Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2011, 22:21   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart mehmet alagaşa cevap

SELAM:

araf süresi...172- Hani Rabbin, Ademoğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" (demişti de) Onlar: "Evet (Rabbimiz'sin), şahid olduk" demişlerdi. (Bu,) Kıyamet günü: "Biz bundan habersizdik" dememeniz içindir.

bakın kamer bey sizinle bu ayeti tefekkür edelim ve bakalım ki BİLMEMMEK TEBLİĞ MUHTAÇ Bİ MAZERETMİ DEĞİL Mİ GÖRELİM ,

şimdi bu ayete göre her insan FITRAT olarak yaratıcısının ALLAH olduğunu yakin Bİ ŞAHİDLİKLE şahid olmuştur ve bi insan deli[akıl melaikesi gelişmemiş olsa] dahi allahın RAB[AYETİNDE VERDİĞİ YARATICI] olduğunu bilmekle mükeleftir VE BUNDA MAZAERET KABUL EDİLMEZ,çÜNKÜ DÜNYAYA GELMEDEN ÖNCEKİ HAYATINDA buna Allah ın bu sorusuna şahid olmuş ve YARATICI OLDUĞUNU TASDİK ETMİŞTİR,

Fıtrataen bu tanışıklık olduğu için buda daha önceki hayatta yaşandığı için BUNA HER HANGİ Bİ TEBLİĞ GEREKMEDEN KİŞİ ETRAFINA BAKARAK yaratılan lar üzerinde kısa bi tefekkürle HERŞEYİN YARATICI SININ OLDUĞU VE BU YARATICININ ALLAH OLDUĞUNU rahatça bula bilir velevki akıl melikesi gelişmiş olmasın,
MÜSLAMANLRDAN ALINTI

ARAF SURESİ 172. ayete dayanarak yazmış olduğuğunuz bu cümlelerden inanın birşey anlamadığım için hiçbirşey yazmıyorum.


Örneğin son peygamber hz muhammed ve hz isa arasında bi fetret [tebliğci gelmemiş] ama İNSANLAR ÇOCUKLARINA ABDULLAH[Allahın kulu] manasına gelen isimler koymuşlardır...

yani insanlar hiç bi dönemde YARATICI YOKTUR diyememişler böyle bi idda edenlerde hep gülünç duruma düşmüşlerdir ve zaten yaratıcının olduğu FITRATİ Bİ TANIŞLIKTIR DÜNYAYA GELMEDEN ÖNCE.....

Şimdi yaşadığımız coğrafyada insanların ameli şirk olsada,müşrik olmuşlardır dememiz için ONLRA TEBLĞ ŞARTTIR...

ayrıca yaşadığımız coğrafyada ,ibadetler tebliğe muhtaç değil çünkü bunu her kes biliyor,beş vakit,ezan,yılda bi defa oruç vs,ve bunlarda mazaret kabul olunmaz,ama ŞİRK MÜŞRİK,durumları tebliğe muhtaç ve ben üç dört yıl önceuye kadarda bilmiyordum,ama müslümandım...


burdaki cümleleriniz hayret vericidir.şimdi bu cümlelerinizi teker teker incleyelim.insanların hiç bir dönem de yaratıcı yoktur demişlerdir de ki cümlenizi ben daha önce kendim zikr etmiştim bu doğru.her ne kadar fert bazında allahı inkar olmuşsada toplumsal bazda bu inkar olmamışıtır.Mesele RUBİBİYET DEĞİL ULUHİYET tevhidi olduğunu bende zikr etmiştim.

Şimdi yaşadığımız coğrafyada insanların ameli şirk olsada,müşrik olmuşlardır dememiz için ONLRA TEBLĞ ŞARTTIR
MÜSLAMANLRDAN ALINTI

hayret olan cümlelrinizden biri bu.bu cümlenize bir tek ayet bir hadis hatta (mehmet alagaş hariç)dört imamdan birinin görüşünü delil getirin üzerine konuşalım.
Amel şirk olsada buna müslüman dememiz gerekir,taki ona tebliğ edene kadar demek kuran ve sünnete uygun bir yorum değildir kanımca.

ayrıca yaşadığımız coğrafyada ,ibadetler tebliğe muhtaç değil çünkü bunu her kes biliyor,beş vakit,ezan,yılda bi defa oruç vs,ve bunlarda mazaret kabul olunmaz,ama ŞİRK MÜŞRİK,durumları tebliğe muhtaç ve ben üç dört yıl önceuye kadarda bilmiyordum,ama müslümandım...
MÜSLAMANLRDAN ALINTI

Namaz ezan oruç zekat gibi ibetler kişi iman ettikten sonra farziyet kazanır.şunu unutuyorsunuz kuran mekkede 13 yıl insanların ideolijisini değiştirmekle uğraşmıştır.mekki ayetlere dikkat edecek olursa putperestelerin allah inancı melek inancı kitap inancı ölmüş salih insanlar inancı sorgulanmakta ve bu inanışların kafirlik müşriklik olduğu vurgulanmakta.

arkadaşım siz mekkede zekatla oruçla haç ile ilgili ayetler biliyormusunuz.ideolojisi kurana sünnete uygun olmayan insanların namazlarını oruçlarını zekatlarını allah katında geçerli olabileceğini düşünmek buda apayrı bir yanılgı.
ben üç dört yıl önceye kadar bilmiyorum ama müslmandım demek.hiçte kuarani bir nalayış değil kanımca.
islam bilmeyi gerektir silam kalp ile tasdik gerektirir buda yetmez islam amel gerektirir buda yetmez islam önce bilmek dil ile ikrar amel ile uygulama ve bunları bozucu bütün hal ve harketlerden düşüncelerden uzak durmayı gerektirir.bilmeden müslümanmı olunurmuş hayret.


ingiltere vs KAFİR ÖRNEĞİNİZEDE ŞU cevabım olacak ama geniş olarak YAYINLAYACAĞIM YAZIDA BAKARSINIZ,

Ehli imanın şifalı beyanı ve yüce metodu karşısında kafirlerde kendilerine verilen akıldan sorumludur,evet allah elçi göndermeden azap göndermez,Ama Allahın FITRATA YERLEŞTİRTİĞİ BİNLERCE delille beşer fıtratına,bazılarını TEBLİĞ ETTİRİRKEN,Bazılarına dinlettirdiği,bir kısmınada icabet etmeyi nasip kıldığı,değişik hususlar vardır,örneğin batılılar bu gün islamı bilmemekte.yada benimsememekten nefret ettikleri,İTİCİ Bİ TARZLA,BİLMEKTELER,Adalet ve zulum,hayır ve şer,pislik ve iffet,mutlak iman ve sapkınlık konularında KİM ONLARI MAZUR göre bilir.Batılın etkenleri neredeyse HAKKA AİT bütün belirtileri SİLMİŞ,İNSANLARI ŞAŞKINLIK ,İÇİNDE YOKLUĞA doğru sürüklemektedir.Bu insanlar,Allah ın huzurunda,bu şaşkınlığın,cezasını çekerken,DİNE İHANET EDİP,alemi onun tatlı meyvelerinden yoksun bırakan,MÜSLÜMANLARDA TABİKİ bu cezadan nasipsiz olmayacak,eğer bu çağın örnek kuran nesli [kişi olarakta] sergilemeyip bilmekle yetinip örneklik sergilememişse,,
MÜSLAMANLRDAN ALINTI

bu konuyu uzatmadan geçecem bir iki cümle söyleyip geçecem.
bazı arkadaşlarımla bu mevzuyu tartışırken onlara şunu söylüyorum sizin ingiliz ya yahudu akrabalrınız olsaydı siz illaki onları tekvir etmemek için bir bahane bulurdunuz.

mehmet alagaş yazısına gelince.ben mehmet alagaş gibi bazı yazar arkadaşlarla bu konuyu yüzyüzede konuştum.bu tarz yazarların yazılarını dikkatli okursanız ne kadar çelişki ne kadar art niyetli ne kadar delisiz(atmasyon) ne kadar tağutların yahudilern hıristiyanların işine geldiğini çok rahat anlarsınız.önceki yazılarımda bu sahte din adamlarının maskelerini düşürmek gerektiğini vurgularken hep bu tarz insanları kast etmişimdir.
çünki bunlar islam coğorafyasının bir ümmet olamayışlarıları önünde en büyük faktörlerdir.mehmet alagaş ve ona benzer yazarlar kalbur üstü kadıköy etiler sarıyer bebek üsküdara da ikamet eden sol görüşlü islamın i si ile alakası olmayan insanların kafir olabileceklerini söylerler.birde ancak kahr olsun şeriat kahrolsun çöl kanunları diyen üç beş zibidiye de kafir derler. alagaş gibi yazaraların kafir kavramı ancak bu tür insanlar için geçerlidir.

namaz kılan oruç tutan hacca giden zekat veren fakat ya feodalizmin kölesi olmuş yada tağutların kölesi olmuş kendi varlığı bu feodalizmin bu tağutların hayat yaşamasını sağlayan birer unsur haline gelmiş insalara da allahtan korkamadan müslüman gibi ulvi bir sıfatı yakıştırmaktalar.
şimdi mehmet alagaşın kendi cümlelerinden bir kaçının üzerinde sizi ve tüm arkadaşları düşünmeye davet ediyorum.


Erinden paşasına, işçisinden patronuna, milletinden milletvekiline kadar herkes müslüman ol­duğunu iddia etmektedir!. Bu iddialan bir ganimet sanan ve çok kolay bir yoldan ve çok kısa bir zamanda kitleleşme hevesine kapılarak bu iddialan hiç sorgulamadan tas­dik eden müslümanlar ise, bu bilinçsiz tasdik ile müslüman yandaşlar değil, müslüman sıfatı verdikleri düşmanlar ka­zanmışlardır!.
MEHMET ALAGŞTAN ALINTI


MEHMET ALAGAŞ sağ görüşe ait bir çevreye mensup bir insan.eğerki sol çevryelye yakın akrabalık bağı olsa idi yinede bu sözleri sarf edecekmiydi tartışılır.mehmet alagaş diyorki bu sağ görüşlü insanlar kalabalık kitleler olabilmek için bu sol görüşlü insanların inançlarını sorgulamadan müslüman sıfatı vermekteler diyor.peki sen sağ görüşlü insanlara bu sıfatı (müslüman)verirken onların insanlarının kuran ve sünnette uygun ideolojiye sahip olup olmadıklarını soruyormusun cevap tabiki hayır.çünki onlar bizdendir.

birde şunu idda etmekte müslüman ile kafirlerin safları birbirine karşımış karmakarışık bir hal almıştır diyor.mehmet alagaş bey bu durum sana göre karmakarışıktır.eğer bir gün peygamberi bir düşünceye sahip olursan göreceksin ki hak ile batıl islam ile küfür müslüman ile kafir bir güneş gibi bir ay gibi birbirllerinden uzkatırlar.bunların sana karmakarışık gözükmesinin sebebi senin karmkarışık düşücelerindendir.



Oysa “Ben de müslümanım” iddiası, İslam'a göre isbat gerektiren bir iddiadır. Bu iddiada bulunan herkes Kur'an-ı Kerimle ve Kur'an-ı Kerim'de çerçevesi çizilen kulluk fıkhıyla karşı karşıyadır. İslam hiç kuşkusuz id zorla­yıcı bir din değildir. İslam'ın her insana verdiği bir muhay­yerlik, bir tercih hakkı vardır. Fakat bu muhayyerlik ve ter­cih hakkı, İslam'ı kabul edip-etmeme noktasındadır. İslam'ı isteyen kabul eder, isteyen kabul etmez. İslam'ın bu konu­da herhangi bir baskısı, herhangi bir zorlayıcılığı yoktur. Ancak İslam'ı kabul ettikten ya da kabul ettiğini söyledik­ten sonra bu muhayyerlik ortadan kalkar. Çünkü müslü­man olduğunu iddia eden herkesin, müslüman gibi olma yani gücü nisbetince İslam fıkhını yaşamaya çalışma mü­kellefiyeti vardır. Altını çizerek tekrar etmek istiyorum.
“Müslüman olduğunu iddia eden herkesin, müslüman gibi olma yani gücü nisbetince İslam fıkhını yaşamaya çalışma mükellefiyeti vardır”

MEHMET ALAGŞTAN ALINTI

İşte mesele alagaş beyin burdaki cümleleri.alagaşın burdaki cümleleri kendisine ben müslüman demesi islam göre ispat gerektirir diyor.doğru söze ne denir.msülman olduğunu söyleyen herkes islam şeriatını anlayıp uygulamakla yükümlüdür diyor. doğru söze ne demeli..alagaş bey bu ne perhiz bu ne lahana bu ne turşu bu ne karpuz (yaw galiba bu söz böyle değildi her neyse).daha TAĞUT,un ne olduğunu bilmeyen namaz kılan oruç tutan hacca giden sağ görüşlü insanlar müslüman ama kalburüstü insanlar kafir öylemi.kalburüstü sol görüşlü insanlar bilmedikleri zaman kafir ama senin sağ görüşlü insanların bilmedikleri zaman mustazaf bu yaman çelişki yaw. alagaş bey tağutu inkar edip allaha doğru bir bilgi üzerine iman etmemiş senin sağ görüşlü insanların hakkında bak allah ne diyor

""..Artık kim tağutu rededip(tanıyıp) Allah'a inanırsa o sapa sağlam bir kulpa yapışmıştır.bunun kopması yoktur.Allah işitendir bilendir.(BAKARA /256

Sana indirilene ve senden önce indirilene gerçekten inandıklarını öne sürenleri görmedin mi? Bunlar, tağut'un önünde muhakeme olmayı istemektedirler; oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardır. Şeytan da onları uzak bir sapıklıkla sapıtmak ister. (NİSA SURESİ / 60)

İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır. (NİSA SURESİ / 76)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır." (MAİDE SURESİ / 60)

Andolsun, biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün. (NAHL SURESİ / 36)

Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenler ise; onlar için bir müjde vardır, öyleyse kullarıma müjde ver. (ZÜMER SURESİ / 17 )

ALAGAŞ BEY tağutu bilmeyen sadece demiş olduğun ibadetleri (namaz oruç zekat gibi) ibadetleri yerine getiren insanlar kendilerini bu ayetlerden nasıl kurtaracaklar.insan bilmedği bir şeyi nasıl red edecek bana bunu söylermisin alagaş bey.daha öncede yazmıştım islam önce red sonra kabul ile başlar.bakara 256. ayete dikkat edecek olursak ""lailaheillallah"" daki gibi önce red vardır. sonra kabul vardır.kim tağutu red ederse diye başlar ayet sonra kim allaha iman ederse diye devam eder. alagaş bey daha tauğutu bilmeyen tağutu nasıl redecek ki allaha iman edebilsin.

İşte bu son yazdığım cümle, “Ben de müslümanım” diyen kitlenin daha ziyade kalburüstü kesiminden bazı hınltıların, bazı homurtulann çıkmasına neden olan bir cümle­dir. Çünkü bu hınitı ve homurtu sahipleri böyle bir müsltimanlık istemiyorlar.
MEHMET ALAGŞTAN ALINTI

alagaş beyi bu cümlelerinden güya bazı kesimlerin rahatsız olduğunu ifade etmektedir.

sanırım abdülmelik arkadaşımız olması gerek. şöyle bir cümle kullanmıştı ve o cümle çok hoşuma gitmişti.o cümleyei yazayım alagaş beyin bu cümlesine karşılık.

""hadi ordan be""

Senden kim rahatsız olacak yaw.

yazısının bir yerinde de sağ görüşlü olup ama allahı ve peygamberi allahın istediği şekilde bilmeyen insanların mustazaf olduklaraını söylemişti.alagaş bey nisa sueresi 97. ayeti insan gibi okuyasaydın,mekkeede kalıp hicret etmyenlerin kafir olduklarını görecektin.onlarda mustazaf olduklarını bu yüzden islam saflarına katılamadaıklarını beyan etmişlerdi.melekler onlara peki mademki mekkede dininizi yaşıyamıyırdunuz neden hicret etmediniz derler.

neyse arkadaşlar böylesine tutarsız böylesine çelişkili bir insanın düşünceleri üzreinde vaktinizi aldığım için helallık diliyorum.

msülümanlardan arkadaşım inan bana seni tanıdığım kadarı ile sen onlardan çooook çoook keliteli bir insan.
müslümanlardan arkadaşım biz fikirlerimizi konuşacağız tartışcağız ve samimi olacağız ki allahta bize bir ümmet olmayı belki nasip eder.


وعلى اصبع تشهد الله على وحدة توفير الطاغوت حتى كتابة حرف واحد يؤكد الشهيد سيد قط
""Allah'ın birliğine şehadet eden parmağım,
bir tağut'un hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır.""
Şehid Seyyid Kutub



MÜSLÜMANLRDAN ARKADAŞIM
ALLAHA EMANET OL VE OLUN
Alıntı ile Cevapla