Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2010, 17:15   Mesaj No:6

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ÖRNEK VERECEK OLURSAK

İnsan sakat doğduğu için bu başına gelen bir musibettir. Bir şerdir. Ama bu insanın kendi eli ile başına gelen değil, Allah tarafından imtihan edilme nedeni ile verilen şerdir.

ve Allahtan gelen şerre nasıl tepki vereceğiniz önemlidir. (HAŞA) ben niye sakatım. Ne biçim Allahsın sen .Niye yamuk yarattın beni (HAŞA) diye isyan ederse imtihanı kaybetti demektir. Ama sakat halinin Allahtan gelen bir imtaihan olduğunu bilir ve zorluklara sırf Allah rızası için katlanır, göğüs gerer ve sabır ile gayret ile yaşarsa imtihanı kazanmış olur ve Allah mükafatını fazlasıyla verir.

Bakınız burada şer ile bir olaya karşı verilen tepki var. Şer olay sonucu iki davranış seçeneğiniz var. Ya isyan edeceksiniz şer daha büyük şerre sebep olacak. Ya da sabır ile tevekkül edeceksiniz o zaman şer hayır ile sonuçlanacak. Günahlara kefaret olacak.
Yani söylemek istediğim, önemli olan şerre karşı vereceğimiz tepkilerdir. Hayır daha sonra ortaya çıkar.


ENAM-43- Bari sıkıntılarımız başlarına gelince bize yalvarsalardı ya! Fakat kalbleri katılaştı ve şeytan yaptıkları her şeyi olara cazip gösterdi.


Şaşılacak şey değil midir, ALLAH aşkına ? ALLAH onlara bir fırsat veriyor. Dua fırsatı onları af ve rahmetine alma fırsatı. Ama ne garip ki, insanoğlu bu fırsatı tepiyor. Kibirle Büyükleniyor ve bırakın Kendi yaratanına secde etmeyi dua etmeye dahi yanaşmıyor. O halde kalb kalb olmaktan çıkmış. Taşlaşmış bir kalb, duyarsız bir kalbin sahibi olmuşlardır. Çünkü şeytan onlara olacaklarıyla herşeyi süslemiş, cazib göstermişti.

Ayetlerde de bildirildiği gibi Rabbimiz “bir ihtimal sakınabilirler” ve “umulur ki yalvarırlar” diye insanlara çeşitli uyarıcılar göndermekte, onları rahmetine ve cennetine sokmak istemektedir. ALLAH’ın insanların günahlarını bağışlayan olması, cezalarını ertelemesi ve onlara hayatları boyunca her an yeni fırsatlar vermesi insanlar için çok büyük lütuf ve rahmettir.

MUSİBETLERE DUÇAR OLUP DA, SIKINTI ANLARINDA ALLAHA YALVARIP DUA ETMEYEN KULLARA BAKIN Kİ ALLAH ONLARI NASIL RAHATLATIYOR VE ONLARA NASIL NİMETLERİNİ SUNUYOR.

Şer anında denendiler ve görüldü ki, ALLAHa karşı böbürlendiler ona dua edip ondan yardım dilemediler. Onlar Şimdi de kendilerine sunulacak hayırlar ile de denenecekler. Fakat bu hayır onların hayrına olacak hayır değildir. Olmayacak nasıl ki musibetler ve Şer onların hayrına olmamışsa !

ENAM-44- Onlar kendilerine yapılan uyarıları unutunca bütün nimetlerin kapılarını yüzlerine açtık, nihayet sahip oldukları nimetler yüzünden şımarıklığa kapıldıklarında kendilerini ansızın, kıskıvrak yakalayıverdik de bütün ümitleri suya düştü.

Evet, bu ansızın kıskıvrak yakalamış eceldir. ölümdür. ARTIK İMTİHAN SONA ERMİŞTİR VE BİR daha artık dönüşü olmayan tüm ümitlerin yok olduğu cehenem azabının hak edildiğinin haberidir bu. ALLAH bizi bu azabtan muhafaza etsin ve bizi kafirlerle birlikte haşr etmesin. Onlara ögüt alabilecek bir zaman tanınmıştı. Belki dönerler diye de dünya azabı ile de denenmişlerdi.

ALLAH ONLARIN BU HALLERİNİ BİR BAŞKA AYETİYLE ŞÖYLE AÇIKLIYOR

MÜ'MİNÜN-75- Eğer biz onlara acısak da başlarındaki sıkıntıyı gidersek yine azgınlıkları içinde debelenmeye ısrar ederler.

76- Biz onların yakalarına azapla yapıştık. Fakat ne Rabb'lerine boyun eğdiler ve ne de O'na yalvardılar.

77- Ama ağır bir azabın kapısını yüzlerine açtığımızda kurtuluş ümitlerini yitirerek ne yapacaklarını şaşırırlar.

İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım." Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur. (Fatır Suresi, 37)

İNANMAYANLARA VERİLEN HER NİMET, HER HAYIR ŞER AMAÇLIDIR . HAKETTİKLERİ HAYIRLA DEĞİL, HAKETMEDİKLERİ HAYIRLA HAK ETTİKLERİ AZABA ÇARPILIRLAR. BAKIN AYETLERE.

Onlar sanıyorlar mı ki, kendilerine vermekte olduğumuz mal ve çocuklarla, Biz onların hayırlarına koşuyoruz (veya yardım ediyoruz)? Hayır, onlar şuurunda değiller. (Müminun Suresi, 55-56)

Şu halde onların malları ve çocukları seni imrendirmesin; ALLAH bunlarla ancak onları dünya hayatında azaplandırmak ve canlarının onlar inkar içindeyken zorlukla çıkmasını ister. (Tevbe Suresi, 55)

O küfre sapanlar, kendilerine tanıdığımız süreyi sakın kendileri için hayırlı sanmasınlar, Biz onlara, ancak günahları daha da artsın diye süre vermekteyiz. Onlar için aşağılatıcı bir azap vardır. (Al-i İmran Suresi, 178)

__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla