Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Kasım 2010, 23:30   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Sayın Gümüştabak,
furkan 30 u açmısşın ve anlaşılmaz biçimde peygamberi devre dışı bırakmak için her telden delil yetiştirmişsin.meal ile hüküm koymuşsun.
bakın sizin bakış açınızın sakatlıklarına ;
verdiğin ayetlerde geçen "veli" kavramı,sizin anladığınız anlamda değildir.müslüman müslümanın velisidir.Allahın velileri haktır.onlara korku yoktur.Allahtan en çok korkanlar alimlerdir.
"Açın gözünüzü! Allah'ın dostları üzerine ne korku vardır, ne de onlar mahzun olurlar. Onlar ki, iman etmişler ve Allah'a karşı gelmekten sakınmışlardır. (Yunus Suresi, 62-63)
kuranın bizi uzaklaştırmak istediği veli tipi bu mudur Allah aşkına?
onun bizi sakındırdığı veliler müşriklerdir,şeytanlardır,oryantalistlerdir.kafirl eri veli dost edinmek haram kılınmıştır.

bakın kuranda dost veli kavramına :

"Mü’minler mü’minler dışında kafirleri veli/dost ve yardımcı edinmesinler. Kim böyle yaparsa, Allah katında bir değeri yoktur. Ancak onlardan sakınmanız müstesnadır. Allah sizi kendisiyle sakındırır. Dönüş Allah’adır.”ali imran 28

4:144 - Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost/veli edinmeyin. Kendi aleyhinizde Allah'a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

7:30 - (O) bir topluluğu doğru yola iletti, bir topluluğa da sapıklık hak oldu. Çünkü onlar, şeytanları Allah'tan başka dostlar/veliler tuttular ve kendilerinin de doğru yolda olduklarını sanıyorlar.

8:73 - Kâfirler de aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdırlar. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar.

10:62 - Açın gözünüzü! Allah'ın dostları üzerine ne korku vardır, ne de onlar mahzun olurlar.

16:100 - Şeytanın nüfuzu, ancak onu dost/veli edinenlere ve Allah'a ortak koşanlaradır.

22:4 - (O şeytanki) hakkında şöyle hüküm verilmiştir: Şüphesiz kim onu dost/veli edinirse, o muhakkak onu saptırır ve doğruca cehennem azabına götürür.


46:32 - Her kim Allah'ın davetçisine uymazsa bilsin ki, yeryüzünde Allah'ı aciz bırakacak değildir. Onun Allah'tan başka dostları da yoktur. İşte onlar apaçık bir sapıklık içerisindedirler.

60:13 - Ey inananlar, Allah'ın gazab ettiği kimselerle dostluk etmeyin. Kâfirler, mezarlık halkından nasıl ümidi kesmişse, onlar da ahiretten öyle ümidi kesmişlerdi.



ayetlerin bizi sakındırdığı veli ile sizin veli izahınız arasında uçurum vardır.

en önemlisi ise :
biz kuran eksiktir bize yetmez demiyoruz bunu demek imansızlıktır zaten.
biz diyoruz ki,bizim kuranı hatasız yanılgısız anlama sigortamız Canlı Kuran Resulullahtır.
Onun izahları tefsirleri bize yol göstericidir.ek kaynak aramıyoruz,öğretmen gözetminide öğrenmek istiyoruz.
Bizim anlayışımızda Peygamber profili budur.Peygamber mektebinde yetişen,ömrünü veren,ilim takva ehli veliyullahın kuran yorumları bizim için yol göstericidir.
Ah Haluk abi ah...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla