Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2010, 10:59   Mesaj No:91

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Değerli arkadaşım ayetin içinden bir kelime alarak mana çıkarmak şeklinde bir metod olamaz. Çünkü onunla birlikte bahsedilen kelimelerin ve manasının kimlere hitap ettiğini anlayabilmen için ayeti bir bütün olarak düşünmek gerekir. Ayrıca bazen buda yetkez kur'anı bir bütün olarak düşünmek gerekebilir. Sizin bahsettiğiniz kitaplarıda elbette gerektiğinde okuyorum, çünkü her insandan mutlaka birşeyler öğrenilir. Bazen hatalarından ders alırsınız, bazen bilgilerinden.

Bahsettiğimiz ayette dikkat ederseniz saydıkları şeyler kimlere süslü gösterilmiş diyor Allah? ( şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi.) Demekki tüm insanlara süslü gösterildi. Burada siz insanlar sözünden yanlız erkekler anlayabilirmisiniz? Burada ilk sesleniş toplumları yöneten, erkek erkil yönetime sahip erkeklerin gücü ellerinde tutmalarından dolayı, ilk sesleniş erkeklere gibi olmakla birlikte, tüm insanlara seslenildiğini ayetin devamında görüyorsunuz. Daha açıkcası Rabbin saydıkları her şey hem erkeğe hemde kadına süslü gösterildiği anlatılıyor. Siz sayılan mal, mülkün, evlatlar, erkekler kadına süslü gösterilmediğini söyleyebilirmisiniz? İşte bir kelimeden yola çıkarsak ayet böyle yanlış anlaşılır.

Elbette her insan kendi inandığı şekilde kur'anı anlamaya çalışacaktır. Buna kimse karışamaz. Benim söylediklerim beni bağlar, çünkü ben yaptıklarımdan sorumluyum. Hiç kimseye benim gibi düşüneceksiniz bu en doğrusudur diyemem. Allah her insana akıl vermiş ki düşünsün öyle iman etsin diye.

Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla