Konu Başlıkları: ””Ki Dedi Bile””
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2011, 23:16   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

selamun aleykum

Gün içerisinde sorduğunuz sorulara cevap vereyim inşallah

Anladığım kadarı ile diyorsunuz ki
1-- Günümüzdedeki yahudi ve hiristiyanlar ehl-i kitap değildir

2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.üstelik ayetleride göryorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

3-- Yaşadığmız muhatab olduğumuz bu insanlar ehl-i kitap sayılırlar ve diyorsun ki ben bunlardan cevap bekliyorum neden bana cevap vermiyorun diyorsun ..

4--bu insanlar aldatılmış bu insanlar gerçek ilahi mesajı anlamaları için önce onlara islamı anlatacağız sonra sonra gerekirse tekvir edeceğiz.

5-- Muhatab olduğumuz bu toplum tıbkı ehl-i kitap gibi farklı farklıdırlar.bunların içlerinden namaz kılan oruç tutan zzekat verenler var sen neden hepsini aynı kategoride göryorsun diyorsunuz bana.

sanırım sizin görüşleriniz bunlar.Sizin görüşleriniz bunlar değilsede MEHMET ALAGAŞIN GÖRÜŞLERİ bunlar.

Bu görüşlerin sahibi mehmet alagaşın bile kaleminden bazen çok güzel sözlerde çıkabiliyor.
Tıbkı TağutaYönelik Her İtaat, Tağuta Kulluk Mudur? yazısındaki gibi


ÖZETLE CEVAP:

1-- Günümüzdedeki yahudi ve hiristiyanlar ehl-i kitap değildir diyorsunuz.Bu göürüş tamamen yanlış bir göürştür.Ben birçok kere buna cevap verdim.Dünyada insanın başına bela getiren KELİME başlıklı yazımda bunu uzun uzun açıklamıştım tekrar kısaca özetleyeyim.

Kişi kendisini nispet ettiği din ile anılır yani kişi kendisini HİNDU yada BUDİST kabul ediyorsa o dinin bütün kurallarını yapması gerekmez.ben yahudi yada hıistiyanlığı kabul ettim sözü o insanın o dinden olduğuna işaret eder.Ancak bu kaide İSLAM DİNİ için geçerli değil demiştim.Sizede alagaş beyede

Bunun sebebi olarakta hz isadan hz peygamberimiz dönemine kadar olan hiristiyanlık bir çok değişime uğramıştır.Fakat allah onların bu değişimlerinden hiç söz etmemiş onları aynı hz isa dönemindeki hıristiyanlarmış gibi muhatab almaktadır.

Çünki hıristiyanlık BABA OĞUL VE KUTSAL inancı esas alınarak değerlendirilmiştir.

ONUN İÇİN SİZE GEÇEN BU KONUYU MEVDİDEN BİR BAKIN DEDİM DEMEZ OLAYDIM

Size tekrar bu kitabı tavsiye ediyorum

ESER : MEVDUDİ

ESERİN ADI : Tarih boyunca tevhid mücadelesi ve HZ PEYGAMERİN HAYATI

CİLD- : 2

SAİFE : 83

BÖLÜM : HIRİSTİYANLIĞIN DOĞOŞU VE GELİŞMESİ

İnşallah bu kitabı okuyun göerceksiniz hıristiyanlık aziz paolun yahudiliğe bir tebki olarak ortaya çıkardığı ve zaman içerisinde ne kadar fikir noktasında dejenere olduğunu göreceksin.peygamber efendimiz zamanında som halini almıştır.

Allah bu gerçeği bildiği halde onlara ehl-i kitap demiştir benim içinde konu kapanmıştır.Ehl-i kitap Günümüzde de her ne kadar dejenere olmuşsada ehl-i kitap sayılır.Taki Baba Oğul kutsal ruh ve İncil fikirlerinden vaz geçmedikleri müdetçe.Bu anlayış yahudiler içinde aynı.Bunu o yazımda anlatmıştım



2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.


3-- yaşadığmız muhatab olduğumuz bu insanlar ehl-i kitap sayılırlar.ve diyorsun ki ben bunlardan cevap bekliyorum neden bana cevap vermiyorun diyorsun ..

İşte burası çok önemli,mehmet alagaş ve ona benzer yazarlar asıl iç yüzlerini bu görüş üzerine bina ederler.
bizim yukarıda tartıştığımız konu aslında boş günlük pratği olamayan mesele
Fakat o konuyu başlatmaktaki gayeleri işi buraya getirmek.sen nerden biliyorsun diye sorarsan onlarla otur bir çay iç sende anlarsın.

Bu çok haince bir plan,bu asla samimi insanların yapacakları bişey değil.mehmet alagaşın şirk küfür tanımı benimki ile aynı hiç bir fark yok o yüzden o yazıyı çok beğendimi söylemiştim.Fakat iş akrabaya babaya anneye bu hükmü vermeye gelince ,Mehmet alagaş,Yaşar kaplan, Hayrettin karaman,mustafa islam islamoğlu abdülaziz bayındır gibi yazarlar başlarlar dans etmeye.

Ki bazı arkadaşlar bunlara alim sıfatı dahi veridler bugün onuda öğrenmiş olduk.

Arkadaş siz şu şu filleri işlemek şirktir demiyormusunuz evet diyoruz hatta bu filleri işeleyen müşrikter diyoruz
diyorler.
Peki bu fiilleri işleyen kim diye sorulunca bunlar ateistler birde yahudiler birde hıristiyanlar birde kadıköyde oturan bir avuç kalbur üstü insanlar.o zaman kafam karışıyor diyorsunki

Yaw hocam siz az önce kim bu fiillleri işlerse aynı hükümdedir dediniz.az önce sizin kardeşiniz ile tanıştım oda onlar gibi düşünüyor bu kardeşinizde müşrik oldumu acab.bunu deme bunu sakın sorma sorarsan sana karşı yüz şekilleri değişiyor.ve cevap vermeye kıvırmaya başlıyorlar ve şu cümleyi kuruyorlar

FİİLE GÖRE FAİL MEF-UL DEĞİŞEBİLİYOR

BU NE BU NE BİÇİM CÜMLE BİŞEY ANLAMADIM

Diyorum ki Mehmet bey hocam bu nasıl bir cümle bunu açarmısın biraz başlıyor anlatmaya

Önce ""kem"" sonra ""küm sonra ""abidik"" sonra ""kubidik"" ve konuşma bitiyor.Dönüp bana sen anladınmı şimdi? Cevap valla ben hiç birşey anlamadım.
Arkadaşlar siz anladınızmı

Allah'ın dinine karşı dürüst olalım.İslama göre "fiil" şirk ise "fail" müşriktir.Bunun başka şeklimi olur yaw .Kuranın terimlerini mahv ettiniz yaw

Adam kalkmış benimle tağuta askerlik yapılırmı yapılmazmı,tağuta askerlik yaparken ölen şehitmi değilmi, tağuta biat etmek şirkmi değilmi tartışıyoR. Böyle tartışma olmaz

Bu islama karşı ciddiyetsizliktir.cahil okumamış çobanlık yapan ümmi bir insan olsa gam yemeyecem bunu tartışan birde kalkıp ciddiyetten uzak bir şekilde Allahın kitabınıda buna delil getirmek suretiyle alet edebiliyorlar.

Yukardaki öbür maddeleri tartışmaya gerek yok hepsi buraya çıkyor

Allah sanada banada bunları tanıma feraseti versin inşallah

selametle kal ve kalın
Alıntı ile Cevapla