Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2010, 11:57   Mesaj No:23

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart


Sayın bady_boy rumuzlu kardeşim. Önce aleyküm selam diyerek selamınızı alıyorum. Benim yazdıklarımın hepsinin yanlış olduğunu söylemişsiniz. Elbette sözlerinize saygı duyarım, çünkü ben hiç kimseyi benim gibi düşünmelisiniz diye sizin yaptığınız gibi, benim düşüncelerime karşı düşüncede olan fikirlerin hepsi yanlıştır asla demedim. Bunu söylemeye de zaten hakkım olmadığını biliyorum. Bana yazılarımda, benim yani ben sözcüğünü kullanarak şahsımı öne çıkardığımı söylemişsiniz. Buradan şunu anladım. Benim söylediklerim doğrudur, ben doğruyu söylerim şeklinde bir tek yazımı bana gösteremezsiniz. Bunu ancak kendiliksiz, samimiyetsiz ve açıkça söylüyorum aptallar yapar. Benim yazılarımda söylediklerim, benim kur’an dan anladıklarımdır diyorum ve söylediklerimin doğru olup olmadığını anlamanız için, lütfen yazdıklarımı kur’an ile karşılaştırınız diye de yazdığım yazımı okuyanları uyarıyorum. Buna yazılarım ve Rabbim şahittir.


Düşüncelerinizi inanç şeklinizi yazmışsınız, saygı duyarım onun için sizi asla kınayamam. Çünkü ben sizin imanınızdan sorumlu değilim. Her beşer kendi yaptıklarından sorumludur. Benim yaptığım Rabbimin ayetlerini anlamaya ve ona uygun yaşamaya çalışmaktır. Siz illaki bir imama tabi olmanın gerektiğini söylüyorsunuz, elbette olabilirsiniz ama lütfen bırakın ben kur’ana tabi olayım. Onun sözlerine uyan onun emirlerini bana nakleden tüm âlimleri de okuyayım yararlanayım. Ben hiçbir zaman biliyorum demedim, bunu söyleyen hiçbir şey bilmeyendir. Benim bilgim, anlamaya çalıştığım kur’anın aydınlık ışığıdır. Peygamberimizin de rehberi, aydınlık ışığı zaten kur’an değil miydi? Oda bizleri kur’ana sarılın diye uyarmıyor muydu? Eğer anlaşılması zor bir kitap olsaydı bize anlayacağımız şekilde yazıp iletmez miydi? Birde şöyle düşünelim. Rabbim herkesin anlayamayacağı bir kitap gönderecek, daha sonrada bu kitaptan bizleri sorumlu tutacak öylemi? Bunu nasıl düşünürde Rabbime isnat ederiz, bunu hiç anlayamıyorum.


Söylediğiniz şu söze yürekten katılıyorum. (insanın en büyük düşmanı nefsidir ve şeytandır.) Ne kadar güzel söz, şeytanın ne yaptığını size hatırlatırım, insanın nefsine şunu fısıldar. Ha bire rabbimin kur’an da hiç bahsetmediklerini, sanki rabbim söylemiş gibi ona yalan sözler isnat etmemiz için elinden geleni yapar. Bunu kur’an söylüyor. İşte bende buna dikkat ediyorum ve elimden geldiğince kur’anın ipine sarılıyorum. Çünkü şeytan bizleri kur’an dan uzaklaşmamız için elinden geleni yapar. Acaba bu durumda ne yapmamız daha doğru olur sizce? Hesap günü peygamberimiz; Benim ümmetim kur’anı terk ettiler diyeceğini Rabbim şimdiden bildiriyor. Acaba bizler kur’anı herkes anlayamaz, onu veli insanlar anlar diyenlere inanırsak, anlamayacağımız bir kitaba müracaat eder miyiz? İşte kur’an dan uzaklaşmak, terk etmek böyle olur. Peygamberimizin gerçek ümmeti olduğunu söylüyorsak hepimiz var gücümüzle kur’ana sarılmalıyız.

Değerli kardeşim şu sözünüz üzerine bence kitaplar yazılır. İşte günümüzde İslam âleminin durumu bu sözü böyle söylediği için parçalanmış ve bölünmüştür. Lütfen tekrar düşünün bu sözünüzü.

(sen bir ayeti kerime okuyosun ve onu olduğu gibi alıyosun ozaman herkeze göre bir din oluşur.)

İşte bizlerin yaptığı en büyük yanlış. Demek ki Allah size göre, gönderdiği ayetlerini yazdığı gibi anlamamak gerekir öylemi? Peki, kime göre anlamamız gerekir? Kimin söylediği gerçekten rabbim söylediğinin karşılığıdır? Hani Rabbim anlayasınız diye yemin olsun ki bu kitabı kolaylaştırdım ve size gönderdim diyordu, ne oldu bu sözler? Üstü örtüldü bir kenara kondu. Herkeze göre bir din olmasını istemiyorsanız, rabbin apaçık yazdığı gibi söylediğini anlayacaksınız demektir. Allah açık anlaşılır ve detaylı gönderdim ayetlerimi dediği halde, bakın siz neler söylüyorsunuz.

Ben doğru yolda olduğumu söylemedim benim yaptığım ve tavsiye ettiğim, eğer doğru yolda olmak istiyorsak, kur’anın ipine sarılmamız gerektiğini ön plana çıkarmaktır amacım, daha açıkçası kur’ana davet etmektir. Bende elbette bir günahkârım, Rabbim affetsin. Çünkü inanın samimiyetimle söylüyorum bu sözlerimi, kur’anın ışığından yararlanmaya, istifade etmeye başladığımdan bu yana anladım ki ben, nice normal yaptığımı zannettiğim şeylerin birer günah batağı olduğunun farkına vardım. Rabbim beni affetsin. İşte kur’an böyle bir kitap, eğer onu anlamamızın zor olduğunu söylerde, beşerin kitaplarına dalarsak, kur’anın ışığından istifade etmemiş oluruz. Tabi gerçeklerinde farkına varamayız.

Aklına fazla güvenme şeytan içine girer demişsiniz. Sayın arkadaşım siz bazı konuları karıştırıyorsunuz herhalde. Şeytan akla vesvese sokmaz, insanın nefislerine girmeye çalışır. Çünkü akıl doğruyu bulur, nefis ise aldatılır kandırılır. Kur’ana bakın bunu anlayacaksınız. Rabbim onlarca ayetinde bizlerin düşünmesini aklımızı kullanmamızı emrediyor. Sünnetleri de araştır demişsiniz, elbette bunu yapmalıyız. Bu bizleri doğruya giderken, peygamberimizin örnek yaşantısıyla bazı konuları daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. Bunda hiçbir kuşku yoktur. Fakat bunu yaparken uygulayacağımız rehber kur’an olmalı ve onun onayını almayan hiçbir sözün ve bilginin peygamberimiz tarafından söylenmeyeceğini, uygulanmayacağını bilmeliyiz.


Son sözleriniz çok doğru. Kur’an bir okyanustur bizler belki de bir fincan kadar ondan istifade ediyoruz. İşte bizlere düşen elimizden geldiğince daha fazla ondan istifade etmeye çalışmak olmalıdır. Ama bizler kur’an ayetlerini anlayamayız diyorsak, o fincan kadar bile istifade etmemiş oluruz, bunu da unutmayalım. Söylediğiniz gibi ben bir fincan kadar rabbin sözlerini aldım ve bakın Yüce Rabbim böyle diyor dediğimde, acaba kötü bir şey mi yapıyorum? Rabbin sözlerini öne çıkarmak yerine, emin olmadığımız sözlerimi öne çıkarmamı isterdiniz? O zaman daha mı iyi olurdu? Beni üzen cümleniz ise; (insanların vebaline giriyorsun.) sözleriniz oldu. Değerli kardeşim benim Rabbin ayetlerini hatırlatmam ve yine Rabbin önerdiği gibi ayetleri düşünün, akledin ve ondan sonra iman edin sözlerini hatırlatmam sizce vebal midir? Rabbim sizler için kolaylaştırdım dediği muhkem ayetleri, ben anlayamam ya da ayetlerin asıl anlamlarını veli insanlar anlar, demek mi vebaldir, yoksa anlayasınız diye size açık seçik ve örneklerle indirdim düşünün ve iman edin sözlerine inanıp, onu anlamaya çalışmak ve bu sözleri topluma sunmak mı vebaldir? Bunun yorumunu size bırakıyorum ve ben size bana söylediklerinizin hiç birisini söylemiyorum. Çünkü Rabbimin söylediği gibi, kimin takvaca üstün olduğunu, kimin dosdoğru yolda olduğunu yalnız ben bilirim diyen rabbime sığınıyorum. Rabbim cümlemize kur’an ışığından istifade eden, aklını kullanarak iman eden kullarından eylesin inşallah. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla