirip hangi sözün doğru olduğunu anlamak olmalıdır. Kur'an dışından günümüze gelen hiç bir bilgi için, kur'an gibi korunmuş diyemeyiz. Bunu kur'an onaylamaz. Bu bilgileri kur'an ile karşılaştırmadığımız sürece yanılma riskimiz her zaman yüksek tir.

Değerli arkadaşım elbette siz söylediklerinize inanıyorsanız size saygı duyarım. Ne siz benim gibi düşünmek zorundasınız, nede ben sizin gibi düşünmek zorundayım. Çünkü imtihan günü yanımızda kimseyi bulamayacağız. Bizle birlikte olan yanlız yaptıklarımız, inandıklarımız ve kullandığımız akıl olacaktır. Hesabı verirken Rabbim soracak, sana verdiğim aklı ne kadar kullandın diye.
Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla