Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2010, 22:31   Mesaj No:77

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

O zaman size şöyle bir sorum olacak Kur'an Kadınlara imamlık yapamaz diye bir şey demiyor diyorsunuz...

Kur'an o zaman Neden Allah Resulüne itaati şart koşuyor Yalnızca Allah'a itaat edin Resulün dedikleri ve açıkladıkları sizin için bir şey ifade etmez de diyebilirdi ?

Eğer böyle bir şey olsa idi Bizlerin anneleri eşleri vb Fatımadan Zeynebten Aişeden Haticeden daha muttakiler!! demek ki Allah aşkına gecesi gündüzü Allah'ın resulü ile birlikte olan Kur'an ve onun terbiyesinde yetişmiş Hanımları Kızı vb böyle bir davranış sergilemişlermi Allah resulü ve Hanımları Kızı bizim kadar düşünemiyorlarmıydı O Zorluklara katlanan ve Allah'ın dini uğrunda zerre tereddüt göstermeden İnandığı gibi yaşayanlar .

Nefislerine sahip çıktıklarının çeyreğini biz yapamıyorken onların dahi böyle bir şeyi ne gündeme getirdikleri nede yaptıkları yok iken lütfen ALLAH'IN Kur'an'daki dinini şöyle olmazmı böyle olmazmı diyeler ile Allah'tan daha Allah'çı Peygamberden Daha Peygamberci Takvalı kullarından daha Takvalı imiş gibi göstermeye çalışmayalım Rabbimiz Kimin ne Fıtratta olduğunu ve hangi hususta daha takvalı ve becerili olacağını bizden çok iyi bilmektedir Allah bizim bilmediklerimiz bilir bizede haddimizi bilmek düşer...

Rabbinin sözü doğruluğun ve adaletin doruğuna erdi. O'nun sözlerini hiçbir güç değiştiremez. O her şeyi işitir ve bilir.
(Enam-115)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla