Konu Başlıkları: Dâbbetü'l-Arz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2007, 19:33   Mesaj No:2

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Dâbbetü'l-Arz

Dabbe'tül Arz, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] dininin kutsal kitabı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın 27. Neml suresi'nin 82. ayetinde geçen ve 1300 yıldan fazladır [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] alimlerinin ne olduğu hakkında ortak bir zeminde buluşamadıkları bir varlıktır.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok yakın çıkacağına inanılan bu varlık, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] çıkacak, insanları aynı anda etkileyecek, konuşacak ve şimdiye kadar yeryüzünde eşi benzeri görülmemiş bir şiddet uygulayacak.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarihinde Dabbe'tül Arz hakkında çok tartışmalar yaşanmış ve hiçbir zaman kesin bir hükme varılamamıştır. Fakat inanılan gerçek, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yakın bütün dünyayı saracak dehşetengiz bir varlığın yani Dabbe’tül Arz'ın mutlaka çıkacağıdır.
Modern bazı yorumcuların dabbenin tank veya uçak gibi çeşitli askeri araçlar olabileceğini öne sürmüştür.[[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]]
Kur'an i kerimde Dabbetül Arz Diye Geçiyor.Bu Kelimeyi İncelediğimizde Dabbetül Arz Yerde Debelenen Demektir.Bu Hayvan Veya Başka Birşey Hakkında Az Çok Bilgi Vermeye Çalışacağım.
Dabbet-ül Arz'ın nasıl bir mahlûk olduğu tam mânâsı ile bilinmemekle beraber, kendisi Kıyametin büyük alâmetlerinden olup güneşin batıdan doğuşu sırasında zuhur eden bir mahlûk olduğu anlaşılmaktadır

Dabbetül-Arz beraberinde Hz. Süleyman AS'ın mührü, Hz. Mûsâ AS'ın asası bulunduğu halde çıkar. Mü'minin âsa ile yüzünü nurlandırır. Kâfirin de mühürle burnunu mühürler. Öyle ki, ziyafet ehli toplanırlar da, biri diğerine, "Ya mü'min!" veya "Yâ kâfir!" diye hitab edebilir olurlar
Not:Bunlar Temsili Açıklamalardır.Tam Hakkıyla Bilmemiz Mümkün Değildir..En İyisini Allah [c.c] Bilir.
Kısacası Dabbenin Gelip Gelmeyeceği Kesin Olmamakla Beraber Gelince Ne Yapıp Yapmayacağı da Kesin Değildir.Fakat Bu Konuda Hadisler Zayıf Hadislerdir..Bu Yüzden Bu Konu Hakkında Kesin Bir Şey Söylemek Mümkün Değildir..Bunlara Ek Olarak Yecüc Ve Mecüc , Deccal , Hz İsa'nın Geleceği , Mehdinin Zuhuru [Çıkışı] Gibi Konulardaki Hadisler Mütevatir.
Alıntı ile Cevapla