Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2010, 19:32   Mesaj No:86

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Güzel bir örnek vermişsiniz. Şimdi size soruyorum peygamberimize dahi vesvese veren şeytan ya da fitne fesat insanlar, acaba bu vesveseyi namaz kılarken mi vermişleridir? Elbette hayır. Şimdi tekrar soralım kendimize şeytanın vesvese vermesinin insanın üzerindeki etkisi mutlak mıdır, yoksa Rabbin izniyle midir? Elbette Rabbin izniyledir. Peki, şeytanın vesvesesi ne zaman işe yarar? Tabiî ki Allah ın önerdiği yoldan gitmeyen ya da gitme özenini göstermeyenlere. Allahın istediği yoldan gitmeyen, onun rehberinden habersiz insanlara yaklaşan şeytanın vereceği vesvese için, elbette Allah izin verir müdahale etmez. Allah elçisine ne diyordu, İslam ı yayarken tebliğ ederken? Neredeyse sen onlara meylediverecektin, seni doğru yola biz çevirdik. Demek ki o insan kılığındaki şeytanlar, peygamberimizi aldatmak istiyor, ama Rabbim buna izin vermiyor, İşte Allahın bu şefkati, onun ihlaslı, imanlı tüm kulları için geçerlidir, bunu kur'an söylüyor.

Dikkat edin verdiğim tüm örnekler, namaz kılarken değil, hayatlarında yaşarken olan olaylardır. Allah kulunun kendisine teslim olduğu o anda, gerçekten samimi ve ihlâslı bir kuluysa, nasıl olurda huzura durduğumuz o anda şeytanın vesvese vereceğini ve buna kimsenin, hatta rabbin bile engel olmayacağını söyleriz? Şeytan bu kadar mı güçlü? Hayır, dostum hayır. Şeytan şeytanlaşmış kalpleri esir alır. Rahmanın aşkıyla, nuruyla yanan kalpleri hele hele Yüce Rabbimin huzurunda asla ve asla esir alamaz. Buna gücü yetmez.


Siz bunun tersini düşünüyorsanız bu elbette sizin düşüncenizdir, buna sözüm olamaz. Bakın kadının imamlık yapamayacağını kanıtlamak adına, konu nerelere kadar geldi. İsterseniz bu konuya son verelim. Hüküm Rabbimindir, hesap günü her şey ortaya çıkacaktır. En azından şeytan ile Rabbimi karşı karşıya getirmeyelim, çünkü bunu yapmak bile bizleri günaha sokar diye düşünüyorum. Sizde, bende düşüncelerimizi söyledik. Gerisi insanın kendisine kalmıştır. Hiç kimseye bir düşünceyi ve inancı kabul ettirmek değildir amacımız. Her insanda akıl ve mantık var. Elimizde de rabbin rehberi, isteyen istediğini seçer inanır uygular.

Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla