Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2010, 17:26   Mesaj No:7

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

SEBE-23:
Allah'ın huzurunda, kendisinin izin verdiği kimselerden başkasının şefâati fayda vermez. Nihayet onların yüreklerinden korku giderilince: Rabbiniz ne buyurdu? derler. Onlar da: Hak olanı buyurdu, derler. O, yücedir, büyüktür.

AYETTE GEÇEN “Rabbiniz şefaat hakkında ne buyurdu?” SORUSUNU SORANLAR BU SORUYU KİME SORMAKTADIRLAR ? PEKİ KİMDİR BUNLAR ! KİMLER OLABİLİR ?

Bunların rabbimin sözünden ve özünden hoşlandığı daha önceden de ( daha dünyada iken ) müminlere şefaat duaları olanlardır. Allah onların ( Sevdiği kullarının ) şefaat dualarını affa ve bağışlanmaya vesile kılmaktadır ki, muhtemelen başta peygamberimiz Hz Muhammed mustafa (as) olmak üzere Allahın seçkin kulları ve yakınlaştırılmış meleklerdir.

Ve çok büyük bir ihtimal ki, peygamberimiz dünyada iken müminlere yapmış olduğu şefaat duasını ahirette de tekrarlayacaktır. Allahta pek çok sevdiği nebisinin her iki dünyada ettiği duasını geri çevirmeyecektir ve işte ayet buna işaret ediyor olabilir.


BU kısa ve özlü cevabı verenlerin, en başında ,en önde gelen PEYGAMBERİMİZ hZ Muhammed mustafadır ( sav ). Allahın seçkin kullarıdır veya meleklerdir.

Hak olanı buyurdu, derler.

Evet O gerçeği söyledi.

Rabb'iniz gerçeği söyledi. Genel geçerli, ezeli ve dolaysız gerçeği. Zaten O'nun her sözü gerçektir. Çünkü;

"O yüce ve büyüktür."

Bu kısa ve özlü cevap, sahneye egemen olan korkunun, dehşetin çapını gösteriyor. Duyulan korku o kadar büyüktür ki, ağızlardan sadece bir tek cümle çıkabiliyor!

İşte korkunç şefaat sahnesi ve işte ALLAHın seçkin kullarının veya meleklerin, yüce ALLAH'ın huzurunda gerçekleşen bu sahnedeki pozisyonları. Bu sahneyi izledikten sonra hiç kimse onların yüce ALLAH'ın ortakları ve müşriklerin ALLAH katındaki aracıları olduklarını ileri sürebilir mi?

Evet O ( ALLAH ) gerçeği söylemişti.

ARAF-156:......RAHMETİME gelince, o her şeyi çepeçevre kuşatmıştır.
Ben onu; sakınıp ( TEVBE EDİP DE GÜNAHLARDAN ) korunanlara, zekâtı verenlere, AYETLERİMİZE İNANANLARA YAZACAĞIM." Demişti.

MÜMİN-51- Elbette biz, peygamberlerimize ve inananlara dünya hayatında ve şahitlerin şahitlik edecekleri günde de yardım ederiz. DEMİŞTİ

ARAF 47- "Bunların bakışları, cehennemliklere doğru kaydırılınca da "Ey Rabbimiz, bizi zalimler ile biraraya getirme" derler.

ARAF-49:............Bu arada ALLAH onlara ' `Giriniz cennete, sizin için hiçbir korku sözkonusu değil artık, hiç üzülmeyeceksiniz "
der.

SEBE 23 AYETİN AÇILIMI ARAF EHLİNİN DURUMUNU AÇIKLIYOR. ALLAHÜ ALEM

BEDİİ HAMİT
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]. COM




__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla