Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ocak 2011, 16:41   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Selam:
Haluk GÜMÜŞTABAK arkadaşım
Bence öncelile Cuma Namazının İslamdaki Yeri Ehimiyeti ve İslamda Cuma Namaz'ının nasıl eda edileceğinin üzerinde durmak gerekir.
Siz haklı olarak Cuma Namazı ile ilgili bir serzenişte bulunmuşsunuz.Şunu belirteyim ki inanç ve yaşam biçimlerini Allah'ın Kitabından Rasülün Sünnetin den almayan toplumlar da,bu tarz Allah'ın Kitabı ile bağdaşmayan görüş inanç ve ameller herzman ola gelmiştir.
Cuma Namazı Müslümanlar'ın Cuma günü en güzel ve temiz giysilerini giyerek o bölgenin en yetkili kişinin kıldıracağı Namazı eda etmek ve Müslümanlar'ın bir araya toplanmasını sağlayan siyasi bir namazdır.
Cuma Namazı Müslümanlar'ın bir çeşit haftalık bayramıdır ve Cuma Namazı iki rekat eda olarak edilir öğlen Namazının yerine geçer.
Cuma Namazı Mekkede Farz Olmuş ancak şartlar ve koşullar oluşmadığından dolayı farzıyetinden üç yıl sonra Peygamber (sav) efendimizin Mekkeden Medineye hicret ederken Rauna Vadisinde bir gurup müslüman ile ki(bunların sayının kaç kişi olduğu ihtilaflıdır) birlikte ilkez kılınmıştır.

Cuma Namazının Mekkede üç yıl boyunca kılınmamasının sebebi Müslümanlar'ın dinlerinin baskı altında olması ve islam Hüvviyetlerinin özgür olamamasından kaynaklanmaktadır.

Bügün yaşamış olduğumuz coğrafyalarda bu islam hüvviyetimiz dinimiz nekadar özgür olduğuna buyrun siz karar verin.

Birde şu husus üzerinde önemle durmak gerekir:
Cuma günü Cuma'da okunacak olan hutbe bazı kurumlar tarafından tahutlara Şeytanlara örflere,adetlere,geleneklere, dokunulmaması için ince ayar çekiliyor ise.?

Bu hutbelerin ince ayar çekilmiş halini Allahtan korkmadan tıpkı yahudiler gibi Ayetlerin bir kısmını üzerini parmakları ile kapatan din görevlilerinin arkasında nnamaz kılmanında nekadar Cuma Namazının ruhuna uygun olduğunu da düşünmek gerekir.

Allaha Emanet Ol ve Olun..
Alıntı ile Cevapla