Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 19:26   Mesaj No:30

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Yalnız Allah tan yardım dilemek.....


Sayın Abdulmelik, bana yazdığınız bu sitede yazınızın altına Medine Web diye ekleyin dediniz ve beni ikazınızla bunu unuttuğum için, her seferinde sonuna ekledim. Bana başka sitelerde benim yazdığımda da, bunu yapacaksınız demediniz. Zaten bunu hiç kimse kabul etmez. Çünkü başka siteler, ne olursa olsun, yazarın isminden başka sitenin yönlendirmesini asla kabul etmez, özel durumlar, siteler hariç. Bu görevi verirken, böyle bir açıklama yapıp, başka sitelerde, ben kendi yayınladığım yazım için de, böyle bir uygulama yapacağımı Allah şahittir söylemediniz, ya da ben yanlış anladım. Benden başka birisi alırsa bu yazıyı, bizim telif hakkımızdır dediniz, bunu da zaten normal karşıladım. Benim yazdığım ve benim ismimin olduğu bir yazıyı nasıl olurda ben sizin izniniz olmadan, ya da sizin site isminiz olmadan yayınlayamam, öyle şey olur mu? Bana bu konuda söylediğim şekliyle asla açıklama yapmadınız. Eğer öyle anlasaydım bunu o zaman kabul etmezdim, çünkü bu durumda elliyi aşan sitede yayınlayamazdım yazılarımı.

Şuanda köşe yazarlığı yapan arkadaşlarımızın aynı yazıları, başka sitelerde ve sizin sitenizin ismi olmadan yayınlanmadığını iddia edebilir misiniz? İyi ve güzel yazıları, beğendikleri makaleleri insanlar alıyor ve kendi sitelerine ekliyorlar. Benim yazımın ben altına ismimin dahi yazılmadan eklendiğini biliyorum. Ama ne önemi var ki, önemli olan bilgilerin topluma ulaşması değilmi. Bizler sanatçı değiliz ki telif hakkından bahsedelim. Bizler peygamberimiz den sonra, kur’anı anlatma, yayma görevi almış, onun ümmetleriyiz. Bizler bu işten para kazanmıyoruz ki, telif hakkımız öne sürüp yazıalrın dağılmasında engel teşkil edelim. Bu sitenin kuruluş amacı maddi bir kazanç olmadığına göre, neden kur’anın yayılması için engeller koyalım.


Elbette bu sözlerim benim düşüncelerimdir. Her insanın aynı şeyleri düşünmesini de beklemiyorum. Asıl beni üzen bu bölümden alınmam değildir. Benim yazacak o adar çok sitem var i elliden fazla, zaten yetişemiyorum bile. Bazı arkadaşlarımın sevinç naraları, bizlerin İslam anlayışının nerelere kadar düştüğünün yansıması, beni üzmüştür, hem e çok fazla üzmüştür.


Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. Bu gün ben üzülürüm hiç önemli değil ya yarın, hesap günü…….. Rabbim hesap günü üzülmeyenlerden, yüzü gülenlerden eylesin inşallah. Gerçekten Rabbin rehberinden o kadar uzaktayız i, ahhh bir farkında olabilsek.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla