Konu Başlıkları: Bir hadis-i şerif bir yorum ...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2008, 12:34   Mesaj No:9

KalbinNûru

Medineweb Sadık Üyesi
KalbinNûru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KalbinNûru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:41
Mesaj: 549
Konular: 49
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bir Hadîs-i Şerîf Bir Düşünce

Ebû Hureyre Abdu'r-Rahmân b. Sahr-ı Devsi (ra)'den: Demiştir ki, kendim işittim, Resûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurdu: "Sizi her neden nehyedersem ondan ictinâb ediniz. Size her neyi emredersem kudretiniz yettiği kadar yapınız (da nasıl yapacağınızı sormayınız.) Zirâ sizden evvelki (ümmet)leri helâk eden, ancak onların çok çok sormaları ve peygamberlerine muhâlefet etmeleri olmuştur. (Bu hadis-i şerifi, Buhari ile Müslim rivâyet etmişlerdir.)
evet günümüzde bâzı sözler işitiyuruz ki ben bir şeye ancak Kitapta (Kur'ân-ı Kerîm) varsa inanırım diyor. Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in Sünnetini söylediğimizde ise Kitapta var mı geçiyor mu diye cevaplar alıyoruz. Halbuki bu sakıncalı bir durumdur. Rabb'imiz Âl-i İmrân(*) Sûresinin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Ayetinde
Allah’a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin. buyuruyor. ve bir şey yapılması istendimi o yapılacak olan şeye muhalefet söz konusu olmadan işittik itaat ettik. Bakara 285 demeleri gerekir. bunu neden böyle yapıyoruz yapmasak olmaz mı gibi sözler söylenilmesi uygun olmasa gerektir. Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- emirlerine karşı gelmeden elimizden geldiğince muhalefet olmadan yapmamız îcâb eder.
Şurası muhakkaktır ki Efendimiz - sallâllâhu aleyhi ve sellem- her hâlukarda bizlerden ve tüm insanlardan Allâh'a en yakın olanı O'ndan en çok korkanı ve insanların en bilgilisi idi.
Uhud savaşında Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- savunma savaşı yapalım dediğinde, Medîne'nin gençleri karşılık göğüs göğüse çarpışalım dediler. Ve Medîne'nin büyükleri siz ne yaptınız O'nun reyinin üstüne Rey'mi olur. O'nun sözünün üstüne söz mü olur. ve Uhud harbinde Müslümanlar ağır kayıplar verdiler.
Efendimiz'e -sallâllâhu aleyhi ve sellem- har hâlukarda itâar gerekir. karşılık vermeden. Allâh Teâlâ bizleri Peygamber Efendimiz'e -sallâllâhu aleyhi ve sellem- muhalefet olmaktan korusun. Âmîn.
Alıntı ile Cevapla