Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Aralık 2010, 10:03   Mesaj No:30

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Değerli kardeşim çok güzel bir sözü birkaçkez tekrar etmişsiniz, Allah razı olsun.

( insan bilmediğine düşmandır.)

Bende aynen böyle yapıyorum bilmediğime, Rabbimin rehberinde hiç ama hiç bahsetmediğine yaklaşamıyorum, çünkü Rabbim öyle yapın diyor ve; Bilmediğiniz, emin olmadığınız sözlerin ardı sıra gitmeyiniz. Giderseniz hesabını sorarım diyor. Ehli sünnet inancıbda da aynen bunu inanılıyor. Çünkü Büyük üstat İmamı Azamın hayatını okuyun, aynen bunu söylüyor. Zaten hayatını okuduysanız işine gelmeyenler, menfaat şebekeleri onu ezmeye çalıştıklarını görüyoruz, ama insanlık onu yüzlerce yıldır unutmuyor. Bahsettiğiniz imamlar ve alimlerinde yanlış yapacağını aslında söylemedim hiç bir zaman. Bu sözlerin onlara ait olup olmadıkları dahi belli değildir. Onun için din ve iman çok dikkat ister, rivayetlerle sanıyla hemen iman edemeyiz. Bunları araştırıp öyle kabul etmeliyiz. Hatırlayınız bir fıkra anlatılır, hemen lazlara maledilir, ya da Nasrettin hocaya onların anlattkları dahi belli değildir.


Şöyle düşünün biran, büyük Üstat İmamı Azamın bir sözüdür, fetvasıdır diye bugün kur'anda hükmü olmayan bir konuya siz iman ettiniz. Hesap günü geldi ve Rabbim size soruyor. Ben böyle bir hüküm vermedim sen nereden çıkardın dedi Rabbim. Sende İmamı Azam ın fetvası olduğunu söylediler bana diye kendini savundun. Hemen İmamı Azama döndü Rabbim ve dediki senmi söyledin bunu? İmamı Azam hayır Rabbim ben asla söylemedim, söyleseydim bunu sen bilirdin dediğinde haliniz ne olur sizin? Hatırlayınız kur'anda Hz. İsaya rabbim soruyor. Senmi söyledin senin Allahın oğlu olduğunu dediğinde ne cevap veriyor? Hayır Rabbim ben asla söylemedim, ben söyleseydim bunu sen bilirdin demiyormu? Bakın Allah ne güzel örnekler veriyor. Peki Allah nereden imtihan edeceğini söylüyor? Elbette kur'andan. Bu durumda kur'anda olmayan bir hükümden hesap sorarmı Rabbim? İşi garantiye alıp bizler kur'anın hükmetmediği şeylere inanmasak daha garanti bir yol olmazmı? Bunu yapmamızı Rabbim söylüyor. Söylediği halde kur'anın dışından hesaba çekeceğini söylemek nekadar büyük bir günah olduğu sizce açık değilmi? bakın kendi kendimize bir misal verdik ve bir sonuç çıkardık. İşte Rabbimde aynen böyle yapmamızı istiyor bizlerden. İşte böyle düşündüğümüzde herşey ortaya çıkıyor. Ben herşeyi bizler kur'anı okuyunca anlarız demiyorum. Her beşer kapasitesince nasibini alır. Ama en azından ana konular hakkında fikir sahibi olur, aldatılmaz. Daha sonra kur'an ışığında çevresindeki insaanlardan alimlerden yararlanır. İnşallah anlatabilmişimdir.

Yakında peygamberimizin yetki ve sorumluluğu ve hüküm verme helal haram konusunda bir yazı kuran ışığında hazırlık içindeyim. Rabbim izin verirse yayınlarım, Allah şaşırtmasın. Orada bazı konular daha detaylı bulacaksınız. Selametle kalın arkadaşım. halukgta
Alıntı ile Cevapla