Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2010, 16:18   Mesaj No:6

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
ABİ İLK BAŞTA NE OLUR,ŞEFAAT NEDİR,Bİ CÜMLEYELE,
Daha önce açıklamıştım. Ama Bir cümleyle tekrar açıklayayım. Zuhruf 86 ayetini de daha sonra açıklayalım.

ŞEFAAT: ALLAHIN KULLARINDAN MÜMİN OLANLARA ,DÜNYADA İKEN TEVBE EDİP yaptıkları günahlardan pişman olup tevbe dileyenlere ve kendilerini düzeltenlere ahirette Allah tarafından günahlarının BAĞIŞLANIP AFFIDIR ŞEFAAT

Şimdi bu tanımda bir yanlışlık veya bir noksanlık var mı ?

Ayetlerle yaptığım açıklamalarda ayete ters düşen bir kısım var mı ? Zannedilmesin ki, mahşer gününde Allahın razı olmadığı kimselere başta peygamberimiz ve diğer şefaatçiler olmak üzere Allahın razı olmadığı kimselere bağışlanmaları için dua etsin, onlara verilen bir izinle şefaatçi olabilsin. Onların şefaat duaları bu dünya için geçerlidir.

MAHKEME-İ KÜBRÂ’DA İLTİMAS OLUR MU? OLMAZ. ŞEFAAT Cenneti hak etmeyene bir başkasının aracılığı ile cennete girmesi için bir iltimas bir torpil değildir.

YALNIZ SANA İBADET EDER VE YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ......

Ayeti gereği şefaati yalnız allahtan dilemeliyiz sadece ondan beklemeliyiz. Çünkü bize yardım edecek, şefaat edecek ve ettirecek de yalnız Allahın kendisidir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimize ( Enbiya 107 ) Eğer ona şefaat etmeye izin verilmiyorsa kime verilecek ?

Demiştim.


Peki Peygamberimizin adını neden verdim ? Kuranda açıkca şefaat edenlerin ismi geçermi ?

Kuranda kimin şefaat edeceği yani daha düzgün bir ifade ile Allahın şefaat etmesi için kime izin vereceği ismen açıklanmamıştır. Ancak ayetlerde şefaatçilerin özellikleri hakkında tanım yapılmıştır. İşte bu ayetlerin tanıma uyan ve ayetleri açıklayan ve ayetlerle çelişmeyen hadis şeriflerden çıkardığım sonuç ile peygamberimizin adını verdim.

Hz muhammed Allah nezdinde izin verilen en büyük şefaat edecek olanlardandır. Hem kendi dönemine ve hem de gelecek dönemlere olmak üzere . Ama nasıl ? Nasılı var bu sorunun.

Bu sorunun Kurana uyan cevabı ile devam edeceğim
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla