Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Aralık 2010, 15:38   Mesaj No:3

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın İklimya rumuzlu kardeşim. Yazımı dikkatle okuduysanız Allah din ve iman adına yol gösterici, yardım istenecek ve sorgusuzca ardından gidilecek hiçbir kişiyi önermiyor elçisinden sonra. Fakat rehber olarak kur’anı alıp, onun ışığı ile aydınlanmaya başladıktan sonra, ister saydığınız insanlar, isterse de günümüzde bildiğimiz, tanıdığımız âlim kişilerin tüm yazılarından, bilgilerinden istifade edilmesini normal karşılıyor Allah. Önemli olan kur’anın ışığını alıp, daha sonra bizlere söyledikleri sözleri tartabilecek bilgiye sahip olmamız isteniyor. Bakın siz ne söylemişsiniz ama Rabbim ne söylüyor lütfen karşılaştırınız.

(Hak dostu olduğuna can-ı gönülden inandığımız kişiler..)

İşte Rabbim bu hatayı sakın yapmayın diyor. Ne hatası derseniz, kimin hak dostu olduğunu, kimin takvaca üstün olduğunu Rabbim yalnız ben bilirim diyor. Yani kayıtsız şartsız bilmediğiniz durumlarda fikirler yürütüp kararlar vermeyin diyor.


Mülk 2: O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır.

İsra suresi 84. ayet; De ki: "Herkes, kendi varlık yapısına uygun iş görür. Yolca daha doğru gidenin kim olduğunu Rabbiniz daha iyi bilir.

İsra Suresi 36. Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.



Yukarıdaki üç ayet üzerinde düşünelim. Mülk 2. ayette Allah ben kullarımı, hangisi sözümü tutup daha güzel amel işleyeceğini denemek için ölümü ve hayatı yarattım diyor. Bakar mısınız Rabbimin bileceği bir konuyu bizler de biliyormuş gibi, Allahın imtihanında olan beşer için, kendimizce kararlar verip, O insan Allah dostudur hiç günahsızdır, her zaman doğruyu söyler gibi kararları ne yazık ki bizler veriyor ve yanlışın en büyüğünü yapıyoruz. İsra 84. ayette ise bakın yaptığımız yanlışı apaçık yüzümüze hatırlatıyor Rabbim ve ne diyor?

(Yolca daha doğru gidenin kim olduğunu Rabbiniz daha iyi bilir.)


Allah yalnız ben bilirim dediği halde bizler, kendimizce bilgiçlik tasladığımızın farkında mıyız? İsra 36. ayet ise çok dikkat çekici bir ayet. Hakkında emin olmadığın bilginin ardı sıra gitme, sorumlu tutarım diyor. En emin bilgi kur’an olduğunu söylüyor Allah, onun dışında edindiğimiz bilginin, kur’an gibi korunduğuna dair garanti veren var mı? Hatırlayalım kur’an da olmayan onca rivayetin peşinde gitmiyor muyuz günümüzde?

Her bilgiden yararlanmalı ve güzel sözü örnek almalıyız. Fakat süzgecinden geçireceğimiz mihenk taşı KUR’AN OLMASI ŞARTIYLA. Şunu unutmayalım. Bizlerin bugün bildiği önemli insanların bizlere aktardıkları sözlerin hepsinin, bizzat kendilerine ait olup olmadığını asla bilemeyiz. Bizlere düşen hepsinden yararlanmaktır, ama bir şartla, elimizdeki süzgeçten geçirmek şartıyla. Allah biz kullarını birbirimize muhtaç yaramıştır, onun için her bilginin takipçisi olmalıyız, ama aklımızı ve rehber KUR’ANI yanımızdan ayırmadan.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla