Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2011, 02:06   Mesaj No:4

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

اَهْلِ الْكِتَابِ

Ehl-i Kitab Kur’an’i beyana göre ‘’Geçmiş vahyin izleyicileridirler’’Lakin geçmiş vahyi izleme süreçlerini maddeler halinde ele alacak olursak geçmiş ve gelecek dönemlerde her daim aynı mikropluk üzere oldukları açıktır.

Bunları kategorilere ayıracak olursak öncelikle İsrailoğulları ‘’Yahudileşenler’’

Buzağıyı Put edinme, Üzeyrin Allah’ın oğlu dediler, Cibt ve Tağuta inandılar Müşriklerin daha doğru yolda olduğunu söylediler, Yahudiler biz Allah’ın oğullarıyız dediler, Hz İsayı öldürdük dediler, Peygamberleri öldürdüler, Allah resulünü ve Kur’an’ı bile-bile inkar ettiler, Cibril ve Mikail’e düşmandırlar, İşittik ama isyan ettik dediler, İman etmemek için kalplerimiz kılıflı dediler, Allah’ın eli bağlı dediler…

Hıristiyanların sapkınlıkları.

Allah İsa’dır İsa Allah’ın oğludur Teslis inancı İsa ve Meryemi Tanrı edinme Din adamlarını tanrı edinme

İki kesimin ortak sapkınlıkları:

Yahudileşenler İbrahim Yahudi dediler Hıristiyanlarda Hıristiyan dediler. Allah’a karşı yalan uydurup iftira atma Allah’ın yolundan insanları saptırma. Yalnız Yahudi ve Hıristiyanların cennete gireceğini söyleme, Açık delillere rağmen ihtilaf etme, Birbirlerinin dostu olup İslamın düşmanı olmaları Bu sapkınlıkları ile Müşrik oldukları.

İnançlarında aşırı gitme, ölçüsüz istekler, Gelecek olan Peygamberi tasdik sözlerinde durmama, Kendi kitaplarının hükümlerini uygulamayıp tahrif etme, Hahamlar ve Rahiplerin dediklerine kesin itaat ve insanların mallarını haksız yere yeme günahta ve zulümde yardımlaşma, Kıbleye tabi olmama, İyiliği emretme kötülüğü sakındırmayı yapmama, Helali haram haramı helal kabul etme, Faizi meşru kılma, Meryem’e iftira, münafıklık etme, yeryüzünde fesat ve fitne çıkarma. Dünyaya düşkünlük, Müslümanlara karşı en şiddetli düşman olanlar Yahudi ve Hıristiyanlardır. İslam ile alay ederler hainlik yaparlar.

Bu ve benzeri fiillerinde ötürü birçok defa İlahi cezaya müstahak olmuşlardır…
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla