Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2010, 13:20   Mesaj No:81

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Sayın Abdulmelik siz sanırım söylediklerimi yanlış anladınız. Ben Ülkemizde ki imamlık konusunu eleştirmedim, bu bizim ülkemize has kılınan bir durumdur diye izah ettim. Daha sonra açıklamam, yani normalinde imamlık bir meslek değildir onun için konumuz olan kadının imamlığı nın olamayacağını buna bağlamamız doğru olmaz örneğini verdim. Tekrar söylüyorum, keşke bugün ülkemizde ben imam olsaydım da topluma kur’anı anlatabilme imkânım olsaydı. Böyle bir olgunun oluşması değildir yanlış olan, yanlış olan dini yalnız bu görevlilerin bileceğini söylemektir.

İslam tarihini eleştirmedim, eleştirdiğim İslam ı geçmiş zamana göre değil çağımıza göre kur’anı anlamamız gerektiğinin izahıydı. Hiç bir tarihi yargılamak kimseye düşmez. Bunu yapmak ise aptallık olur.
Cevabınızın sonunda şöyle söylemişsiniz.

(son olarak kadının imamlığına hoş bakmıyorum ve şahsım olarak onaylamıyorum.)


Değerli arkadaşım, bakın bu cümlenizi analiz edelim isterseniz. Bu cümlenin verdiği sonuçtan anlaşılıyor ki, kadının imamlığına siz, geçmişte örneği olmadığı için ben onay vermiyorum diyorsunuz. Bu sizin düşüncenizdir saygı duyarım, sözümde olamaz. Peki, arkadaşım şöyle söyleyebilir misiniz? Kadının imamlığına Allah yani kur’an izin vermez diyebilir misiniz? Asla söyleyemezsiniz. Hatırlayınız lütfen Allah ne diyordu ayetlerinde?

Kehf 54; Yemin olsun, biz, bu Kuran'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerle gözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkun olanıdır.

İsra 89; Yemin olsun, biz bu Kur'an'da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık. Ama insanların çoğu inkâr ve nankörlükten başka bir şeyde diretmediler
.


Size sormak isterim, Allah her türlü örneği sizlere verdim diyor. Acaba bu örnekler neleri kapsıyor olabilir? İşte burası çok önemli. Allah kur’an da yapmamızı ve yasakladıkları her şeyi açıkça örnekler verdiğini söylüyor. Peki ya kur’an da yoksa, örneğin kadının imamlık yapacağı ya da yapamayacağı ile ilgili konu. İşte olmayanlarda bizlerin serbest alanlarımızdır. Bakın bu konuda peygamberimiz hadisinde ne güzel açıklıyor bu konuyu ve ne diyor bizlere.

Allah bazı farizalar vazetmiştir, onları aşmayın. Bazı hadler koymuştur, onlara yaklaşmayın. Bazı şeyleri haram kılmıştır, onları yapmayın. Bazı şeyleri de unutmaksızın size rahmet olması için hatırlatmamıştır, onları da araştırmayın. Mahmud Ebu Reyye, Muhammedi Sünnetin Aydınlatılması, sayfa 403


Bakın peygamberimiz ne kadar güzel söylemiş. Bazı şeyleri de unutmaksızın size rahmet olması için hatırlatmamıştır, onları da araştırmayın. Yorum ve karar sizlerin.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla