Konu Başlıkları: Haremlik Selamlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2008, 18:28   Mesaj No:3

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Haremlik Selamlık

HAREMLİK ve SELAMLIK NİÇİN GEREKLİ (Ayet ve Hadis)
Eüzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

HAREMLİK ve SELAMLIK

İslam'ın aile yapısı "Haremlik ve Selamlık" kaidesi üzerine bina olunmuştur. Bu kaide müslüman bir aileyi diğerlerinden (gayri müslimler ve ataist kafirlerden) ayıran bir alamettir.
Haremlik selamlık emri keyfi bir uygulama olmayıp, kitap,sünnet,icma ile sabit olan bir emirdir.
Dinimiz doğacak olan neslin sağlam olmasına önem vermiş ve zinaya teşvik edecek her yolu kapatmıştır.
İslamın emrettiği tesettürü tatbik edemediğinden dolayı, "Haremlik-Selamlık" emrini kalplerinin temiz olduğu-nu(!) ileri sürerek gereksiz gören kimseler tabiki zinaya götüren sebeplere ve zinaya düşeceklerdir.
Bu risale de "Haremlik-selamlık" mevzuu ayet ve hasilerle açıklanmış,ayrıca mevzunun tesettür ve zina ile alakalı olması hasebiyle "tesettür" ve "zina" mevzularına da değinilmiştir.
Çıplaklık; ahlakın bozulmasına,kadın-erkek karışımına, kadın-erkek karışımı da zinaya götürürür.
Zinanı dünyada başa getirdiği belaları hergün gözlerimizle görüp müşahade ediyoruz. Ahiretteki mesüliyeti de Cehennem azabıdı


HAREMLİK ve SELAMLIKLA ALAKALI AYETLERİN AÇIKLAMASI

"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)

Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.

AYETİN NÜZÜL SEBEBİ

Buhari, Ömer b. Hattab (r.a.)'dan şöyle rivayet ediliyor
Ömer (r.a.):
"Ya Resulullah! (s.a.v.) evinize iyi adamlar da,kötü adamlar da geliyor. Mü'minlerin annelerine emretsenizde örtünseler.Bu daha hayırlı olur dedim.
Bunun üzerie bu ayet nazil olmuştur.Bu ayet Ömer!in (r.a.) görüşlerine muvafık olarak inen ayetlerden biridir.

AYETİN TEFSİRİNDEKİ İNCELİK

"Bu hem sizin kapleriniz hemde onların kalpleri için daha temizdir" ayeti göz ile kalp arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Göz arzuların yolu,bakışta şehvetin elçisidir. Göz görmedikçe kalp istemez öyleyse göz görmediği zaman kalp daha temiz olur,fitne ortaya çıkmaz.

BU AYETTEKİ HİCAB EMRİ YALNIZ RESULULLAH'IN ZEVCELERİNE Mİ YOKSA BÜTÜN KADINLARA MIDIR?

Hicab kelimesi perde; ve kadın-erkek arasında sınır anlamında kullanılır. Bu ayeti kerime her ne kadar Resulullah (s.a.v) zevceleri hakkında nazil olmuşsa da hükmü bütün mü'min kadınları içine almaktadır. Çünkü bu hükümler toplumun ahlak kuralları,ilahi irşad yollarıdır ki, bunlarda bütün halk eşittirler.
Yabancı kadın ve erkeklerin bir arada bulunmaması,yabancı bir kadından bir şey isteneceği zaman perde arkasından istenmesi yalnız Resulullah (s.a.v) zevcelerine mahsus değil,bütün mü'min kadınlara ait umumi bir hükümdür.
Resulullah (s.a.v) zevceleri mü'minlerin anneleri olduğu halde yabancı erkeklerle bir arada bulunmamaları onlardan bir şey isteneceği zaman perde arkasından istenmesi, düğer mü'min kadınlarında yabancı erkeklerle bir arada bulunmalarının,onlarla konuşmalarının caiz olmadığına delalet eder.
Çünkü her zaman ve her yerde ahlaki fitne kadınlarla erkeklerin İslami kurallar dışında bir arada bulunmalarından doğmaktadı

[CENTER]" De Korkma Müslümanım Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun"
Şehid Hızır Ali Muratoğlu (k.s.)
Alıntı ile Cevapla