Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2010, 17:37   Mesaj No:11

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Muminlere İsabet eden her musibet ( Hastalık vs gibi ) mutlaka işlenen günahların karşılığı değildir.Sabır imtihanıyla denenmesi üzerine de gelebilir. Örnek, Peygamber efendimizin ne günahı vardı da, son günlerinde hastalık ona erişti ve son nefesini ağrı ve acılarla bu hastalığın pençesinde verdi. O HALDE DÜNYADA İKEN TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN AMANSIZ HASTALIĞIN PENÇESİNE DÜŞENLER ( KANSER, MS HASTALIĞI GİBİ ) çok şiddetli bir şekilde imtihan edilirler.Çektikler her acı karşında Hz eyyübün sabrı gibi sebat edip, Allaha hamd ediyorlarsa ve diyorlarsa ki, (Biz allaha aidiz ) (BAKARA-156. Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) ALLAHa aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler.)

Günahları varsa silinip kefaret olabileceği gibi, ( Şayet yoksa da ) derecelerinin artmasına da sebeb olur.

SORU: Hz Eyyüp peygamber ne ile nasıl denenmişti ? Musibetlere sabır ve hamd ile demeyecek miyiz !

İŞTE MÜMİNLERE ÖRNEK KUL OLARAK HZ EYYÜPÜN ( AS ) SABRI

Kuran'da dört yerde Hz. Eyüp'ten bahsedilir ve onun sabrı müminlere örnek olarak gösterilir. ALLAH'tan vahiy alan seçilmiş bir kul olan Hz. Eyüp (Nisa Suresi, 163), ciddi bir hastalığa yakalanarak sıkıntı çekmiştir. Ancak içinde bulunduğu her türlü ağır şartta daima sabrı ve ALLAH'a olan güveni ile öne çıkmıştır. ALLAH onun bu vasfını tüm müminlere örnek olarak gösterir:

... Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk. O, ne güzel kuldu. Çünkü o, (daima ALLAH'a) yönelip-dönen biriydi. (Sa'd Suresi, 44)

Hz. Eyüp yakalandığı hastalığın yanısıra bir de şeytanın olumsuz telkini ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak Hz. Eyüp bu sıkıntısını samimi olarak ALLAH'a açmışve O'ndan yardım dileyerek dua etmiştir:

Kulumuz Eyyub'u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azab dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi, 41)

Bir başka ayette, Hz. Eyüp'ün içli duasından şöyle söz edilir:

Eyüp de; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın." (Enbiya Suresi, 83)

4-Musibetler her zaman günahkarlara gelmez masumlara da gelir. Buradaki amaç yine sabır imtihanıdır.

Bir bela, bir musibetten çekininiz ki, geldiği vakit yalnız zalimlere mahsus kalmayıp masumları da yakar. ( Enfal-25 )


5-Musibetler insana hayır amaçlı da verilebilir. Yani musibet gibi görünenler aslında bizim hayrımıza verilmiş olabilir.Lakin biz onu bilemeyiz. . Yine sabırla karşılayacağız. BAKARA-216:......Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. ALLAH bilir de siz bilmezsiniz.


Çocukların Musibetler karşısındaki acısı

Çocuklara ve masumlara gelen musibetlerde ilahi hikmet nedir ?

Devamı var
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla