Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Aralık 2010, 18:17   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

evladın tarafından dövülme garantisini elde etmek istersen,babanı dövmekten çekinme! sözü bizim bölgede meşhur bir atasözüdür.
islam atmosferini soluyan hiç bir ailede kreş ve huzur evi kavramları barınmaz.bu kavramlar daha çok batı(L) kültürü eseridir.ya da islam olduğunu sanan ailelerde mümkündür.

insan iki kısma ayrılır.beşer ve insan.
beşer,hayatı sofra ile wc arasında yaşamakla yetinen,doymak için yiyen boşalmak için wc kulanan tiplerdir.bu tür mahluklarda iştaha giden,zevklendiren,her yol mubahtır.bu türlerde kişilik,merhamet,şefkat ve en önemlisi maneviyat bulunmaz.adeta hayvanımsı bir yaşam sergilerler.insan ile hayvan arasındaki fark akıl şeref haysiyet onur maneviyat kavramları iken,bu kavramlara yabancı olanlar darvini haklı çıkarırlar.bu tür mahluklar için çocuk ayak bağıdır,köpek besle! ana baba ayak bağıdır at çöpe(huzurevine) mantığı hakimdir.

insan ise beşerliği aşmış,ahlaki anlamda evrimleşmiş başka deyimle fıtratının bozulmaması için direnmiş,rabbi ile barışık,kendisi ve çevresi için bir anlam taşıyan kişidir.men arefe nefsehu arefe rabbehu misali,kendisinide tanır rabbinide çevresinide ailesinide ebeveyninide...bu kesimde şefkat merhamet yaygın olup,alınlarda secde izleri,kalplerde iman hisleri,yaşamlarda insanlaşma emareleri mevcuttur.bu kesimde huzur evi,kreş vs gibi kavramlar olmaz.

kısacası yazarımızın dediği gibi huzur evine giden yol kreşten geçmektedir.ben şu sözle teyıt etmek isterim.
dünyayı yaşanmaz hale getiren beşer kavramından,insan kavramına terfi edilmedikçe,darwine hak veresim geliyor.

Yazarımıza teşekkürler..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla