Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2011, 15:47   Mesaj No:12

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

YAPTIKLARI İYİ AMELLERİN KARŞILIĞINI BU DÜNYADA ALANLAR.

Yaptıkları iyi amellerin karşılığını bu dünyada almak isteyen insanlar ahireti önemsememiş veya ahiret hayatına inanmamış olan kimselerdir. Allah bu gibi kullara şöyle diyor.

"Madem ki, ahiret hayatını istemeyip bu dünya hayatına razı oldunuz, dünya hayatını çok istiyorsunuz, o halde yaptıklarınızın karşılığını bu dünyada veririm.

Ama ahirette sizin için iyi amellerinize karşılık MİZAN TUTULMAZ. Bu gibi amelleriniz MİZANDA tartılmaz.

HUD 15:Her kim dünya hayatı ve onun süsünü isterse böylelerinin yapıp ettiklerinin karşılığını kendilerine bu hayatta tam olarak veririz. Onlar dünyada hiçbir eksiltmeye uğratılmazlar.


DİKKAT ! AYET DERİN MANALI AYETTİR

Dünya hayatını ve onun gösterişini isteyenlere, hiçbir şeyi eksik bırakılmadan, yaptıklarının karşılığını dünyada tastamam ödeniyor. Ahirette bir nasipleri kalmıyor.


NASIL BİR TİCARET AMA ? NASIL BİR ZARAR, NASIL BİR İFLAS BU ?

Çünkü, İyi Amellerinin karşılığını bu dünyada tamamen ödeniyor, geriye hiç birşey kalmıyor.

Dünya hayatını ve onun görkemini, zenginliğini isteyenlere onlara bu (hayatta) yapıp ettiklerinin karşılığını tam olarak ödenir ve onlara hak ettiklerinden asla yoksun bırakılmayacaklar.

İSRA 18: Kim bu aceleci(dünyâ)yı isterse, orada ona, (evet) istediğimiz kimseye hemen çabucak dilediğimiz kadar veririz; ama sonra yerini cehennem yaparız! Kınanmış ve kovulmuş olarak oraya girer.


ALİ İMRAN 145: Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez. Ölüm belirli bir süreye göre yazılmıştır. Kim dünya menfaatini isterse, kendisine ondan veririz. Kim de ahiret mükafatını isterse, ona da ondan veririz. Biz şükredenleri mükafatlandıracağız.

NİSA 134:Kim dünya sevabı (nimeti) istiyorsa (bilsin ki), dünya sevabı da, ahiret sevabı da Allah katındadır. Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

ŞURA 20:Kim âhiret kazancını isterse, onun kazancını artırırız. Kim de dünya kazancını isterse, ona da istediğinden veririz, fakat onun ahirette hiçbir payı yoktur.

CENNET VE CEHENEMDE HERKESİN DERECELERİ VARDIR. HERKESİN KAZANDIĞINA KARŞILIK MEVKİ, MAKAM DERECELERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR.

Enam 132: Herkesin amellerine göre dereceleri vardır. Rabbin onların yaptıklarından habersiz değildir

Nisa 145: Şüphesiz ki münafıklar, cehennem ateşinin en aşağı tabakasındadırlar. Onlara hiçbir yardımcı da bulamazsın.

"Kötü bir iş yapan, sadece yaptığı kadarıyla cezalandırılır." ( Mumin 40 )

DEVAMI OLACAK


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla