Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Aralık 2010, 03:35   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bela ve musibetler insana neden gelir ? Bela ve musibetlerin insana gelme sebebi nedir ? Bela ve musibetlerde acı ve elem vardır. Allah zalim midir ki, bu bela ve musibetleri kullarına versin ?

Haşa. Allah zalim değildir.

ZULMEDEN ZALİM OLAN KİMSEDİR. ALLAH İSE KULLARINA ZALİM DEĞİLDİR. ALLAH KULLARINA ASLA ZULUM ETMEZ.

Şuara 209: Bu bir hatırlatmadır. Biz zalim değiliz. (Uyarı/hatırlatma olacak! Biz zalimler değiliz )

ALLAH APAÇIK KENDİSİNİ BU AYETLE TANITIYOR VE KULLARINA HATIRLATIYOR Kİ, BEN ASLA ZALİM DEĞİLİM .KULLARIMA ZULMEDECİ DEĞİLİM DİYOR.

NAHL 33: ..........Allah onlara zulüm etmedi. Tam aksine, onlar kendi kendilerine zulüm ediyorlardı.

HACC 10: İşte bu ( Musibet- bela ve azap ) kendi ellerinin işledikleri yüzündendir. Allah kesinlikle kullara zulmedici değildir.

KAF 29: Katımda söz değiştirilmez. Ve Ben, kullarıma zulmedici değilim.

NİSA 40: Şüphesiz Allah (hiç kimseye) zerre kadar zulüm etmez. (Yapılan) çok küçük bir iyilik de olsa onun sevabını kat kat arttırır ve kendi katından büyük bir mükâfat verir.

Ayetlerin açıklamasından anlaşılıyor ki, Rabbimiz Allah, kullarına vedüdtür. Yani kullarını pek seven olup zerre kadar olsa bile asla zulum etmeyendir. Yapılan çok küçük bir iyiliğin karşılığını kat kat fazlasıyla mükafatla verendir.

NİSA 79:
Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir....

O halde insanlara İyilik ve güzelliklerden her ne geliyorsa O Allah'tandır. Kötülük ve çirkinliklerden insana ulaşan her ne varsa O da insanın kendi nefsindendir.Nefsinin arzusuna uymasındandır.

ŞURA 30: Size gelip çatan her musibet ellerinizin kazandığı yüzündendir. Allah birçoklarını da affediyor.

Demek ki, ayetin açık anlatımıyla, bize musibet ve belalardan ne geliyorsa kendi yaptıklarımızın karşılığı olarak geliyor.

SORU: Bu daima hep böyle midir ? Yani bize ulaşan her musibet ve belalar daima kendi yaptıklarımızın sonucu olarak mı gelir ?

Her şeyden önce Kur’an’ın bir bütün olduğunu akılda tutmak gerekir. Tek başına alınmış ve metinden ayrılmış hiçbir ayet tam bir hakikat değil, sadece hakikatin bir parçasıdır. Sadece Kur’an bütün ve eksiksiz hakikattir. Ayetleri tek başına zikretmek kaçınılmaz bir durumdur, ancak AYETLERİN GENELİNDE verdiği anlama dikkat etmek gerekir.

Bize ulaşan her musibet ve belalar daima kendi yaptıklarımızın sonucu olarak gelmeyebilir. İnsanın insana zulmu da vardır. Bir başkasının eliyle de gelebilir. Veya hiçbiri olmazsa dahi Allahtan bir imtihan amaçlı gelebilir.

Musibetler her zaman işleyenin günahına karşılık gelmez.Masumlara da gelir. Buradaki amaç imtihandır.

O halde İnsanlara dert, bela, musibet birkaç bakımdan gelir: Bunlardan bazıları kendi ellerimizle bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz veya bir başkasının eliyle yaptığı hatalara karşılık olabileceği gibi yalnızca imtihan amaçlı da olabilir.. Bakın ayetlere

Bir bela, bir musibetten çekininiz ki, geldiği vakit yalnız zalimlere mahsus kalmayıp masumları da yakar ( Enfal-25 )

HADİD-22- Gerek yeryüzünde görülen, gerekse başınıza gelen her musibet tarafımızdan yaratılmadan önce kesinlikle bir kitapta belirlenmiştir. Bu ayrıntılı planlama ALLAH için kolay bir iştir.

HADİD-23: Elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve ALLAH’ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız diye (böyle yaptık.) Çünkü ALLAH, kendini beğenip övünen hiçbir kimseyi sevmez.

Şer her zaman insanın elinin karşılığı kazandığı karşılığa verilen ceza olmayabilir. Bazen de imtihan amaçlı olarak şer ve hayır da verilebilir. İşte bakın Ayetler açık ve net aşağıdaki gibidir.

BAKARA-155. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

İnsan zorluklarla, sıkıntılarla, üzüntü ,elem ve acılarla denenecek

TEGABÜN- 15 AYETİ
Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır: Büyük mükâfat ise ALLAH'ın yanındadır. O halde gücünüz yettiğince ALLAH'a isyandan kaçının

ENBİYA-35. .....Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz.

ŞER VE HAYIR DA ALLAHTAN GELİR ?

NİSA-78- .....Eğer onlar bir iyilikle karşılaşırlarsa `bu ALLAH'tandır' derler, ama başlarına bir kötülük gelirse `bu senin yüzündendir' derler. Onlara de ki; Hepsi ALLAH'tandır. Niye bu adamlar kendilerine söylenen sözü anlamaya yanaşmıyorlar.

( EVET, AYETLER İNSANLARA GELEN ŞER VE HAYIRDAKİ AMACIN BİRER İMTİHAN OLDUĞU BELİRTİLMEKTEDİR )

ŞER VE HAYIRDAKİ HİKMETİ İLAHİYE NEDİR ?

Şer ve hayırdaki Hikmeti ilahiyeden amaç ve maksat İnsanın imtihanıdır. İmtihan sorularına ne cevab verileceğidir.. İmtihanda başarılı olup olunmayacağıdır. Bu imtihan sonucundan ALLAHIN Razı olup olmayacağıdır. Nasıl iman ediyoruz. Menfaatle mi, Yoksa ALLAH rızasını kazanmak için mi ? Denenecek ,görülecek ve yazıcılar tarafından kaydedilecek.

Başımıza gelen herhangi bir musibet, eğer kendi işlediklerimizin karşılığı ise bununla beraber Allah nasıl çoğunu affediyor ?.

Devam edeceğim


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla