Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2011, 17:48   Mesaj No:8

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARA

Sorular...

1. Türkiyede oy kullanmak şirk midir kullananlar müşrik mi olur,

2.Varlığım türk-kürt vaya başka bi varlığa armağan olsun demek şirk midir bu fiili yapmak için çocuğunu okula gönderen mesul ve müşrik midir?

3.Tağuta askerlik yapmak şirk midir kişiyi müşrik yaparmı...

4.İslam dininden başka bi din arayıp onlarla Diyalog arayışında olmak şirk midir,kişiyi müşrik yapar mı,

5.Tarikatlardaki,yapılan zikir,dua,aracıkılmak,el tutma,tövbe verme,bu günkü yapılanlarla bunlar şirk midir kişiyi müşrik yapar mı...

(MÜSLÜMANLARDAN ALINTI)

Sormuş olduğunuz sorulara cevap vermek,kime ne kadar fayda sağlayacak onu bilemiyorum.
Fakat sorular günlük hayatta karşılaştığımız bazı meselelerin ta kendisi.Ben elimden geldiğince az ve öz cümlerle bunlara cevap vermeye çalışacam İnşallah.

Benim şahsen İslama bakış açım sadece bir mahallenin yada bir şehrin yada bir ülkenin sınırları içerisinde değil.Çünkü islam evrensel bir dindir.Türkiye coğorafyasına hitap ettiği gibi Amerika çin rusya almanya kısacası dünyanın bütün coğorafyalarıına hitap eder.Eğer islamı bir mezhep bir tarikat bir ekol bir parti yada bir ülkenin sınırları içine hapis ederseniz sizin din anlayışınız evrensel olmaktan çıkar.

CEVAP_1__Sorularınıza gelince ALLAH'ın hükümleri ile hükmetmeyen yani anyasasını islam huku islam şeriatı üzerine kurmayan bütüm rejimler tağuttur.kişi Müslüman olabilmesi için tağutu red etmek zorundadır.Kim tağutu
red etmeyip tam tersi malı ile canı ile varlığı reyi ile tağuta destek verir ise evet şirk işlemiş olur.Bu dünyanın neresinde olursa farketemz.Bu şirki işlyen kişide islama göre MÜŞRİK olur.

CEVAP_2__Her fiil şirk değildir,şirkin tanımı kısaca şöyle özetlenebilir.ALLAH'ın zati sıfatlarının herhangi birini mahlukata vermek.Örneğin dua ibadet Kanun koyucu sığınmak yardım istemek(manevi)korkmak(fitri korku hariç) vs vs bunlardan birini yaratılmışa tanımak şirktir.ben her ne kadar fazla kürtçe bilmesem de doğu kökenli bir insanım kürtçede bu kelime şöyle kullanılır.ŞERİK denir.yani herhangi biri ile iş veya aş ortaklığı kurulduğu zaman ona yani ortağına ŞERİK-E MIN (benim ortağım) diye kullanılır. ALLAHA ortaklar türettiğin vakit şirk işlemiş olursun bu fiil İnsanı islam dininden çıkarır.Varlığım oraya yada buraya (isimler öenmli değil) armağan olsun olsa olsa büyük günahlardan olur.Ancak Müslüman varlığını ALLAH yoluna msülümanlara ve islamın hakim kılınması için armağan eder.aksini düşünmüyorum.Sanırım imam ŞAFİ-İ olmasın lazım şöyle bir fetvası vardır.Müslümanın malı kafirlein eline geçme tehlikesi var ise bu durum Müslüman için ikrah sebebidir demiştir.

CEVAP_3__Tağutlara askerlik yapmak şirk değildir.Tağutlara askerlik yapmak KÜFÜRDÜR.Küfür şöyle tanımlanabilir.Peyganberleri inkar etmek onları dinlememek,onlara sövmek onlara sövmek (bu kaideler melekler içinde böyledir.)kafirlerin saflarında yer almak onları dost edinmek vs vs kısaca bu ve buna benzer filleri işlemek küfürdür,insanı islam dininden çıkarır kafir yapar.TAĞUTA askerlik yapmakta bu kapsamdadır.Fkat illaki bu fiillleri işmesi şart değildir bu fiillerin yapılabileceğine inanmakta aynı hükümdedir yani kafirliktir.
Ama islamda şöyle bir kaidede vardır.eğer kişi gücünü aşan bir durum ile karşılaşır ise islamda haram olan şeyler helal kılınır.bunda islamda İKRAH terimi ile isimlendirilmiştir.tıbkı AMMAR bn YASİR in durumu gibi.

CEVAP_4__İslam dininden başka bir dinin kabul edilmeyeceğini kuran okuyan herkes bilir.Bur daki sorunuz o malum kişiye dir sanırım.Ben zaten bütün yazılarımda o alim bozuntularının Müslüman olmadığını yazıyorum arif olan anlar.Dedim ya isimler çokta önemli değil.Önemli olan insanların düşünceleri ve yaptıklarıdır.Biz zahire bakar zahire hüküm ederiz.İçindekiler beni ilgilendirmez.Semavi dinleri birleştirmeye çalışmak şirk değil ancak küfür olur kanımca.

CEVAP_5__İslam dışı partiler mezhepler fırkalar tarikatlar belki ileri ki zamanda bu terimlere başka terimlerde eklenecek onu bilemiyorum bunların hepsi red edilmesi gerekir.bu islam dışı fırkaların (ki bunlara din diyebilir) içine girmek onlar gibi düşünmek onlar gibi ibadet etmek evet insanı kafir yapar.Her ne kadar yapmış oldukları bazı ibadetlerinin islama uygun olsa bile.yinede onları kafir olmaktan kurtarmaz.
zikir dua aracı kılmak el tutma tevbe kabul etme bu filler ALLAHIN zati sıfatları ile doğrudan bağlantılı olduğu evet ŞİRKTİR insanı islam dininden çıkarır MÜŞRİK yapar.Yalnız el tutmayı bunun dışında tutmak lazım
El tutma islamda var buna biat denir.

وعلى اصبع تشهد الله على وحدة توفير الطاغوت حتى كتابة حرف واحد يؤكد الشهيد سيد قط
Allah'ın birliğine şehadet eden parmağım
bir tağut un hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır.
Şehid Seyyid Kutub

ALLAHA EMANET OL VE OLUN
Alıntı ile Cevapla