Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ocak 2011, 17:52   Mesaj No:19

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yalnız Allah tan yardım dilemek.....


Düşüncenize, inancınıza, imanınıza sonsuz saygı duyarım. Çünkü herkez yaptıklarından sorumludur.
Lütfen bu ayetler üzerinde birazcık daha düşünün, size neler anlatmaya çalışıyor Rahman acaba.

Enam Suresi 145. De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar.


Yunus Suresi 59. De ki: "Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal?" De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?"

Hac sur. 30: İşte böyle. Kim Allah'ın yasaklarına saygılı olursa bu, Rabbi katında kendisi için çok hayırlı olur. Karşınızda okunarak açıklananlar hariç, tüm hayvanlar size helal kılınmıştır. Artık putların pisliğinden, yalan sözden uzak durun.

Nahl Sur. 116. ayet; Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar.

Enam 140: Şu bir gerçek ki, ilimsizlik yüzünden öz evlatlarını beyinsizce katledenlerle, Allah'ın kendilerine verdiği rızkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gerçekten hüsrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hiçbir zaman doğruyu ve güzeli bulamazlar.


Daha sonrada aşağıdaki ayetin üzerinde, bir bütün olarak akıl edin lütfen.

Enam 150: Şunu da söyle: "Allah şunu haram etmiştir diye tanıklık edip duran şahitlerinizi getirin." Eğer tanıklık ederlerse sakın onlarla birlikte tanıklık etme! Ayetlerimizi yalanlayanlarla âhirete inanmayanların keyifleri ardınca gitme! Onlar, kendi Rablerine başkalarını denk tutuyorlar.


Bakın ne diyor Rahman. Allah şunu haram etmiştir diye tanıklık eden şahitlerinizi getirin diyor. Siz bu durumda Rabbin kur’an da bahsetmediği haramların şahidini kimden getireceksiniz, bunu düşünün. Peygamberimizden derseniz, onun şahidi kur’an dı. Çünkü o görevini kur’anı tebliğ etmek ve anlatmak ile almıştı. Onun dışına çıkmaması için uyarılmıştı. Bu durumda sizin haram dediklerinizin şahidi kimlerdir, bence çok iyi düşünün arkadaşım. Bakın Allah ne diyordu bizlere?


Bakara 42: Bilerek hakkı batıl ile karıştırmayın, hakkı gizlemeyin.

Demek ki hakkı batılla karıştırdığımızda, kur’an dan asla nasibimizi alamayız. Allah bundan korusun cümlemizi.

Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla