Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2010, 17:37   Mesaj No:5

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
ARAF AYETLERİYLE SIKI BAĞINTISI OLAN AYET SEBE 23 AYETİDİR Kİ, BENCE BU AYET ARAF EHLİNE VE ONLARIN ŞEFAAT EDİLECEĞİNE İŞARET EDER.


VE AHİRETTE ŞEFAAT ARAF HALKINA DA OLACAKTIR. BUNUNLA İLGİLİ KURANDA AÇIK İŞARET VE DELİLLER VAR VE MUHTEMELEN AMEL DEFTERLERİ EN SON VERİLECEK VE CENNETE EN SON GİRECEK OLANLARDIR ONLAR.

Şefaata nail olacaklar ALLAHa iman etmiş ve günahları nedeni ile cenneti tam olarak haketmemiş müminler üzerinedir ki, bu müminler aynı zamanda yaptıkları amellerden dolayı da cehennemi haketmemiş olanlardır.

Yani araf ehli olanlardır ki, bunlar sürekli endişe ve korku içinde sürekli af ve bağışlanma beklerler yüzleri bir cennet ehline bir cehennem ehline döndürülür. Bu gayet sıkıntılı ve aynı zamanda umut dolu bir bekleyiştir. Orada bulunanlar Cennet ve cehennemdekiler ile de konuşurlar. Yüzleri cehennem ve azaplarına çevrildiğinde sürekli af ve bağış ve şefaat dileyeceklerdir. Bir de cenneteeki nimetler de onlara gösterilecek ve orada olmayı çok isteyecek olanlardır onlar.

İşte sonunda rabbimizin himmeti ve şefaatı ile şefaata görevlendirelecek kullar devreye girer ve onları bu tasadan kurtarır onlara şefaat ederler.

DİKKAT ! Rabbimizin şefkat ve şefaati, müminleri esirgeyen ve koruyan olması Meleklerin ve Peygamberimiz (sav)'in duasıyla, duasına icabet edecek olmasıyla gösterir.

RESULUN, MELEKLERİN ŞEFAATİ AHİRETTE DEĞİL, DÜNYADAKİ OLAN ŞEFAATİDİR Kİ, AHİRETTE TECELLİ EDER.

İŞTE ARAF SÜRESİ AYETLERİ

ARAF 46- "İki taraf arasında bir set ve bu setin tepelerinde her iki grubu simalarından tanıyan kimseler vardır. Cennete girememiş, fakat gireceklerini uman bu kimseler cennetliklere "selâmun aleyküm" diye seslenirler. "

47- "Bunların bakışları, cehennemliklere doğru kaydırılınca da "Ey Rabbimiz, bizi zalimler ile biraraya getirme" derler.

48- "Bu tepelerdekiler, simalarından tanıdıkları bazı azılı kâfïrlere de şöyle seslenirler. "Ne kalabalığınız ve ne de şımarmanıza yolaçan güçleriniz size yarar sağlamadı. "

49- ' `ALLAH onları hiçbir rahmete erdirmez " diye haklarında .yemin ederek küçümsediğiniz kimseler bunlar mıydı? Bu arada ALLAH onlara ' `Giriniz cennete, sizin için hiçbir korku sözkonusu değil artık, hiç üzülmeyeceksiniz " der.

İşte bu araftan cennete geçiş günah batağına batmayan Fakat işledikleri günahlar nedeni ile Kalblerindeki imanı karartmayan bu imanı söndürmeyenlere ve Elbette ki, ALLAHın şefaatı ve onun izin verdiklerinin ( Başta peygamber efendimizin ) duası ve şefaatı hak olacaktır.


İŞTE SEBE 23 AYETİ YUKARIDA MEALLERİNİ VERDİĞİMİZ ARAF SURESİNİN AYETLERİYLE BAĞLANTISI OLAN BU AYETLERİ TEFSİR EDEN AYETTİR

SEBE-23:
Allah'ın huzurunda, kendisinin izin verdiği kimselerden başkasının şefâati fayda vermez. Nihayet onların yüreklerinden korku giderilince: Rabbiniz ne buyurdu? derler. Onlar da: Hak olanı buyurdu, derler. O, yücedir, büyüktür.

ALLAH, şefaat edene ve şefaat edilene izin vermedikçe, hiç kimse şefaat edemez, şefaati fayda vermez. Kalblerindeki müthiş korku giderilince, [şefaat bekleyenler, şefaat edenlere]

“Rabbiniz şefaat hakkında ne buyurdu?” diye soracaklar. Onlar [şefaat edenler] ise, “Hak olanı buyurdu [şefaate izin verdi]” diyecekler.


Sebe 23 Ayeti ALLAH’ın izin verdiklerine şefaat eder deniyor. Yani şefaat edenler de , şefaat ettirilen de ALLAHın iznine tabi olanlardır. O halde hem şefaat edenler ve hem de şefaat edilenler Alahın izin verdikleridir. Bunları ayette geçen konuşmalardan anlıyoruz

ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMALLE BU AYET ARAF HALKINA İŞARET EDİYOR

İki taraf arasında bir engel ve burçlar (A'raf) üstünde de hepsini yüzlerinden tanıyan adamlar vardır. Cennete gireceklere: «Selam size» derler, ki bunlar, henüz girmeyen fakat (girmeyi) 'şiddetle arzu edip-umanlardır.' (araf/46)

SEBE 23 AYETİNDEKİ

Bu konuda izin bekleyenlerin yüreklerini ürperten korku yatıştırılınca , O MÜTHİŞ KORKUNUN SONA ERMESİ, ERDİRİLMESİYLE ayet neye işaret etmektedir ?

OLUMLU YÖNE RAHMETE, YANİ AFFA , ŞEFAATİN ÇIKTIĞI VE AFFEDİLDİĞİNE DAİR MÜJDE VERİLİYOR KENDİLERİNE

( Öyle değil mi ! Eğer bu cevab olumlu yöne olmasaydı korku ve endişe halinde bekleyişte olanların, kalblerindeki o müthiş korku niye ortadan kaldırılsın ki, Bu korku öylece sürer, öylece devam ettirilirdi kendilerine )

VE BU AFLA , BU RAHMETLE, MÜJDELENİYORLAR biribirlerine `Rabb'iniz ne dedi?' diye sorduklarında ise Cevap verenler `O gerçeği söyledi O yüce ve büyüktür' derler.
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla