Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2011, 14:11   Mesaj No:1

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İslam Da Bilmemek Mazeretmi / Tebliği Edilmeden Tekfir Edilir mi?

İslam Da Bilmemek Mazeretmi / Tebliği Edilmeden Tekfir Edilir mi?

İslam Da Bilmemek Mazeret mi? / Tebliğ Edilmeden Tekfir Edilir mi?

MAZERET :

Burada konu etmek istediğim mevzu kişinin hayatın da ""ŞİRK"" ve ""KÜFÜR"" fiili olduğu halde bu kişiye tebliğ edilmeden İslam ın hükmü uygulanır mı? Uygulanmaz mı?

Çünkü İslam ""ŞİRK"" ve ""KÜFÜR"" fiillerinin karşılığı olarak ""MÜŞRİK VE KAFİR"" terimlerini kullanmıştır.

Bazı arkadaşlarımız kişinin hayatında bu fiiller (şirk ve küfür) olmasına rağmen, kişiye tebliğ edilmeden hüküm verilemeyeceğini iddia etmekteler. Bu iddia üzerine bu konuyu tüm arkadaşlarımın görüşlerine sunmayı arzuladım. Şahsi kanaatim şudur ki eğer kişinin hayatında şirk ya da küfür var ise bu kişiye İslam hükmünü uygulamak gerekir.

Çünkü iman etmek İslam’a girmek demektir.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]başlıklı yazımda bunu uzun uzun izah etmiştim. İslam’a girmek ise ancak şirkten, küfürden uzak bir anlayış ve bir yaşam gerektirir. Hele atalarından aldıkları hurafe bidatlara, Yahudilik, Hıristiyanlık içine birazcıkta İslam katarak oluşturdukları ve yaşam biçimi haline getirdikleri din anlayışlarını İSLAM olarak görmek büyük bir cesaret gerektirir.

Nebi Aleyhi selatü vesselam Efendimiz zamanından önce Mekke de yaşayan putperestler Efendimize Nübüvvet geldikten sonra müşrik olarak kabul edildiler. Çünkü bu putperestler İslam dini üzere değil,atalarının dini üzereydiler.Bunlara Müslüman demek onların üzerinde bulundukları dine İslam demek manasına gelirdi.Bu sebeple Kur’an nübüvvetten evvel yaşamış Mekke putperestlerinin atalarını bilmeyen cahil ve İslam’dan bihaber bir millet olarak nitelendirmiştir.

Bu kaide günümüz insanları içinde böyledir. Eğer ki bir kişiye Müslüman dersek bu kişinin üzerinde bulunmuş olduğu Dinin İslam olduğuna hüküm etmiş oluruz. Ya da bir kişiye Kafir dersek bu kişinin üzerin de bulunduğu dine İslam dışı bir din olarak hüküm etmiş oluruz. Bu sebeple diyorum ki bu hükmü verirken çok dikkatli olmak gerekir. Her önümüze gelene Müslüman yada,her önümüze gelene kafir dememek lazım .Kişinin din anlayışı (ideolojisi) üzerinde bulunduğu dine bakarak zahirine hüküm etmek gerekir.

Bu gibi kişiler ister bilmediklerinden,isterse kendilerine tebliğ ulaşmadığından olsun, İslam’ın emir ve yasaklarını (İtikad-i Kaidlerini) tam olarak yerine getirmedikleri müddetçe veya zahiren ibadette Allah’a şirk koştukları müddetçe, Allah’ın bu gibi kimseler hakkındaki hükmü Müslüman değil, Müşrik yada Kafirdir. Şimdi bu konu ilgili ayetlere bir göz atalım.
""Hani Rabbin Ademoğulları’nın sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine şahitler kılmıştı. Ben sizin Rabbiniz değimliyim? Demiş ti. Onlar evet (sen bizim rabbimizin) şahit olduk demişlerdi kıyamet günü biz bundan habersizdik dememeniz içindi""
Araf/172

Bu ayet açık bir şekilde insanların ahrette mazeretlerini ortadan kaldırmak ve yüce yaratıcının kullarına olan adaletini ortaya koymaktadır. Şimdi bazı arkadaşlarımız şu iki hususu birbirlerine karıştırmaktalar, buda şu hususlardır, kişiye müşrik demekle o kişinin ahrette de azap göreceği anlamı çıkmaz.Kişinin ahrette azap görmesi ayrı bir şey
dünyada müşrik olması da ayrı bir şeydir,bunları birbirlerine karıştırmamak lazım.

Biz Müslümanlar kişiye müşrik dediğimizde o kişinin ahrette de azap göreceği anlaşılmamalıdır.Bu husus Allah ile kulu arasındadır.Bizim tekelimizde değildir.Biz Müslümanlar ancak zahire hüküm ederiz.

Kişi Tevhit inancını bozan büyük şirk (zulüm) amelini işlerse biz ona Müslüman diyemeyeceğimiz gibi ona müşriklere davrandığımız gibi davranmak zorundayız. Onlar öldüklerinde cenaze namazlarının kılmamalıyız, Müslümanların mezarına göm memeliyiz, onlar için Allah’tan istiğfar (Allah rahmet eylesin demek gibi) dilememeliyiz, kadınları ile evlenmemeliyiz, kestiklerilerini yememeleyiz,onları dost edinmemeliyiz kısacası İslam’ın tüm hükümlerini (müşriklere olan hükümlerini) uygulamalıyız.

Dünya ve ahiret azabını hak eden herkes İslam’a göre kafirdir müşriktir .lakin her müşrik kafir azap görecek anlamına gelmez. bu iki düşünce arasın da kesin net özel şartlar vardır.Buna çok dikkat etmek gerekir.ayetleri okuyalım.

"Biz elçi (Resul) göndermedikçe azap etmeyiz" (İsra: 15)

"O halde gücünüzün yettiği kadar Allah’tan korkun…" (Tegabun: 16)

İsra suresi/15.ayetine dikkat edersek kendilerine elçi gelmeyen kişilere azap edilmeyeceği vurgulanmaktır. Kendilerine Elçi gelmemiş kişilere azap edilmeyeceği anlamı, onların şirk üzere olmadığı anlamına gelmez. Kendilerine Elçi gelmediği için mazeretleri geçerlidir anlamı çıkar.İsra/15. ayetten açıkça anlaşıldığı üzere,günümüz insanlarına Resul gönderilmiştir.Günümüz insanlarının bu konuda hiç bir mazeretleri olamaz.

Aklını her türlü şeytani bidat ve hurafelere çalıştıran Yahudi ve Hıristiyanlara benzemek onların raziliğini (rızasını) kazanmak için çalıştıran bu insanlar asla ve asla mazeretli sayılmazlar.
Çünkü Hz. Muhammed (sav) onlara Resul olarak gelmiştir. Onların geçmişteki ve gelecekte ki zürriyetlerine olduğu gibi. Allah kimseye gücünün yetmediği bir şeyi yüklemez biz Müslümanlar buna iman etmişiz ayeti okuyalım.

"Allah’u Teala bir kimseye gücünün üzerinde bir yükümlülük yüklememiştir. Bu Allah’ın kullarına karşı büyük bir lütfü ve ihsanıdır."

Bu ayette Yüce Allah kimseye haksızlık yapılmadığını gücünün üzerinde bir şeyle hesaba çekilmeyeceğini açıklmaktadır.Biz insanların Allah,ın bize göndermiş olduğu bu ilahi mesajı kavrayabilmemiz,bu mesaja ulaşabilmemiz için bizi hayvanlardan ayırt eden akıl bahşetmiştir.Fakat kişinin bu ilahi mesaja ulaşma imkanı varken aklını bu doğrultuda kullanmıyorsa ve gayret gösterip yeterince araştırma yapmıyorsa bu cahilliği mazeret olmaz,olamaz da.

Alimlerin icma ettikleri bir husus fardır.
Eğer kişi ister kendisine Resul gelsin,ister gelmesin yaşamış olduğu evreni inceleyerek bu evrenin yaratcısını algılaması ve onu birlemesi gerekmektedir demişlerdir.
Kuran,ı kerimde kendisine İslam tebliği ulaşmadığı kimselerin azap edilmeyceğini gösteren ayetler mevcuttur örneğin

"Ve biz, bir Resul gönderinceye kadar (asla) azab edecek değiliz." (İsra: 15)

Burada bizim konumuz Allah,ın ahrette kimlere azab edeceği değildir.Bizim asıl üzerin de durduğumuz konu,şirk olan bir amele hüküm verilip verilmediğidir. Küfür amelini şöyle özetleyebiliriz.

1-- Kişiye İslam tebliği ulaştığında bunu reddetmesi ilahi mesajı bulmak için gayret sarf etmemesi , ve onunla amel etmemesi.

2-- Kendisine İslam tebliğ edildiğinde isnat etmesi , üzerinde bulunduğu atalarının dininin Allah,ın kabul edeceğine inanması,ki atalarının dininin İslam olup olmadığını araştırma zahmetinde bulunmaması ayeti okuyalım

"Allah (c.c) ancak; insanlara Allah’ın azabıyla uyarıp korkutan bir Resul gönderdikten sonra insanlar bu Resul’e karşı gelip, küfür ve günahlarında ısrar ederlerse, onlara dünyada ve ahrette azab eder."

Özetle:
Peygamber efendimizden naklen kendisine tebliğ edilmeden kişiye yada toplumlara yada milletlere İslamı tebliği ettikten sonra onlara kafir yada müşrik deyin diye bir rivayete rastlamadım. Eğer bu konuda bir rivayet bilen arkadaşlar var ise lütfen onu nakletsinler.
İman eden kişinin zahirine bakarak Müslüman a Müslüman kafire de kafir denmesi kanımca bir zorunluluktur. Bunda hiç bir vebal de yoktur.

Müslümanlardan arkadaşım
İngiltere de yaşayan ; Hıristiyanlara gidip tebliğ ettik mi ki onlara çok rahat kafir diyebiliyoruz.Yada İsrail,deki Yahudilere.
Bence şirk ve küfür amelleri kendi insanımız yapınca, bu küfre hüküm etmek hiçte kolay olmuyor maalesef.
Bizim babalarımız, kardeşlerimiz, hısım akrabalarımız,eğer ki bu şirk ve küfür ameller üzerine iseler,öncelikle onlara İslam hükmünü koyarak hiç vakit kaybetmeden onları oyalamadan bu hakikati onlara söylemeliyiz.

Son söz:
Kişi İslam olabilir ama her İslam olan cennete girmez. O yüzden Yüce Allah mealen şöyle buyurmuştur biz iman ettik demeyin, biz ancak İslam olduk deyin diye buyurmuştur. Yaşamış olduğumuz toplum bu İslam terimi sıfatını hak etmemektedir.Çünkü zahiren hayatında şirk ve küfür ameller var olan insanlar İslam sıfatını almazlar.

""ALLAHA EMANET OLUNUZ""
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi kamer34 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
“..Allah’ın velileri kimlerdir..?” Allah(c.c) Kara Kartal 14 6042 17 Mart 2012 01:37
“İbn-i Teymiyye/ve/vahdeti-vücut “ Tevhid Ve Şirk Konuları Esadullah 6 3197 16 Mart 2012 19:24
""Velayet..Şirki"" Tevhid Ve Şirk Konuları kamer34 0 1783 06 Mart 2012 18:05
"Seyyid Kutub kimidir...?" Alimler(Rh) bilinmez 42 14560 20 Şubat 2012 22:31
""Tasavvuf/Büyüklerinin/Şirkleri""... Tasavvuf-Tarikat hiranur86 52 18594 08 Şubat 2012 20:11