Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2010, 17:07   Mesaj No:10

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

YAZDIKLARIMI ÖZETLEYECEK OLURSAM

Şura 30 ayetinde ifade edildiği gibi musibetler

1- ( Cehennem musibeti, cehennem azabı ) Ahirette mutlaka ellerimizin işlediği ameller ( günahlar ) üzerine gelir.

2- Dünyada iken insanlara isabet eden musibetler ise Allahın insanı denemesidir. İnsanın hayır ve şer ile denenmesi üzerine olabileceği gibi ellerimizin işlediği davranışlar üzerine de olabilir. Ellerimizin işlediği hatalı davranışlar sonucu musibetlere çarpılmamız sünettullah gereğidir. Örnek Uhut savaşında müslümanlara nasıl bir musibet gelmişti . Peygamberimizin sözünü dinlemeyen Okçu müminlerin bir davranış hatasıyla değil midir ?

3- Musibetlerin geliş sebebindeki asıl amaç insanın sabırla denenmesidir. İnsan Sabırla denendiğinde ve Allaha isyan etmeksizin Allaha hamd ettiğinde sabır gösterdiğinde bu sabırla salih amel İşler. Salih ameller işlenen günahları yok eder. Böylelikle musibetler karşında sergilenen bu çok güzel davranış insanın ( Hud 114 ,Ankebut 7, Muhammed 2 ayetlerine göre ) günahlara kefaret ( karşılık ) olur.

...Şüphesiz iyilikler, kötülükleri yok eder . (Hud,114)

Şüphe yok ki, Yapılan salih ameller, günahlara karşılık gelir. Ve Günahları silip, yok eder.

İman edip salih amel işleyenlerin kötülüklerini elbette örteceğiz. Onları işlediklerinin daha güzeliyle mükâfatlandıracağız.(Ankebut-7)

İman edip yararlı işler yapanların, Rableri tarafından hak olarak Muhammed'e indirilene inananların günahlarını Allah örtmüş ve hallerini düzeltmiştir.(Muhammed-2)

Mülk 2 : O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı…’’

ENBİYA-35. .....Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz

Ayetlere dikkatli bakınız lütfen imtihan hem hayır ve hem de şer ile olabiliyor. Bu nedenle İmtihan olmayan insan hiç yoktur. Ama bazıları hayırla, bazıları şer ile , bazıları hem şer ve hem hayırla MUTLAKA DENENİYORLAR.


Ali imran 140: Eğer başınıza bir bela gelirse, (bilin ki,) benzer bir belaya (başka) insanlar da uğramıştır; zira böyle (iyi ve kötü) günleri insanlara sırayla paylaştırırız: (Bu,) Allah'ın, imana erenleri seçip ayırması ve aranızdan hakikate (hayatları ile) şahitlik yapanları seçmesi içindir -çünkü Allah, zalimleri asla sevmez-


ALİ İMRAN-141. Bir de Allah iman edenleri arındırmak ( kusursuz kılmak ) ve küfre sapanları mahvetmek için böyle yapar.

ALİ İMRAN 142: Yoksa siz, Allah sizden cihad edenleri ve sabredenleri belli etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla