Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ocak 2011, 03:20   Mesaj No:30

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah a ve hz yusufa İFTİRA ATANLAR.....

"ahada buraya yazıyorum"



=müslümanlardan;112695]yusuf..süresi.
40- "Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler."

56- İşte böylece Biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan (iktidar) verdik. Öyle ki, orada (Mısır'da) dilediği yerde konakladı. Biz kime dilersek rahmetimizi nasib ederiz ve iyilik yapanların ecrini kayba uğratmayız.

67- Ve dedi ki: "Ey çocuklarım, tek bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ben size Allah'tan hiçbir şeyi sağlayamam (gideremem). Hüküm yalnızca Allah'ındır. Ben O'na tevekkül ettim. Tevekkül edenler de yalnızca O'na tevekkül etmelidirler."

76- Böylece (Yusuf) kardeşinin kabından önce onların kablarını (yoklamaya) başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı. İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. (Yoksa) Hükümdarın dininde (yürürlükteki kanuna göre) kardeşini (yanında) alıkoyamazdı. Ancak Allah'ın dilemesi başka. Biz dilediğimizi derecelerle yükseltir.Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır.

MÜSLÜMANLARDAN ADLI ÜYEDEN ALINTI


Allah,ın selamı hidayete tabi olanlara olsun

Müslümanlardan arkadaşım bazen nefsime yenilip size kızıyorum hakkınızı helal edin

Size kızmamın sebebi beni anlamadan cevap yazmanızdır

Yoksa kimsenin kişiliği ve şahsiyeti ile ilgili bir husumetim olamaz

Bu örnek olarak vermiş olduğunuz 4 ayetin üzerine aslında yorum yazmak güzel olmasa gerek

Fakat bazı arkadaşlar bu ayetleri görmemezlikten gelerek bu ayetleri kendi görüşlerine delil niteliğinde kullandıkları zaman insanında bir kaç söz söyleyesi icab edebiliyor.

Ben şahsen yukarıdaki görüşlerin cevap verme niteliğinde olmadığı kanısındayım,fakat bazı yeni arkadaşlarımız bu yukarıdaki görüşlerin sanki ayet ve hadislerle desteklendiğini sanmaları banada bir müslüman olarak cevap
verme ihtiyacı getirmiştir.

Size bu ayetleri burada zikr ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum


40- "Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler."

Bu ayette açıkca anlaşılıyoriki,hüküm koyup sonrada bu hükümlerin desteklenmesi gerektiğini,desteklenmediği
takdirde bu hükümleri,desteklemeyenlere vebal ve Allah katında sorumluluk getireceği anlayışlarına Yusuf suresi 40. ayetin ilk cümlesi bir tokat niteliğindedir.

Ayetin ilk üç cümlesinde

1-hüküm koymak sadece allaha aittir

2-Allahın hükümleri dışındaki hükümlere (anayasalara yada baba yasalara farketmez) uymak onları desteklemek onların saflarından yer almak çok açık bir ifade ile ""kulluk' olarak nitelendiriliyor..

""..Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir..""

Başka insanlara yada mercilere hüküm koyma yetkisi verip,bu hükümlerle insanları idare etmek ve aralarında adaleti sağlama yetkisi tanımak,ayetin öbür cümlerine toslamaktır.Birileri böyle idda edebilir bu doğaldır önemli olan bu iddanın kuran tarafından nasıl karşılandığıdır.bakalım

""Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir.""

Bir önceki ayetin cümlenisinde hüküm Allahındır, Allahın şeraitinin yani hükümlerinin dışında başka şeriatlere yani kanunlara uyarsaınız,o kanunlardan,insanların vicdanlarını rahatlatabileceğine inanırsanız,o kanunlardan adalet çıkmasını bekler iseniz onlara kulluk etmiş olursunuz.Oysaki size emir edilen Allaha kulluktur tağuta değil.
Ayetin bu cümlesinden bu anlam net olarak çıkmaktadır.

Ayetin öbür cümlesi ile birlikte ele aldığmızda,Sizin Allah'tan başka taptıklarınız,ibaresi açıkça dösteriyorki

Allah'ın şeriatının dışında insanların şeriatlerine uymak onlara "hem kulluk" "hemde tapmak" demektir.

Hz Yusufun yada herhangi bir peygamberin insanlar tarafından konulan bir şeriat ( ben bu şeriat kelimesini kasıtlı kullanıyorum ki beyinlerde yer etsin kanun yada yasa sözcüğü beyinlere bazen hitap etmiyor olabiliyor) düzenine yada insanlar tarafından konulan DİN'lere evet Din'lere göre hüküm verdiğini söylemek

çok ağır bir ifadadir ve hiç bir ilmi değeri yoktur

Bir peygamber islamın dışında başka bir dini yasa olarak kabul edermi
Bir peygamber islamın dışında başka bir şeriatı uygularmı

Bu nasıl bir anlayaış bu ne cürret? o zaman nerde kaldı tevhid anlayışı

Azıcık ilim sahibi olan insanlar bilirlerki kanun koymak yasa yapmak insanları bunlara inandırmak bu kanun ve yasaları onlara benimsetmek yeni bir din ortaya koymak demektir.çünki kuran da kanunlar ve yasalar bir çok ayette DİN olarak zikr edilir.

76- Böylece (Yusuf) kardeşinin kabından önce onların kablarını (yoklamaya) başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı. İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. (Yoksa) Hükümdarın dininde (yürürlükteki kanuna göre) kardeşini (yanında) alıkoyamazdı. Ancak Allah'ın dilemesi başka. Biz dilediğimizi derecelerle yükseltir.Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır

şu ayete bakarmsınız İşte Biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. Hükümdarın dininde kardeşini alıkoyamazdı.
Bu ayetin bu cümlesini bazı insanlar kralın kanunları yada yasaları diye tercüme ederler
halbuki ayetin arapçasında yani orjinalinde de kralın dini olarak geçer.Bu ayette açıkca kanun ve yasaların karğılığı DİN olduğudur.Çok açık ve net.

Ben şahsen islamın dışında bir DİN istemem, isteyen varsa onun dini ona benim dinim banadır.

Türlü türlü bahanelerle yok efendim iyisinin kötüsüymüş,kötüsünün iyisiymiş gibi laflarla,teretemiz dinimi bırakıpta başka DİN e giremem.ben islamın dışında bir DİN istemem,teşekkür ederim,size kalsın.

Masaya ayrı ayrı üç bardak su koymuşlar

Bardak 1 Bardak 2 Bardak 3

1. Bardaktaki su tam tam bulanık

2. Bardaktaki su biraz daha az bulanık

3. Bardaktaki su az bulanık

Siz olsanız bu bardaktaki suların hangisini içersiniz?

Bu soruyu kahvehanelerde ıstakalarına okey taşlarını dizen bazı insanlar bana sordu bende size soruyorum.

"CEVAP" şimdi önce bir düşünmem lazım,sonrada aklımı kullanmam lazım,sonrada karar vermem lazım,sonra sulardan birini içmeye kara vermem lazım.

Tamam şimdi buldum

Akılmı kullandım bu 3 bardak suyun içerisinde en az bulanuk,en az kirlenmiş suyu içmem lazım
Yani 3. bardak

Suyu aldım elime tam içecekken biri arkamdan dur içme dedi.
o sular bulanık sen aklını kullanamamışsın
ben,nedemek istiyosun yani ben akılsızmıyım
evet dedi al elimde 4. bardaktaki suyu iç dedi,iç içe bildiğin kadar,tertemiz,berrak içtiğinde sana hiç bir zarar vermeyeceğini Allah garanti etmiştir.

Siz bulanık suları içmeye devam edin

Son söz:

İftiralardan biride güya hz.Yusufun kralın dinine göre hükümler vermesidir.Öyleyse bizde bu tağutların dinine göre hükümler verebilir yeni hükümler koyabilirizdir.

Bu iğrenç bir ifitradır,hiç adil bir yaklaşım değildir.Bu düşünce Allaha ve peygamberine iftira atmak demektir.
İnsan,bir kere Allahtan korkmaya görsün

Ben daraldım ve sözü uzatmadan bitireyim.

Kral hz Yusufu çağırdı,ona rüyasının tabirini sordu,Hz Husuf rüyayı tabir etti,kral ona,peki bu işin altından nasıl çıkacağız dedi

Hz Yusuf siz bana bütün yetkileri vereceksiniz,ben adil bir şekilde bu sıkıntıyı inşallah Rabbimin bana öğrettiği şekilde üstesinden gelceğim dedi.
Kral ey Yusuf sen bu ülkede dilediğin gibi yetkilisin dedi,(ki bazı görüşlere göre kralın hz Yusufun dinini benimsedğini ve müslüman olduğunu söylerler) Şimdi siz bana,bunları nerden çıkarıyorsunuz diyeceksiniz

kuranı okuyupta,kendi yanlışlarını kurana ispat etmeye çalışan,bazı insanlar eğer o kitabı okumuş olsalardı göreceklerdiki bu haberi kuran veriyor işte ayetler.

53. (Bununla beraber) nefsimi temize çıkarmıyorum. Çünkü nefis aşırı şekilde kötülüğü emreder; Rabbim acıyıp korumuş başka. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayan, pek esirgeyendir.

54. Kral dedi ki: Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim. Onunla konuşunca: Bugün sen yanımızda yüksek makam sahibi ve güvenilir birisin, dedi.

55. "Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben (onları) çok iyi korurum ve bu işi bilirim" dedi.

56. Ve böylece Yusuf'a orada dilediği gibi hareket etmek üzere ülke içinde yetki verdik. Biz dilediğimiz kimseye rahmetimizi eriştiririz. Ve güzel davrananların mükâfatını zayi etmeyiz.

""BİZ YUSUFUN ORADA DİLEDİĞİ GİBİ HAREKET ETMESİNİ SAĞLADIK""

Bu gün güya adı "islam partisi" olan partide aynı özgürlükte davranabiliyor,dilediği gibi kanun yapıyor,dilediği gibi dinler icat edebiliyor,önümüzde haziran ayında geniş kapsamlı yep yeni bir DİN paketi sizleri bekliyor
hayırlı olsun.

NOT:Hz peygamber dönemimde parti yoktu demek "ahada buraya yazıyorum"ben yarın ümraniyede bir kahvehanede ıstakatalarına okey taşları dizen bazı insanların yanına gideceğim buyrun gelin size orda cevap vereyim olurmuNİZ

""ALLAHIN SELAMI HİDAYETE TABİ OLANLARA OLSUN""

""SELAMUN ALEYKUM HERKESE OLSUN""
Alıntı ile Cevapla