Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2010, 00:38   Mesaj No:8

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Şimdi sen dinle büyük adam!
1-çaktırmadan ashabı kiramı aşağılama,hafife alma,muztehzi yaklaşma ve kindar davranma durumunu gözden geçirmelisin ki ,küçük kalmayasın,büyük adam!
2-Kuran ahlakı,senin bu tarz tebliğine tekme tokat girişir.Bu kuran ahlakı değil büyük adam!
3-islam alimlerini,mezheplerini,mürşitlerini küçülterek mi büyüyeceksin büyük adam!
4-kuranı heva ve hevesine göre yorumlaman,ihtiyacınız fazlasını dağıtın ayeti kerimesine yüklediğin anlam ile sırıtmaktadır büyük adam! eğer anladığın mantık geçerli ise,zekat kurumu iptal demektir.
5-kurandaki cennet ve cehennem tasviri doğru olmayabileceğini söylemek,ve aklınca bu ayeti kerimeleri lastikleştirmek ve bende kuran ehliyim,ehli imanım demek çelişkidir be büyük adam!
6-ehli iman yani müslüman olan kişi ,günahkarda olsa müslümandır.iman ile amel farklı alandır.birbiriyle bağlantılı olsa da,amelinde sorun olanı tekfir edemezsin büyük adam! eğer tezin doğru olsa yer yüzünde mümin yoktur demektir.çünkü melek değiliz hiç birimiz.günahsız insan varmı dünyada? üstelik ahlaklı bir kafiri,günahkar bir müslümandan üstün tutmuşsun.kurana bak gel büyük adam!
7-islam holiganlık,sloğanik,zibidilik,muhatabını aşağılayan ukalalık dini değildir büyük adam! islam adap edep ahlak dinidir.vur kır kes as üz aşağıla dini hiç değil.edebiyat parçalama dinide değildir.lime tekulune mala tefalun...hep konuşacağına birazda tatbikatı denesen diyorum büyük adam!
8-doğruların yok değildir.doğruların uslubunun kurbanı olmuş,birilerini tahttan indirirken,başka birilerini tahtta oturtmuşsun.eşariyi alaşağı ederken,maturidiyi şutlarken,fıkhı izne gönderiken,Allahı tanrı ederken,kendince yeni yetmeleri yerleştirmişsin tahtta.farkındamısın büyük adam! yoksa küçük adamlar gerizekalıdır çaktırmaz bu sinsi zehirlerimi, mi diyorsun yoksa?
büyük adamsın büyük...!
küçük adamlar senin gibi uzun uzun çorba paça edebiyat parçalayamıyorlar maalesef.
yoruldu...
Alıntı ile Cevapla