Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2011, 19:34   Mesaj No:18

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

Alıntı:
ebuzer@34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Said Nursinin 3 tane ciddi eleştirilecek ve derhal red edilecek ameli vardır.

1- Said Nursi Şeyh Said ayaklanmasına destek vermemiştir.Halen bir çok çevreler Şeh Said kıyamını kürtçülük olarak lanse etmek istemekteler. Bu alçakca bir iftiradır Şeh Said ayaklanması islam adına yapılmış bir ayaklanma idi.

2- Kendi kitaplarına kutsallık atf etmesi


3-Vahdeti şuhud görüşü (bu zaten ayrı bir faciadır.

Biz insanları eleştirirken Allah,ın adaletini gözetmek zorundayız onların haketmedikleri şeyleri onlara isnad etmemeliyiz.
1.soru ya katılıyorum.tamamen islam merkezli bir ayaklanma.üstadın bu ayaklanmaya destek vermemesinin sebebi,ayaklanmanın islami anlamda sağlıksız ve sorunlu oluşu idi.yani bilinçsiz,dağınık,eğitimsiz,organizesiz bir ordu ile bu iş yürümezdi ki yürümedi de.üstad eğitim anlamındaki ayaklanmayı,yani kalpleri ayaklandırmayı seçmiştir.malesef ki her iki ekrad büyüğü saidler,niyetlerinde,çabalarında samimi olsalarda,çevrsindeki bilinçsizlere kurban edilmiştir.palulu saidi ihbar eden,yakalatıp idam ettiren öz bacanağı kasım idi.üstadın da onca çilesini çektiği davasını takip edenler nur yıldızları olamadı.NURÇU olup çıktılar.
2-bu maddeye katılmıyorum.bana göre kurana sünnete hizmet eden her islami eser kutsaldır saygı değerdir.risalei nur ne ise fizilal da odur.ihya ne ise elmalılıda odur.islamoğlu ne ise elbenna da odur.bizim için saygı değerdir,kutsalımızdır,saygınlığımızdır.tüm islami eserler kurandan beslenmiştir.hiç bir eser haşa kurana denk olamaz.kurana denktir yada buda ayettir,bana vahy olundu gibi saçmalıklar varsa ona kafir demekten çekinmem.bu risalei nur içinde tüm eserler içinde geçerlidir.risalei nuru okuduğumdan,böyle bir yakıştırmayı yaparsam iftira etmiş olurum.
3.madde de ise bakış açısına göre değişir.yani anlatılmak isteneni değil anlamak istediğimizi alırsak siz haklısınız.ama üstadın gözüyle anlamaya çalışırsanız sanırım bu kadar katı olmazsınız.hatta üstaddan özür diler, Allaha tevbe edersiniz.

kısacası üstad gibi büyük bir alimin,hayatıyla,yaşantısıyla,çileleri ile,takvasıyla,mücahitliği ile,duruşu ile yakın tarihimizin şahit olduğu bu muhteremin,imanını tehlikeye düşürecek kadar basit cümleler kuracağına ihtimal veremiyorum, inanmıyorum.üstadı ve tüm islam alimlerini selam saygı dua ile anıyorum.

iklimya kardeşimize göstermiş olduğunuz sert tepkiyide hakkettiğini düşünmüyorum.sanırım bir yalnış anlaşılma söz konusu.üstelik size göre recimlik olan bir alim onun veya başkasının sevdası olabilir.
bir alimi eleştirirken eserini eleştirin.bana göre bu hatadır deyın.ama müşrik oldu kafir oldu belam oldu zındık oldu yakıştırmaları hem manevi sorumluluk ister, hemde başkasının sevdasına hakaret olup,karşı taraf tarafından sizi sevdalarınızı üzebilirler.
dikkat edelim İnşaallah.

saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla