Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2010, 16:13   Mesaj No:97

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
HALUK
Lütfen şunu unutmayalım, şeytan nefsini ıslah etmiş bir insan ile uğraşamaz, uğraşsa da emeline ulaşamaz, çünkü şeytanın gücü insanlar üzerinde sınırlıdır.
Şeytan nefsini ıslah etmiş bir insan ile uğraşamaz,Öncelikle hatalı olan şu Cümleyi düzeltelim:

Şeytanın en çok uğraştığı kişi nefsini ıslah etmiş olan kişidir. Onu daima gözetir durur. Ancak nefsini islah etmiş olan kişiye şeytan şu ayet mucibince zarar veremez.

ARAF-
201- "Allah'tan korkanlar şeytandan gelen bir dürtmeye bir kışkırtmaya uğradıklarında, Allah'ın uyarılarını hatırlar ve hemen gerçeği görürler. "

Alıntı:
BEDİİ HAMİT

Bence tam aksi bir durum.

Şeytan namaz esnasında kulun Rabbiyle bağlantı kurduğu sırada, Yani kulun rab ile konsantrasyonu en üst seviyede olduğu zaman bu tür vesveseleri veriyor. Çünkü Konsantrasyonu bozmak istiyor.

Şayet Kulun Namaz esnasında rabbiyle konsantrasyonu yoksa zaten ona ilişmez. Bu durum şeytanın en çok sevdiği ve en çok arzu ettiği bir durumdur.
Alıntı:
Kurtmehmet

doğru yolda ALLAH,IN CC yolunda olan kişiye şeytan her zaman vesvese verecektir. ALLAH,IN huzurunda kovulurken ne demişti doğru yalda olanı yoldan cıkartmak için her yolu deneyeceğim ancak sapmış olanlar onlar zaten şeytanın askerleridir. ona vesvese vermesine gerek yokki insanın son nefesine kadar nefsiyle [şeytanıyla]mucadele etmesi gerekir ki şayet doğru ALLAH,IN yolundaysa SAYGILAR EFENDİM
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla