Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2010, 20:04   Mesaj No:3

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart


Değerli arkadaşlarım dikkat ederseniz sizlerin söylediği hatta söylemediği birçok ayeti örnek verip kur’an bütünlüğünde anlatmaya çalıştım yazımda. Eğer kur’an dan birkaç ayeti alırda sözlerine anlamlar verirseniz istediğiniz amaca hizmet ettirebilirsiniz. Ama bütünlüğü bozmuş olursunuz. Örneğin Nahl 64. ayet üzerinde düşünelim. Önce ayeti yazalım.



Nahl 64: Biz bu Kitab'ı sana, sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklayasın ve iman eden bir topluma da hidayet ve rahmet olsun diye indirdik.


Bakar mısınız Rabbim kur’anı niçin indirdiğini söylüyor Yaratan? Hakkında ihtilafa düşüp anlaşamadıkları konular hakkın da sana kur’anı indir ki, onu insanlara anlatasın, açıklayasın ve iman eden bir toplumda, hidayeti bulsun diyor. Şimdi burada Allah elçisine sen kendi kafandan hükümler ver mi diyor? İhtilafa düştükleri konulara çözüm getirmek için, kur’anı sana indirdim onlara anlat, açıkla diyor.


Hepimiz kur’an dan sorumlu olacağımız bilincinde olmalıyız. Beşeri sözlere delil aramak yerine Rahmanın ne söylediğini anlamaya çalışmalıyız. Şunu unutmayalım hepimiz kendi inancımızdan, imanımızdan, söylediklerimizden, hesaba çekileceğiz. Eğer ben sizlere yalan yanlış bilgileri kasıtlı veriyor da dine nifak sokmaya çalışıyorsam, kur'anın bütünlüğünü bozup çelişki yaratıyorsam, VAY BENİM HALİME. Yok, eğer bir başka kardeşimizde Rabbin ayetlerinin üstünü örtmeye çalışıyor da, sözcüklerden medet umup beşerin sözlerine delil çıkarmaya çalışan varsa, VAY ONUN HALİNE. Kimse kimseden sorumlu olmadığına göre, bizlere düşen Rabbin rehberini bir bütün olarak doğru anlamaya çalışmak olmalıdır. Allah kur’an da bir yerde söylediği bir hükmün tam tersini, bir başka yerde asla söylemez. Bunu da unutmayalım. Rabbim cümlemizi kur’an ışığı ile nurlandırsın inşallah. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla